Donald Tusk lengyel miniszterelnök kormánya farkasétvággyal kezdett neki a demokrácia és a lengyel keresztény hagyományok "felfalásának" – jelentette ki a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumának elnöke szerda este Budapesten, jelezve: lélekben jelen lesznek az ez ellen csütörtökre meghirdetett lengyelországi tüntetésen.

A fideszes CÖF kimatekozta: Donald Tusk = Gyurcsány Ferenc

Csizmadia László a Bem-szobornál tartott tájékoztatón azt mondta, a lengyelországi események rávilágítottak arra, mi történik akkor, ha az ultraliberális és internacionalista, marxista szemlélet újraéled.

A lengyel köztelevízió elleni puccsszerű támadás azt jelenti, hogy megkezdődött a jogállamiság és a demokrácia elleni hadjárat

- hangoztatta.

Közölte, hogy a CÖF-CÖKA-t több mint tízéves stratégiai együttműködés fűzi a világ több országában működő Gazeta Polska civil klubjaihoz.

Ez az együttműködés bajtársi szolidaritásra kötelez bennünket

– jelentette ki.

Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA kurátora azt mondta, a "2022-es budapesti gyors sajnos nem érkezett meg 2023-ban Varsóba". Értékelése szerint Lengyelországban olyanok "kaparintották meg a hatalmat, akik a sarkából akarják kifordítani Lengyelországot a lehető legrosszabb irányba". Olyan liberális kormány került hatalomra, "amelyik mindennel szakítani akar, ami szent és sérthetetlen volt eddig" – tette hozzá.

Veletek vagyunk most, akik hisztek a nemzetben, a kereszténységben és a család szentségében, és ellenzékbe kerültetek

– üzente a csütörtöki demonstráció kapcsán a kurátor, megjegyezve, hogy a tüntetés "Lengyelország igazi arcának megmaradása érdekében" szerveződik.

Úgy fogalmazott: Donald Tusk hatalomra kerülésével bebizonyosodott, hogy mire képes a nemzetellenes, globalista, balliberális kabinet.

Az új kormány törvény- és alkotmányellenes módon felrúgott minden intézményt, a lengyel közmédiában végrehajtott erőszakos személycserék sorozata, majd a volt belügyminiszter és helyettese letartóztatása megmutatta, hogy a balliberálisok számára sem jogi, sem erkölcsi korlátok nincsenek, ha megkaparintják a hatalmat

- mondta.

Hozzátette, hogy a nemzeti szuverenisták sohasem csináltak ilyen "szőnyegbombázást".

Fricz Tamás szerint a Tusk-kormány jól látható módon a Soros Györgyhöz és fiához köthető hálózatok, a nem kormányzati szervezetek (NGO-k) segítségével került hatalomra.

Arról is beszélt: a lengyel események tanulsága, hogy a balliberális oldal nem kormányváltást hajt végre, hanem "rendszerváltást, rendszerrombolást és értékrombolást".

Ha ők kerülnek hatalomra, a demokráciát sárba tiporva, jogellenesen, alkotmányellenesen egyfajta rendszerváltást hajtanak végre, keresztényellenes, szélsőségesen liberális világot akarnak teremteni

- jelentette ki. Megjegyezte, erre készült a baloldal Magyarországon is Gyurcsány Ferenc vezetésével.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivője úgy értékelte az eseményeket, hogy a lengyel kormány megbízottjai és végrehajtói "jogszerűtlenül leuralták a lengyel közmédiát és hírügynökséget". Most már ott tartanak – mondta –, hogy korábban büntetőeljárás hatálya alól jogszerűen kivont embereket is bebörtönöznek, képviselőket megfélemlítenek, ártatlanokat vegzálnak.

Ez a terror egy formája

– jelentette ki. Hozzátette, Donald Tusk "azon politikusbűnözők közé süllyedt, akik jogszerűnek álcázott lépéseiket Brüsszel közönye mellett tudják végrehajtani".

Párhuzamot vont a lengyelországi események és a 2006-os magyarországi események között. Azt mondta, a lengyel közmédia dolgozóinak megfenyegetése ugyanaz, mint amikor Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után karhatalmi erőkkel lépett fel, és "rendőrterrort" vetett be a magyar emberekkel szemben.

