Gulyás Gergely fideszes miniszter a pedagógusoknak beígért, átlagosan 32,2 százalékos béremeléssel kapcsolatban azt állítja, hogy ahhoz még egy technikai jóváhagyásra van szükség az Európai Bizottságtól.

A fideszes kormány sajnos még mindig nem tudja megemelni a magyar tanárok bérét

A pénz már zsebben, de Gulyás Gergely még mindig ígérget. Forrás: Youtube

Ez egy jogi garancia, a nekünk adott tájékoztatás szerint a papír el is készült, csak Brüsszelben ilyenkor mindenki szabadságon van, ezért még nem volt, aki aláírja. Ha ezt megkapjuk, akkor januártól a pedagógusok nem 10, hanem átlagosan 32,2 százalékos béremelést kapnak

– idézi a 24.hu. A miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány és a Belügyminisztérium mindent megtesz azért, hogy a 32,2 százalékos pedagógus béremelés megvalósuljon 2024 január elsejével.

Viszont habár az Európai Bizottság megígérte, hogy a jogi garanciát jelentő jóváhagyást elküldi a magyar kormánynak, ez még nem történt meg. És ahhoz, hogy ne a 10 százalékos, hanem a 32,2 százalékos béremelés valósuljon meg, erre a hivatalos bizottsági visszaigazolásra feltétlenül szükség van.

Forrás: 24.hu
Fotó: Youtube

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Vagyis nem akarnak fizetésemelést adni és már előre meg is mondják,hogy kit kell majd utálni,hiába adta oda a pénzt...ennyire önálló szuverén ország vagyunk?
kereső
Aki még ezt is elhiszi, az nemcsak szamarabb a lónál, hanem végzetes agyi sorvadásban szenved. Ekkorát hazudni-és mindezt szemrebbenés nélkül, ide bele az arcunkba- ez már tényleg a pofátlanság csúcsa.
nejlontacskó
" Viszont habár az Európai Bizottság megígérte, hogy a jogi garanciát jelentő jóváhagyást elküldi a magyar kormánynak, ez még nem történt meg. "
Viszont habár megígérte a magyar kormány, egy nem akármilyen színházi előadással, ki is táncol, mondhatnók, ki sasszézik az ígérete alól!
Csak levezethetné már végre valamelyik főbarom, hogy mi a franc köze is van, az EU-nak a tanárok fizetéséhez?
Tudomásom szerint, ez kormányzati hatáskörbe tartozik!
Pusztai
"444
Jöttek a nagy győzelmi örömködések a 10 milliárd Euróról, de mint kiderült, olyan felzárkóztarási pénzek ezek, amiket csak kész projektek esetén, ellenőrzés után tudnak lehívni.
Már nem úgy adja az EU, mint korábban, hogy nesze, aztán a dagadték lepapírozták.
Projekt meg nincs, mert pénz hiányában ezeket a beruházásokat leállították (Làzár).
Ezért kell húzni az időt és az ,,aláírásra" fogni."

Minek fogalmazzam újra! o)
Pusztai
A kérdésem csak az lenne pluszként: a bérfizetés havi kötelezettség, egyszeri eu kifizetéshez hogyan is lehet ezt a béremeléshez kötni, azon felül, hogy NEMZETI HATÁSKÖR, NEM EU!
jáger laszló
A baloldal és Brüsszel L baltázta a tanárok rendkívüli fizetés e,emelésér amelyhez abszolút semmi k9ze!!
Kimondottan kormányzati hatáskör!!
Ennyit a kormány kommunlkációjához
barátilag
J,L.
izéke
@Pusztai: ezt én is kérdeztem tegnap...talán áder kifogja csokismatyi egy aranyhalát és az teljesíti 3 kívánságát esetleg kap orbáb ( nem elírás ) erdogantól egy dzsinnel teli lámpást...
balos
@izéke: Sajnos ezek,csak olyan Kéréseket(követeléseket) tartanak be amin sápot húzhatnak,lásd a jövedéki adó az üzemanyagoknál!A 20% is elég lett volna,de nekik a 20% a saját családjukra kellett!
jáger laszló
Nem akarásnak nyögés a vége!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
bence
Bezzeg a sajátjukét még a háromszorosára is ! Hogy pusztulnának ki a cipőjükből !
csak úgy....
kussoljatok libsik ,megsérült szoboszlai és most arra köll a pénz...
Nessy
Mi van Most már 470 milliárdból sem fussa???
namihami
És már dolgoznak az újabb kifogáson is. ha megjön a jóváhagyás! Nem könnyű egy fideszvezetés élete! Folyton-folyvást az újabb és újabb kifogások kitalálása, bizony az már a nehéz fizikai munka kategóriája kezd lenni!
simmering73
"Orbán pöttyentette el, hogy valami brüsszeli aláírás miatt nem lehet a tanároknak bért emelni, amit most a hűséges eb, Gulyás is megismételt. Mi köze Brüsszelnek a tanárok béremeléséhez? Hacsak nem az, hogy olyan uniós pénzből akarnak bért emelni, amit nem erre a célra kaptak, de erre akarják fordítani.

Az oktatás fenntartása a magyar állam alkotmányos kötelessége. Ehhez Brüsszelnek, az EU-nak, semmi köze nincs, és semmiféle kötelezettség nem terheli. Brüsszel abba sem szól bele, hogy a magyar kormány a magyar emberek adóbevételéből mikor mennyi bért emel a pedagógusoknak vagy bárki másnak. Ezért nem kell engedélyt kérni."
nepszava.us/miert-ne-lehetne-brusszel-nelkul-bert-emelni-a-tanaroknak/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok