Várakozással, reménységgel telve állunk 2024 küszöbén, bízva abban, hogy megújult energiával, életerővel, lendülettel láthatunk feladatainkhoz – mondta Novák Katalin köztársasági elnök a közmédia által közvetített újévi köszöntőjében, a Himnusz elhangzása után.

Novák Katalin: "a brüsszeli postás végre valamennyit meghozott a pénzünkből is"

Fotó: MTI/Sándor-palota

Bízunk a tehetségben, a szorgalomban, a kegyelemben

– emelte ki a köztársasági elnök, aki 2024-ben futni, túrázni, úszni, bringázni, focizni, kondizni hív életkortól függetlenül minden magyart.

Mozogjunk együtt, legyen 2024 a mozgás éve is!

– hangsúlyozta Novák Katalin, hozzátéve: vegyünk példát a profi sportolókról, és ne csak szurkoljunk, hanem mozduljunk is.

A köztársasági elnök beszédében felidézte a 2023-as év emlékezetes eseményeit, "amikor volt okunk örülni, büszkének lenni", így egyebek mellett Ferenc pápa budapesti látogatását, Karikó Katalin és Krausz Ferenc Nobel-díját, az atlétikai világbajnokságot, a futball-válogatott csoportelsőként való kijutását az Európa-bajnokságra.

Novák Katalin elmondta: jó volt megtapasztalni mind a harminc országban, ahol idén hivatalosan járt, hogy tisztelettel fogadják a magyarok elnökét.

Tudják, hogy tehetséges, erős öntudattal rendelkező, sajátos észjárású, talpraesett nemzet a miénk

– mutatott rá, hozzáfűzve: ha nem is mindig értenek minket, figyelnek ránk. "Személyesen azért is dolgozom, hogy ebből a figyelemből megértés és együttműködés legyen" – hangsúlyozta.

A köztársasági elnök emlékeztetett: háború van Ukrajnában és Izraelben is, tömeges tüntetések, gazdasági, politikai bizonytalanság a világban. Itthon aggodalom, küzdelem a hétköznapokért, de békében élhetünk – hangsúlyozta.

A 2023-as évet Novák Katalin a találkozások évének jellemezte és köszönetet mondott az embereknek, hogy segítenek nyitott szemmel, füllel és szívvel járni. Köszönetet mondott az orvosoknak és ápolóknak, hogy az 520 grammal született Panni és ikertestvére reménykedhetnek a teljes életben. Megköszönte a segítőknek, hogy kimentették a törökországi földrengés romjai alól a kis Ahmetet és társait. Köszönetét fejezte ki mások mellett a balassagyarmati gyermekotthon dolgozóinak, a Tiszabőn, Tiszaalpáron, Sárkeresztúron, Sóshartyánban dolgozóknak, a fonyódi kishuszároknak, a rimóciaknak, terényieknek, hollókőieknek a hagyományőrzésért, a kecskeméti, móri, csurgói, pannonhalmi oktatóknak, a somogyvári, nyírbátori és Mexikói úti pedagógusoknak, a lajoskomáromi szeretetotthonnak, az Egyszülős Központoknak és a hajléktalanokat ellátóknak.

A köztársasági elnök felidézte 2003 decemberét, amikor az új esztendőt abban a tudatban vártuk, hogy Magyarország hamarosan az Európai Unió tagja lesz.

Mára látjuk az előnyöket, a nehézségeket, és egy pillanatra sem felejtettük el: teljes jogú tagságot ígértek

– mutatott rá, hozzátéve: ezen a héten a brüsszeli postás a felszólító levelek között valamennyit meghozott a pénzünkből is.

A köztársasági elnök arra is emlékeztetett: az újszülött, a gyermek, az unoka jelenti a reményt és a derűt, ők adnak értelmet a pénzkeresetnek, az országépítésnek, a tanításnak, nekik szeretnénk kiszámíthatóbb, békésebb, boldogabb jövőt teremteni.

Novák Katalin beszéde végén reményt hozó új évet kívánt minden magyarnak.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakukkmadár
Nekem ugyan nem hozott semmit a postás, kedves Veres századosné. Ellenben benzináremelést, hídvámokat, rezsiemeléseket, postai- távközlési - internet áremeléseket, százféle orbáni kibaszást, környezetrombolást, csapatostul kóborló kínaiakat, filippínókat, pakisztáni ételfutárok tömegét azt hozott. Moslék képmutatás a szózata, szégyellheti magát!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
""a brüsszeli postás végre valamennyit meghozott a pénzünkből is"

A nagy maffia család már nagyon várta az ellopható pénzt...
kakukkmadár
Nekem ugyan nem hozott semmit a postás, kedves Veres századosné. Ellenben benzináremelést, hídvámokat, rezsiemeléseket, postai- távközlési - internet áremeléseket, százféle orbáni kibaszást, környezetrombolást, csapatostul kóborló kínaiakat, filippínókat, pakisztáni ételfutárok tömegét azt hozott. Moslék képmutatás a szózata, szégyellheti magát!
balos
@Pálinkás Pál: Nyugi!Nem picha!Műfütyülővel lövi a műpichákat!Brüsszelbe pedig a macákat a honvédelem szállítja húsárban!
Nyírfa
Sajátos észjárású magyarok: látszik.
kereső
Az a hülye "brüsszeli postás"!A sajátos észjárású magyarok megest átverték, mint a x@rt a palánkon.
jáger laszló
2024 jan,1
BÚÉK mindenkinek
A postás mindig 2X csenget
csak ennyi
barátilag
J.L.
Lendkerék
Nekem mindig borsózik a hátam az ilyen ordítóan képmutató szónoklatoktól. A legszomorúbb, hogy ő is tudja, hogy propagandaszöveget nyom, semmi őszinteség, semmi természetesség, semmi hitetőség nincs benne. Nála még a szerencsétlen Áder is természetesebbnek tűnt.
vacsi
Mintha kifelejtette volna az SMA-szűrés eltörlését...
human
Megnéztük. A brüsszelezés elég kocsmai szintűre sikerült. Fogalmazhat meg kritikát egy köztársasági elnök, de azt választékosabb nyelven kellene megtennie. Ja, hogy azt a fidesz szavazók nem értenék ezért ez a színvonal. Hát ez szomorú.
Sakk Matt
"Mozogjunk együtt, legyen 2024 a mozgás éve is! – hangsúlyozta Novák Katalin, hozzátéve: vegyünk példát a profi sportolókról, és ne csak szurkoljunk, hanem mozduljunk is."

Hallod, dagi?!
simmering73
@Maccska: Látom a farkaddal gondolkodol. Az a hátra, pancser macska.
Cherry
Milyen pénzetekből??? a magyar befizetett a közösbe 669 milliárdot a mostani 10 milliárd nélkül is kapott az ország 126000 milliárdot utána lehet nézni, akkor mi jár nektek ribanc,,??? etetitek a sok barmot a sok hazugsággal??? ez a csőcselék a legalja,, és ez a nő akar az ország államfője lenni, egy seggnyaló nulla
Méhes
Én abból nem fogok kapni már rég el van osztva Fideszes mutyiban
izéke
Mennyi borravalót adtál a postásnak juci? Vagy csak lecummantottad?
bence
Az a nagy baj , hogy megint nektek hozta , nem a segítségre szoruló magyar embereknek !
balos
@bence: Ráadásul a muffba dugta,de mire ideért a nagy része "elolvadt"!Nem szedi a gyógyszerét a bajra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok