AZ LMP kezdeményezi a tűzijáték betiltását – jelentette be a párt társelnöke szombaton online sajtótájékoztatón.

Betiltaná a tűzijátékot az LMP
Fotó: Facebook / Schmuck Erzsébet

A párt a pirotechnikai eszközök használatát szabályozó fegyvertörvény módosításával megszüntetné a tűzijáték szilveszteri alkalmazását

- közölte Schmuck Erzsébet.

A javaslat a pirotechnikus által felügyelt rendezvények kivételével minden település belterületén megtiltaná a pirotechnikai eszközök használatát

- tette hozzá.

Az ellenzéki politikus úgy vélekedett: a fényjátékkal együtt járó durrogás komolyan megterheli az idősek és betegek idegrendszerét, valamint a háziállatok is megrémülnek, nem tudják, hogy hova meneküljenek.

Az LMP biztos abban: az újévet úgy is meg lehet ünnepelni barátaink és szeretteink körében, hogy nem károsítjuk a környezetünket, és nem okozunk szenvedést embertársainknak, illetve a velünk élő állatoknak.

A jövő évtől legyen a szilveszter ünnep mindenkinek, embereknek és állatoknak egyaránt

- fogalmazott a sajtótájékoztatón Schmuck Erzsébet.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Akinek leviszi a rosszul kezelt petárda az ujjait, az viszont ne nyafogjon a sürgősségin!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yeromos
Csak nálunk vagy az egész világon? Lassan fel kéne fogni, hogy az óév búcsuztatása, szinte az egész világon így zajlik. Nem kéne ebből is politikát csinálni.
jesz
Ájemmónika minisztersége alatt is próbálkozott a betiltással...nem sikerült.
DR PRÉDlKÁTOR
Ma éppen láthattuk, hogy kik is állnak sorba a tűzijátékokért...

Ezeknek valószínű a jövő hónapban már nem jut kenyérre sem...

A gyerekeik sírhatnak adományokért...
Nessy
Akinek leviszi a rosszul kezelt petárda az ujjait, az viszont ne nyafogjon a sürgősségin!
Csizmás Kond
...szerintem ő is a tözizajtól hülyülhetet el...
Csizmás Kond
..amúgy nem a tűzijáték által okozott akármin kéne sóhajtozni, hanem pl a drogos részeg sofőrökön, a drog terjedésen amit pl nemhogy fékeznének ezek a kutyasíratók hanem egyenesen pártolnak és a bevezetéséért süvöltöznek...
Eladott Ország
Nincs fontosabb dolog ebben az országban jelenleg az állatvédelem mellett? Ez lenne a legújabb magyar hungarikum? Azért a fidesz egy hangyaf*sznyival csak károsabb, vagy az akku- és gumigyárak lég- és talajszennyezése etc...
DR PRÉDlKÁTOR
@Maccska: Ugyanazok. És a "kannás" borokért is.
csak úgy....
@Shikari: 14:00 nem fussa kajára,vadászni szeretnél? - 0rbánék szerint nincs biztonságosabb ország európában magyarországnál!
justhpeter
Maradjunk abban, hogy a mai Magyarország nem csak az állatok számára jelent élhetetlent.
ittott
ófaszt nekik. az újév zajos köszöntése egyidős a társadalmakkal.
izéke
Mivel tenni úgysem tudok ellene,így az állataimat bezárom, igyekszem velük lenni és nyugtatni őket. Reggelre kapnak finom reggelit és ha minden csendes,mehetnek az udvarra.
simmering73
@Shikari: Azért te is érzed, hogy mekkora hülyeséget irtál. A macskádnak több esze van.
division
Nem vagyok LMP - s távolról sem, de ebben egyetértek velük. A petárdázókat meg úgy megbüntetném, hogy egy hónapig sem tudnának enni.
csak úgy....
@simmering73: fogadjunk,hogy nem érzi! - melyik macskájának? ;)
Péter2
@Shikari: Szabad fegyverviseléshez az usáig kellene menned , magyar embereknek semmi kép nem szabad fegyverviselési engedélyt kiadni , kivétel azoknak akiknek a munkájukhoz szükséges , ez mindig így lesz Magyarországon , a magyar emberek 95% nem érett meg a szabad fegyverviselésre és soha sem fog , nem véletlen bár ki van kormányon egy cseppet sem enged az éles lőfegyverek terén ,sőt még szigorítanak is egy kicsit , pedig itt van Európa egyik legszigorúbb fegyvertartási törvény , hogy miért , mert a magyar ember kiirtaná egymást , politikai , faji , vallási alapon , de ott lennének a bűnözők , vagy a kocsmai leszámolások , rossz szomszédi viszonyok egyebek csak pár a sok közül , hogy miért nem . De ha ennyire lövöldözhetnéked van 2 dolgot tudsz tenni , ha nem vagy rendőr, vagy katona ,pénzszállító , fegyveres őr stb , mert ők járhatnak gyakorolni , te meg beiratkozhatsz a helyi , vagy valamelyik civil lövészklubba , befizeted a "zsét" , azt ott kapsz szigorú felügyelettel fegyvert addig ameddig el nem lövöd a "nehezékedet " . Saját fegyvered csak úgy lehet 2 dolog létezik , beiratkozol egy vadászvizsgára , ha az megvan akkor orvosi vizsga +pszichológia , ha ez megvan akkor eljársz fegyverismeretre utána vizsga belőle ha ez is kerek, megveheted a saját fegyvereidet , nem muszáj vadászni mehetsz lőtérre sörétessel és golyós puskával gyakorolni , igaz a golyóst csak szigorú iránytartással használhatod , a lőtéren egy 40 cm átmérőjű cső 3 méter hosszú embermagasságban beállítva , abba kell a golyós csövét tenned és azon kell keresztül lőnöd , ez azért van , mert így biztos nem lehet más irányba lőni mert a golyós puska akár 4-6 km elhord , a másik opció , veszel elöltöltős pisztolyt , vagy puskát , nem olcsó de ugyan olyan hatékony mint a szerelt lőszeres, ehhez nem kell engedély szabadon tartható a joghézag miatt , belépsz egy lövész klubba ott kapsz hozzá puskaport és gyutacsot és minden macera nélkül használhatod , csak a puskát kell nyomás próbáztatnod .
--
szép új világ
Megfontolandó javaslat. Bár a döntés előtt mérlegelni kéne, hogy melyik okoz nagyobb kárt, az LMP vagy a tűzijáték.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.