A Bem-szobornál a résztvevők magyar és lengyel zászlókkal, valamint fáklyák meggyújtásával is kifejezték szolidaritásukat a keresztény-nemzeti-konzervatív lengyel "bajtársakkal".

Forrás: MTI

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Egy kis malac CÖF..CÖF..CÖF
Kolostorban röf..röf..röf
Nagy potroha, kis kukaca
Anyját dugja töf..töf..töf
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Peller Anikó: erröl inkább kérdezd meg tuskot! feritek és tusk, ég és föld...
feri egy konzervatív ,stikában fidesz imádó...
Sakk Matt
Egy kis malac CÖF..CÖF..CÖF
Kolostorban röf..röf..röf
Nagy potroha, kis kukaca
Anyját dugja töf..töf..töf
Nessy
A CÖF vezető elvtársai csak tudják! Ügye, Csizmadia elvtárs? Széles Gábor vezérigazgató elvtárs merre kóricál? És Bayer, Bencsik elvtársak pláne!
Peller Anikó
@csak úgy...: Nem baj, csak úgy legyen.
nejlontacskó
Tehát, ha a jogerősen elítélt, ám de, a kormányhoz hű köztársasági elnök által, kegyelemben részesített rohadékok börtönbe kerülnek, nem hogy antidemokratikus, de keresztényellenes lépés is egyben.
Csak nekem rémlik a tízparancsolat egyike, hogy ne lopj?
Az is antidemokratikus, ha a " közszolgálati televízió " mint olyan, a köz véleményét tükrözi?
Ahogy én látom, az itt tobzódó fidesznyaloncok, nem a demokráciát féltik, ahogyan azt láttatni szeretnék, hanem, éppen annak a visszatértét rettegik!
rücsü41
A CÖF mint a FIDESZ díszszázada, és akik a mi általunk megtermelt forintokban térdig járnak, nem által beavatkozni más ország belügyeibe, és úgy mondanak és közölnek véleményt ,hogy az ügyek részleteit alapjába véve nem is ismerik!A lényege a beavatkozásnak, hogy védeni próbálják a régi barátokat,akiket a bíróság elítélt, és most ezt a bírói eljárásban elmarasztalt embereket védik csak az a helyzet, hogy a lengyelek , akik legalább annyira szabadság szeretők mint a magyarok és a szuverenitás nekik is nagyon fontos úgy gondolják, hogy a saját útjukat járják , amihez más országnak semmi köze.Különösen nem szólhat bele a lengyel bíróság ítéletébe az aki nem lengyel és az ügyet részleteiben nem ismeri.Mondom olyanok mint a magyarok nem engedik hogy más ország beleszóljon abba amit otthon csinálnak.Ugye milyen kiakasztó ez az álláspont tisztel FIDESZ?Vagy ne tán a CÖF úgy gondolja, hogy csak mi magyarok vagyunk kényesek a szuverenitásunkra?Láthatják , tévednek, mert van más nemzet is akik nem engedik hogy idegenek mondják meg nekik hogy mi a helyes döntés és mi nem!
lusta
Ennyire aljasul hazudni csak nagyon nagy szemetek képesek.
Miért gond, hogy a bíróság által jogerősen elíítélt bűnözőket börtönbe dugnak, még akkor is, ha korábban pont ezek a bűnözők voltak a belügy vezetői?
Nyírfa
@csak úgy...: 21.28

