A helyi fideszes képviselők és a polgármester is szembe ment a kormány akaratával Tatabányán, ahol egy új akkugyárat építenének.

Udvarias levélben kérte fel a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Szücsné Posztovics Ilonát, Tatabánya független polgármesterét,  egy befektetői megkeresés ügyében, még októberben. 

A helyi Fidesz is leszavazta az akkugyárat Tatabányán

A tatabányai turul szobor – Fotó: Pixabay.com

Ebben írnak az akkugyárról, ahol a gyár áramigényét részletezték, a vízigényét nem. A polgármester szerint viszont a régióban amúgy is nagyon kicsi a munkanélküliség, így az itt élőknek nem jelentene előnyt a gyár, ellenben rengeteg külföldi munkavállalót kellene igénybe venni hozzá. Szerinte tehát a fejlesztés kizárólag a külföldi munkavállalók számának szükségszerű és komoly növekedésével, potenciálisan pedig a lakosság növekvő ellenérzése mellett lenne megvalósítható. Másfelől pedig arra, hogy a vármegyébe tervezett hasonló beruházások már jelenleg is érintik a Tatai-medence vízbázisát.

„Az ezzel kapcsolatos félelem komoly erősödésére, valamint a vármegye más településein tapasztaltakhoz hasonló, heves tiltakozásra és ellenérzésre számítok, amennyiben egy ilyen terv nyilvánosságra kerül"

– fogalmazott.

Szücsné Posztovics Ilonát egyébként az ellenzéki összefogás támogatásával választották polgármesterré 2019-ben, viszont a 18 tagú közgyűlésben gyakorlatilag kormánypárti többség van, mert a nyolc fideszes képviselővel általában együtt szavaz a Mi Hazánk politikusa, illetve az ellenzéki összefogásból kiváló képviselők is.

Azonban a suzervezett közmeghallgatáson a lakók a fideszes képviselőknek szegezték a kérdést, hogy ők személyesen támogatják-e a kormáynzópárt által egyébként támogatott tervet, és ők egyenként nemmel válaszoltak. 

November 23-ra a polgármester közgyűlést hirdetett, ahol a fideszes képviselők egy módosító javaslattal a többi képviselőhöz hasonlóan támogatták az elutasító határozatot. Így  a testület végül egyhangúlag döntöttek, hogy Tatabánya közgyűlése nem támogatja az akkumulátoripari beruházások végrehajtását a város területén.

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Majd átnevezik ' kiemelt beruházássá ',, oszt jó napot..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Meg lesz az az akkugyár építve, Kína a gyarmatain azt csinál amit akar.
Clavigo
Majd átnevezik ' kiemelt beruházássá ',, oszt jó napot..
telegdilaci
@Clavigo:Arra nem gondoltak a nagyon okos vezetőink hogy mi lesz a hulladéknak vagy a selejt akkuknak a sorsa most örömködnek hogy lesz munkahely nő a GDP-de hova tesszük a veszélyes hulladékot,és mi történik ezekkel a gyárakkal ha jön egy újabb jobb Technológia és még kevesebb energia és víz igénye is lesz mint a most ide telepített akkugyártásnak!
colibri
Azért az mégis eszméletlen, hogy már annyi magyarországi településre/városba akarnak kínai akkugyárakat telepíteni, hogy lassan könnyebb lesz felsorolni azokat a városokat, ahova még! nem találták ki! Nem elég ezeknek a klímaváltozás és azok a borzalmak, amivel az jár, még a rengeteg mérgező gyárral is siettetik az ország pusztulását! Ezek a saját utódaik jövőjével sem foglalkoznak, azt hiszik, ha jó sok pénzt összelopnak, meg óriás rancsot építenek, akkor mindentől meg lesznek védve.
ómió
A korrekciókat, bizony, ott is meg kell tenni!
Eladott Ország
@Clavigo: ma, 09:56 ♣ A gecit már megvették a kínaiak és az oroszok. Orbán az egyetlen olyan miniszterelnök az EU- ban, aki teljhatalommal irányít egy országot. Aki az államkasszát, az adófizetők pénzét sajátjaként kezeli. Abból kénye kedve szerint vásáról, utazik, adományoz,...
twitter.com/janos_hary/status/1733037193621369324/photo/1
jáger laszló
Hát úgy tűnk Tatabányán nem lesz feszültség az akku fronton!
Örüljünk ,vagy búsuljunk!!??
csak ennyi
barátilag
J,L,
namihami
Érik a tatabányai Fidesz feloszlatása és újjá (szolgaibbá)szervezése!
@ómió: 11.44: Te is erre a változatra gondolsz? A lázadókat ki kell végezni! (ahogy tették ezt eddig is)
Másol
telepitik mindenhova ezt a káros gyárakat,a pillanatnyi haszon reményében
Aki Én
@ómió: Akkor most bolsi a fidesz vezetés, te agyhalott balfasz?
ómió
@namihami: A korrekciók melyik szavát "efftársként" értened is lehetetlen!? Csak efftársi hazudoznivalód maradt!?
@Aki Én: Bolsiék szarkupac elmebetege! Megint "kisiklottál" az elmeosztályon!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.