Felmondott Hadas Kriszta, az ATV Heti Napló című műsorának riportere.

"Egy kicsit minden munkámba belehalok" – Hadas Kriszta felmondott az ATV-nél
Fotó: YouTube

A Prima Primissima-díjas újságíró az nlc.hu-nak adott interjút, amelyben többek között arról is beszélt, hogy a mai Magyarországon nagyon nehéz a médiában, főleg a televízióban közügyekről beszélni.

Hadas Kriszta eredetileg egy évre szerződött az ATV-hez, Török Réka szülési szabadsága alatt ugrott be. Ebből aztán végül két év lett.

Most azonban muszáj volt meghoznom ezt a döntést, mert nagyon sokat vett ki belőlem ez az életmód

- mondta Hadas. A riporteri munka mellet a tévés szakember tanított a Metropolitan Egyetemen és egyéb projektjei is voltak.

Egy idő után ez már annyira sok volt, hogy pánikrohamaim lettek. . Sokan szeretik azt mutatni, nekik minden könnyen megy, de nekem nincs okom eltitkolni, hogy én egy már-már kórosan teljesítménycentrikus, szorongó ember vagyok.

- mondta, majd arról is beszélt, hogy 32 évnyi szakmai tapasztalattal és egy Prima Primissimával a háta mögött sem tud semmit rutinból megoldani.

Hogy nagy szavakat használjak: egy kicsit minden munkámba belehalok.

Arra a kérdésre, hogy volt-e olyan konkrét pillanat, amikor úgy érezte besokalt, Hadas felidézte egy idei riportját, amit a státusztörvény hatására felmondott tanárokról forgatott.

Olyan nagy volt a félelem az emberekben, hogy az elképesztő. Még az új munkahelyeiken is, amiknek semmi közük nem volt az oktatáshoz, legyen az egy biztosítótársaság vagy egy magáncég. Nem akartak beengedni, hogy megmutassam a kollégát munka közben, mert rettegtek, hogy a politikába keverednek

- fejtette ki a riporter, aki szerint „hihetetlen méretűre duzzadt az öncenzúra az emberek fejében”.

Forrás: szmo, nlc

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@justhpeter: Hadas Kriszta egy nagyon empatikus, érző ember, nem csodálom, hogy nem bírja tovább. Olyan helyzeteket és embereket mutatott be, amikről sokunknak csak sejtése, de tudása nem volt. A hiányát nem csak az ATV, mindannyian meg fogjuk érezni. Talán lesz valaki hasonló, aki a helyébe lép.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Szerintem az ATV-t érte nagyobb veszteség.
kakukkmadár
Kriszta, ha úgy érzed, hogy a munkádba belehalsz, akkor valóban nem jó helyen vagy, nem ez a te munkád. Ha munka szellemisége nem támogatja a fizikai-biológiai életed, akkor az ártó munka, és ártó szellem. Nem én mondom, Jung mondta. Csinálj valami egész mást.
Sámannus
Nagyon megértem. Én is voltam így bár másterületen voltam. Váltanom kellett, hogy ne üssön ki a muna felelőssége.Az nem a mai helyzetben volt, hanem még a másik átkosban.
balos
@Sámannus: Hát az az "átkos" nekem csak olyan munkát adott,amit ha nem jó szívvel hagytak csinálni,akkor váltottam!Amit ma ilyenkor érezhetnek a nemszeretem munkáknál az már a rendszarváltás bűne!Olyanok irányítanak akiknek már rég a "fogason" lenne a helyük!Legalább is a "2/3" uknak!
Eladott Ország
Csúnya vége lesz a nerválkodásnak, persze a cehhet majd az ország fizeti. A fidiotizmus tombolását látjuk. A kisstílűséget, a kivagyiságot és a beszarást, mert a tehetséget ki nem állhatják. A fidióta haszonbarmoknak pedig ez nagyon tetszik. Igaz, hogy az ország a 13 év fidióta 2/3-ad adta teljhatalomban, az utóbbi években - 2016 márciusa óta félévente újra és újra bejelentik- rendeleti kormányzással sikeresen lerohadt Románia alá, de éljeneznek az ökrök!
nemkati
@justhpeter: Hadas Kriszta egy nagyon empatikus, érző ember, nem csodálom, hogy nem bírja tovább. Olyan helyzeteket és embereket mutatott be, amikről sokunknak csak sejtése, de tudása nem volt. A hiányát nem csak az ATV, mindannyian meg fogjuk érezni. Talán lesz valaki hasonló, aki a helyébe lép.
Sámannus
@balos: Én is szerettem a munkámat, és nem szívesen adtam fel és nen is kerültem tőke messzire, de az stresszesebb volt, ráadásul még a pártot os kerülgetni kellett űgy gondolom lassan vissza jön az a világ amikor az év felénél vagy harmadánál el fogy a lé és nincs keret semmire. Sajnálom a fiatalokat, akik vissza cseppennek abba a világba.
Csizmás Kond
A mai újságírás nem csak írás hanem egyfajta belemagyarázás meg kimagyarázás, pontosabban influenszer marketing aminek semmi köze az eredeti hírközléshez...és biztos hogy idővel bele lehet dilizni az ilyesmibe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.