Ilyen bugyutaságot még sosem olvastam tőled. Gyurcsány "született" szociáldemokrata. Az egy dolog, hogy bírálod, de valótlanságokat állítani inkorrekt.
Péter2
@KisTehen: Magyarországon ezt a vállalkozók teszik az emberekkel ! A kapitalista gyár ép ad , munkásruhát évente többször is, vállalkozó meg jó ha egyszer , a juttatásokról ne is beszéljünk és a bérekről sem , én tavaly 3 barátomat tudtam meggyőzni hagyjátok ott a vállalkozót jobb lesz a kapitalisták által üzemeltetett gyárban , azóta is hálálkodnak , több a pénz a hétvégén nem várják el , hogy dolgozz , akkor veszel ki szabit amikor akarsz , van utaz ázási költségtérítés , stb amit a vállalkozók kevese ad . Kapitalista magyar vállalkozók 1-0 .
verőce21
Ez lenne itt is, ha az ellenzéki csőcselék magához ragadná a hatalmat 133 napra...!
Péter2
@KisTehen: Tehát spekulációval , az nem más mint a tőzsde , de ott a magyar állam is képviselteti magát , csak általában nem értően ! Valakiknek megy, valakiknek meg nem, oda okos világgazdaságot előrelátó ,tudással megáldott ember ott a nyerő .
Péter2
@KisTehen: Nem bizony de nem ám ! Továbbá a spekuláció tehát a tőzsde az legális a világban oda ész kell ! Viszont amiről te beszélsz , azok a kapitalista tevékenységek , amiknek a pl a kormányod kiskapukat hagyott , sőt még támogatta is őket ! Na ez viszont nem a kapitalisták hibája hanem az ország kormányáé , hogy kiskapukat kihasználva kizsákmányolja a munkavállalót ! Erre gondoltál ugye ?
Péter2
@KisTehen: Csak aranyba , azért tartanak ott ahol, kicsi a kockázat de tavaly azon is buktak . De az állampapírokkal is ott vannak, és a nemzeti bank is képviselteti magát ! Kellett volna pl Gyuri bácsitól tanulni , okos emberek az országuknak sok pénzt tudnak szerezni a tőzsdén , már amelyik ország mer kockáztatni , mert nagyot lehet bukni is rajta . Amennyi lóvét összetőzsdézett Gyuri bácsi az Usának ha azt itt tette volna nem volna államadósságunk , az , hogy nem itt tette az meg a náciknak és a nyilasoknak köszönhető , biztos megérte , de már a múlté .
jáger laszló
Csak tudnám,hogy Gyurcsánynak mi köze van a lengyel eseményekhez!!??!!??
Abszolút semmit!
Itt a CÖF-CÖKA nagyom elvetette a sulykot
Politikai üggyé duzzasztotta a lengyel eseményeket!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Befostak a cof-os fijuk?
Pedig csak most állítják vissza a demokráciát Lengyelországban
justhpeter
@Nessy: Ne feledkezzünk meg Stefka munkásőr elvtársról sem !
izéke
A lengyelek köszönik,de nem kérnek a cöf támogatásából. Ez az ő belügyük,tartsák tiszteletben azok,akik akkora mellénnyel kikérik maguknak ha más nyilatkozik róluk.
justhpeter
@Nyírfa: Itt valóságról már régen nem lehet beszélni. Ez az ország befelé egy végtelen, nagy hajlásszögű lejtő, kifelé meg egy Patyomkin-falu. Benne kisebb és nagyobb politikai szélhámossal, köztörvényes bűnözővel és mérhetetlen értelmi képességű követőikkel.
S ha már ott tartunk, hogy vitatkozni kell azon melyik kell jobban, a Feri vagy a Viktor, akkor a mi emeletünkön is baj van. Az én válaszom az, hogy EGYIK SEM.
Mindkettő megkapott egy olyan lehetőséget, hogy mérsékelt politikával egy jóléti állam irányába vezesse az országot, ám mindkettőről kiderült, hogy súlyos vezetői hiányossággal rendelkeznek, miszerint észre sem veszik a bukás szelét.
Egyik sem rendelkezik azzal a képességgel, hogy ragacsos kézzel is el lehet engedni a hatalmat. Politikai képességeikről sem lehet beszélni, hiszen Viktor egy egypárt rendszerben szocializálódva ugyanazt akarja létrehozni - nem észrevéve a közte elmúlt 30 évet, Feri pedig nagy nehezen kiötölte az egypárt rendszer ellen kűzdő egypárti árnyékkormányt
Azt gondolom, az előrelépés esélye csak akkor jelenhet meg, amikorra Feri nek és Viktornak az árnyéka sem vetődik az ország fölé.
Aki Én
@verőce21: nagyon remélem. Ettől fosnak. Joggal.
kereső
@justhpeter: Máig nem értem, hogy értelmes emberek miért is tesznek egyenlőség jelet a két politikus közé. Miért is "ugyanaz" -ok szemükben Gyurcsány kormányzásának és orbán kormányzásának körülményei. Miért is azonos egy despota egyeduralkodó, és egy demokratikus normákhoz ragaszkodó politikus. Sajnálom, ha Te sem érted a két kormányzás közötti lehetőségek különbözőségeit, és a két politikus habitusának különbségeit.
És, csak azt tudom mondani, hogy várjátok csak tovább a makulátlan, hibátlan messiást- és segitsétek továbbra is orbánt és állampártját.
Az "árnyékkormány " meg nem egyéb- mint az "alternativa" megmutatása- amit egyébként olyan nagyon hiányoltok, mint ellenzéki programot. De könnyebb beállni az állampárti propaganda mögé- és szajkózni, igaz más szavakkal, de gyakorlatilag ugyanazzal a tartalommal , amit rogánék mondanak.
Gyakorlatillag ezzel elismeritek, hogy a NER a demokrácia, és amit Gyurcsány (Antall, Horn) csinált az volt a diktatúra- ahogyan most a lengyeleknél teszi a pis a koalició ellen.

Mindegy mi van ebben az országban- a fő cél, hogy gyurcsány vissza ne jöjjön! Mer az a "nemzethalál".
Nyírfa
@justhpeter: 06.56

Jó reggelt mindenkinek!

Első nekifutásra @kereső: megválaszolta a kommentedet, ha felébredtem, még én is hozzáteszem a magam mondanivalóját.
Azért annyit - kezd hatni a kávé - elöljáróban: Gyurcsányt és Orbánt egy kalap alá venni olyan ,mint Orbánékat kommunistázni (közük nincs hozzá), vagy a vezérlő fejedelmet Kádárhoz hasonlítani, ami , ugye, abszurdum, mégis, magukat komolyan vevő elemzők is megteszik.
Aki Én
„Durvább propagandát csináltunk, mint a kommunizmus alatt”

– mondta Marcin Wolski. A lengyel állami tévé egyik prominens műsorvezetője

A választásokon rekordmagas volt a részvétel, de a kampányidőszakot beárnyékolta a kormánypárt üzenetei és a közmédia tájékoztatása közötti jelentős átfedés. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet jelentése szerint a közszolgálati műsorszolgáltató torz és nyíltan részlehajló tudósításai miatt a kormánypártnak erős hátszele volt, ami aláásta az állam és a párt demokratikus szétválasztását. Röviden: nem volt fair.
„Bűntársként mondom [...], a TVP-nél a sztálini logika érvényesült: aki nincs velünk, az ellenünk van. Az egész nemzetet egyszerűen meggyaláztuk a propagandával, amit az elmúlt hónapokban árasztottunk”
Csizmás Kond
@kereső: idézlek..." Miért is azonos egy despota egyeduralkodó, és egy demokratikus normákhoz ragaszkodó politikus."
A despota egy zsarnokoskodó személy, aki önkényeskedik és akaratát szereti másokra rákényszeríteni.
A demokrácia olyan politikai rendszer, amely a népnek a közügyekben való részvételére épül. Olyan politikai rendszer, melyben a szuverén „nép”, tehát a társadalom összes, teljes jogú tagja – nem egyén, kis csoport vagy a hatalom bizonyos csoportja – igazgatja a közügyeket, beleértve a kormányzást is.
Namármost ezeket a meghatározásokat bárkire rá lehet vetíteni...te kire értetted amúgy mert ugye ellene vagy az önkénynek de tetszik a lengyelországban történő tisztogatás...antidemokratikusnak itéled az Orbán kormányt mert önkényesnek véled de elitéled a konzultációs lehetőséget, pedig az épp a mindenkinek beleszólást engedő lehetőség...tulajdonképpem most akkor mit kire értettél itt a fentebbi hozzászólásodban ?
frank
Lengyelország,Németország egyet akar
Európa lángba borul mint az avar
Magyarország lesi puskás
Rózsa Sándor már Pesten jár
Ha ott sokat kekeckednek
Elindul fel a seregtest.
kereső
@Csizmás Kond: Az orbáni konzultáció -irányitott kormánypropaganda, semmi egyéb. Ha a kormány kiváncsi a véleményemre, akkor inditson népszavazást az UNIO-ból való kilépésre, nbe ielyen sunyi hátuljövős módon igyekezzen békát főzni- amely hazugságokon alapul.
Ami a lengyelországi helyzetet jelenti- a lengyel nép éppen ezért szavazott többségi támogatást a koaliciónak, hgy felhatalmazást adjon a kezébe- a nem demokratikusan múködő intézmények demokratikussá tétele érdekében alkalmazzon "nem demokratikus" intázkedéseket. Egy nem demokratikusan működő államhatalmat demokratikus eszközökkel igen nehéz demokratikussá tenni. Ez egy igen nehéz feladat a lengyeleknek- de gondolom azért nyert a Tusk koalició, mert ezt a választás előtt már megértették a lengyelek.
Magyarországon olyan mélyen , és mindenre kiterjedően van az állampárt beágyazottsága- az ország minden szinten való elfoglalása, kisajátitása, hogy már ez sem járható út-
Csizmás Kond
@kereső: A konzultációt lehet bárminek nevezni de attól eltekintve beleszólást biztosít bizonyos döntésekbe...és jobb mint amit Feri mondott, hogy akinek nem tetszik az elmenehet.
A demokrácia soha sehol nem hatalmaz fel senkit önkényuralomra...értem ezt a birósági végrehajtás nélküli letartóztatásra.
A demokráciában az sajnos hogynincs egyslgesen meghatározott törvény, ugyanis ahol mindenkinek jogai vannak ott nem lehet egységesíteni. Ha Magyarországon is a Tusk féle rendszer működne akkor az minden szempontból ellentmondana az alaptörvényeinknek ami kimondja hogy az országot nem vezetheti idegen hatalom és idegenben meghozoztt törvény.
...és mit értesz az utolsó mondatod alatt ?...ki sajátított ki valamit ki foglalt el valamit...és mik azok ?
kereső
@Csizmás Kond: Nem biztosit semmi lehetőséget a beleszólásra, főleg nem akkor, amikor már eldöntött- törvénybe, kormány rendeletbe foglalt dolgokról kérdezik meg a véleményedet- utólag, egy olyan mondatszerkezetbe ágyazva, amely nem arr serkent, hogy "mit is gondolsz te a világról", hanem arra , hogy erősitsd meg a kormány döntését.
A legutóbbi "konzultáció" meg hemzseg a kiatlációkkal átitatitt hazugságoktól. Normális ember ezt igy "értékeli".
Orbán soha-senki véleménye nem érdekelte- esetleg csak annyiban, ha az a saját körön belüli, akkor parkoló pályára tesz az illetőt, mielőtt nagyon kinyilna a csipája.Nem egyéb ez orbán kezében, mint egy régi-új propaganda eszköz, amelyet goebbels talált ki az 1930-as évek elején, amikor hitler megszerezte a teljes hatalmat.
Ha nem érted az "elfoglalta" és a "kisajátitotta" szavakat, nem tudod értelmezni- akkor vedd elő az értelmező magyar kéziszótárt, és tanulmányozd ezen szavak és szinonimáinak értelmét.
Na, megvolt mára a napi betevőd?
Csizmás Kond
@kereső: Minden országban a világon a törvényhozó testület hoz törvényeket, amit a képviselő testület elfogad vagy visszautasít javításra de végül valamilyen formában testet ölt...és ez így is van rendjén. A kozultáció a külső beavatkozások megfékezésére lett kitalálva és ha azt egy ország a szavazó polgáraival szentesíti akkor nem fogható rá a kormány akadékoskodására és megvédheti a a saját határozatait...ami szintén elfogadható.
...és nem a szavak nemértéséért kérdeztelek, hanem azért hogy szerinted ki mit sajátított ki vagy ki mit foglalt el ami neked nem tetszik vagy amit az általad képviselt eszme nem tett volna meg.
...és betevő...most ezzel a műveltségi, mivoltodat fitogtatod ?
lusta
@kereső: @Nyírfa: @justhpeter: Fussunk neki még egyszer, mert így ebéd előtt kell egy kis ˝étvágygerjesztő˝. A végén kezdeném. A jelenlegi választási rendszer egyszerűen kikényszeríti az egyes indulást. A többes, már 12 éve láthatja, aki akarja, csak kudarc.
A beszélgetéseim során gyakran előjön a beszélgető partnereim részéről, Gyurcsánnyal nem megy. Mikor megkérdem, ugyan mond már meg miért, akkor nincs semmilyen érv. Az őszödi beszédet nem a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk által kiragadott részleteiben kell értékelni, hanem egészében. Valódi reformra lenne szükség, ami 2006 óta sem történt meg. Ha megnézzük az akkori helyzetet, az MSZP és az SZDSZ jelentős politikusai ott tettek keresztbe a kormány elképzeléseinek, ahol csak tudtak. Ez a múlt és én a jelent és jövőt akarom másképp látni. Ehhez kell egy váltó erő. Jelenleg egy hatalmas ellenszélben és a karaktergyilkolászás minden eszközével szembe menve van egy párt, amelyik 20%-al rendelkezik. A lengyeleknél a PO volt ebben a helyzetben Tuskkal az élen és mindent elkövetett a hatalom, hogy lejárassa őket. Az ellenzékiek belátták, hogy tetszik, nem tetszik, be kell állni mögé, mert a cél nem a PO és Tusk elleni harc, hanem a PiS elzavarása. Már a kampány előtt megbeszélték a dolgokat és azóta még véletlenül sem csesztették egymást. A mit szól az ellenzéki párt megnyilvánulására a másik ellenzéki párt röviden válaszolt, semmit. Ha bővebben akarnak valamit tudni, tessék őket megkérdezni. Nálunk az önjelöltek serege megváltóként lép fel és kőkeményen neki megy a másik ellenzéki pártnak. Mintha nem az lenne a cél, hogy ezt a rabló bandát lengyel mintára elzavarják és a nekik beépített téglát megtapogathassák. Ezerrel idéztem már Charzastyt a lengyel baloldali vezetőt, mikor arról kérdezték, hogy miért érte meg Tuskkal a koalíció, mikor jelenleg a korábbi képviselői létszám fele van a Szejmben. Rövid volt a válasz. Jelenleg kormánypárt vagyubk, míg korábban és ha nem fogunk össze, ellenzékben működnénk.
Aki Én
@lusta: Tény, hogy aljasságban, hazaárulásban, lopásban, károkozásban, gyűlöletkeltésben, megtévesztésben, becstelenségben..., orbánnak nincs párja.
Csizmás Kond
@lusta: Valódi reform már a kezdetektől hiánycikk volt...a többi meg csak a közbenni ilyen olyan politikát hivatott értékelni.
...és váltóerő...mit szeretnél leváltani és mire...mert a váltás alatt szerinte te cserét értesz az pedig nem szar hanem kaka. ...és ellenzék...szerinted ha egy ország jól működne kéne oda ellenzék ? A mai ellenzék nem egyéb mint hatalomra vágyó akármi, ugyanis az igazi ellenzéki viselkedés nem a gáncsoskodás hanem az esetleges hibák kijavítására irányuló akarat, ami még atomjaiban sem lelhető fel ma egyetlen európai pártban vagy akármiben sem nemhogy országosban...ami a legjobban bizonyítja hogy minden ellenzék külső erőkte támaszkodba rójja az ellenfele alatt a fát, tehát ma ha már kerülne a kormányra ugyanez a játék zajlana csak kapúcserével.
...és európa...ugyanaz a forgatókönyv mint az ókortól a Habsburg uralomig...elnyomni azt aki nem veti alá magát teljesen.
Aki Én
@Csizmás Kond: Egész pontosan miben ,,gáncsoskodik" az ellenék?
justhpeter
@kereső: @Nyírfa: @lusta: Feltétel nélkül elfogadom az álláspontotokat - a magamé megtartásával.
Nem szeretnék egyenlőséget tenni Feri és Viktor közé,mert azt kell mondjam Feri nem lövetett e köztörvényes bűnt, Viktor a manyup elcsalásával viszont igen (lásd: csalás törvényi tényállása). Ám az mindkét esetben igaz, hogy kaptak egy esélyt - és nem tudtak vele élni - ergo: oda a bizalom. Másik problémát ott látom, hogy a jó kormányzáshoz egy bizonyos mérték felüli összefogár kell, amit Viktor elvesztett és ezért, ennek pótlására kell a "vészhelyzeti" kormányzás, Feri pártja és a mostani - egyre bővülő ellenzék pártok - meg sem tudják teremteni (Lásd: 2022).
Nos ott tartunk, hogy az országot egy magát cézárnak képzelő emberke irányítja, a "vár"megyékbe bvisszatértek a főispánok a vidéken egyre több a kiszolgáltaott jobbágy. Ebből én nem kértek.
kereső
@Csizmás Kond: 11:06 Bocsáss meg , de amit irtál annak se-füle se farka. Törvényhozó testüllet, meg képviselő testület- amely elfogad? kezdjük ott, hogy parlamentáris demokráciában- márpedig ittan az vagyon, a törvényeket a parlament, azaz a képviselő testület hozza. Az általad megkülönböztetett két testület tehát egyugyazaon testület.
A másik dolog: elfoglalta: érdeklődöm tisztelettel, hogy a demokráciában szokásos felügyelő, ellenőrző testületében nem a fideSS által kiválogatottak ülnek-e?Hiszen a fő-fő birói széktől lezdve, a legfőbb ügyészen át , az ÁSZ, a Költségvetési Tanács, az Ombudsman, és még a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is mind fideSS/orbán lojális tagokból-és főleg elnökökból áll. Vagy ez nem igy van?? Cáfolj!
Kisajátitás: kisajátitotta a hazát- amikor 2002-ben elhangzott a szájából a rendszerváltás utáni demokratikus Magyarország, a III. Köztársaság leggyalázatosabb mondata: "a Haza nem lehet ellenzékben", kisajátitotta a kokárdát, kisajátitotta mára a kultúrát, az oktatást,-éés kisajátotta , saját tulajdonaként kezeli az ország valamennyi erőforrását- osztogat és fosztogat. Övé a kastélyok , amelyeket mostan arra érdemeseknek juttat, övé lett még 20002-ben már ügyvezető kormányként a 12 állami gazdaság, övé az a pénz amit az ország kapott felzárkózásra és modernizációra az Eu-tól, övé a Balaton, a Fertő tó, az erdők- hiszen a családja és a strómanjai sajátjukként kezelik- mintegy hitbizományi vagyont. Cáfolj, ha nem igy van- csak kérlek, hogy ne keverd a szezont a fazonnal.
kereső
@Csizmás Kond: 10:14 Csak annyit még, ha már idézel , akkor légy szives pontosan tedd azt- és a hivatkozásból derüljön ki az is, hogy kinek mondta, és miért. Mert ez igy csak az egybitesek szinvonalát megcélzó propagandista valóság elhajlitás.
Csizmás Kond
@kereső: A parlament csak megszavazza, a képviselő javaslatot tesz a törvény a kormány szentesíti.
A testületek pedig minden kormányváltáskor változnak, Most a fidesz van előnyben holnap ha más fog ülni a kormányon akkor más lesz előnyben. A kisajátítás pedig csak blöff az ellenzék részéről mert holnap ugyanezt fogja mondani az akkori ellenzék...ha pedig csak vitatni akarod a semmit legalább ne úgy politizálj hogy csak neked lehet igazad mert az ilyen ss-ezés meg a többi az illető gondolkodási ocsmányságát tanúsítja.
Nyírfa
@lusta: 11.33

Megjártam az agorát oda-vissza, isteni idő van, felfrisültem, kipirultam, az élet szép, nem magyarázom. :)
Egy baj van, drága barátom, ez nem Lengyelország. A magyar egy szenvelgő, mártíromkodó, önsajnálattól csöpögő, hárításban és vádaskodásban profi , felelősséget nem vállaló, gyerekember-nép. Roppant tehetséges egyébként, de a tudományokban, művészetekben, sportban nyújtott kiemelkedő teljesítmény elsősorban a köztünk élő nemzetiségiek érdeme.
Ez van. Ami a legfájóbb, az az árulkodásra, árulásra, csencselésre, csalásra való hajlam, amelyet nemhogy nem sikerült ezer év alatt sem kinőnünk, hanem turbófokozatba kapcsoltuk.
A széthúzó, acsarkodó magatartásnak 2026-ban is meg fogjuk inni a levét, hacsak nem pöccen be valamiért Putyin elvtárs, és magához nem rendeli a komplett kormányt egy kis "elbeszélgetésre " a novicsok árnyékában.
Igazából abban reménykedem, hogy az EU kiéhezteti ezt a csürhét - sajnos, ennél kulturáltabban nem tudom nevezni őket ( nem is akarom ) - , beüt az államcsőd, amit kormányválság követ, és jöhet végre Klára, vagy egy komoly, megbízható európai kultúrájú és szellemiségű , felkészült szakember miniszterelnöki megbizatása.
Nem tudok jobbat! De nyitott vagyok minden épkézláb javaslatra.
Nyírfa
@justhpeter: 13.10

Ferenc túl korán lett miniszterelnök. Egy kiforratlan nép bűntudattól fulladozó pártjának a vezetőjeként állt az EU kapujában, éppen átlépve a küszöböt. Még annyi lehetősége sem volt, hogy alaposan átgondolja, akar-e egyáltalán a kormány élére állni - hiszen Medgyessyt váltották le vele - , s ha igen, milyen stratégiát alkalmazzon a megalkuvó szocik és a szárnyalni akaró liberálisok közé ékelődve egy berobbanó gazdasági válság elején.
Azt hiszem, egy ilyen válsághelyzetet csak erős kezű, nagyon tudatos, szervezésben és a kollégák kiválogatásában zseniális képességű , vérbeli politikus tud megoldani, aki, igen, egy kicsit vátesz is, és mindenekfelett tisztességes.
Van ilyen ember a magyarok között?
Ferenc több feltételnek is megfelelt, de nem erős kezű, nem tudatos, és, azt hiszem, nem is vérbeli politikus. De: a korunkat messze megelőzően fejlett filosz. Klára az ő gyakorlatias kiadása, abszolút alkalmas egy ország irányítására.
Hogy mi lesz...mondok egy nagyokosat: vagy tovább a lejtőn a szakadék aljáig, vagy elindulunk felfelé. De ahhoz a magyar kocsit mindenkinek tolni kell.
kereső
@Csizmás Kond: 16:06 Ne viccöljél má csizmás. Mit szentesit a kormány- egy parlamenti demokráciában? Na, nem egy ilyenben- ahol a kormány teljhatalommal rendelkezik, és törvénykezik.A kormány egyezzünk meg, törvényt- jogszabályt készit elő a parlament számára- amely azt vagy elfogadjja/szentesiti, vagy nem. És akkor emelkedik jogerőre, ha azt az állam elnöke ellenjegyzi- aláirja, és kihirdetik hivatalos közlönyben. Nálunk-és Európában nincs a kormányoknak szentesitő joga a törvényeken. A kormány a törvény vh-ját alkotja meg, és fogadja el. (vh =végrehajtási rendelet)

A kisajátitásról vitatkozhatunk- csak éppen semmivel nem cáfoltál. Na, de mindegy is, hiszen szépen megmutattad, hogy kissé hadi lábon állsz az állam múködésének mikéntjével.
Ha szigorúan nézzük, akkor Magyarországon felborult 2015 óta az államhatalmi berendezkedés- a kormány , amely normál esetben nem más mint végrehajtó hatalom, telj hatalomra tett szert- nem a parlamentnek van kormánya, hanem a kormánynak parlamentje, az állam elnöke meg csak disz a kormány kalapján.
lusta
A képviselői munka másik fele szintén lényeges, ha nem lényegesebb. Ugyanis a kormány a bátrak által megszavazott törvény vh-ját alkotja meg, és fogadja el, amit a képviselők kutya kötelessége lenne ellenőrizni. A bátraknak is. Na ez, az ami nálunk egyszerűen nem működik.
justhpeter
@Nyírfa: Akár igazad is lehet, de szerintem erre ma nincs esély. Gondolj a 2022-re. Megbízhatóan bizonyította, hogy a mai ellenzék 90%-a semmire sem alkalmas. Nem lehet megmagyarázni, hogy 14. éve miért aszisztáltak az ország lerombolásához. Az a mese, hogy nem lehetett semmit sem tenni. Akkor maradt az egyetlen dolog, a fizetés felvétele minden hónapban.
Egy esetben fpgadnám el ezt a "politikai elitnek" csúfolt csürhét - a teljes parlament -, amennyiben a választás előtt megszavaznák azt a törvényt, hogy 4 évente népszavazás, melynek során ha a nép többsége nem látott előrelépést az a 4 év képviselőinek 4 év közmunkát jelentene.
Minden más esetben marad az elmúlt 14 év ebből viszont én nem kérek.
Nyírfa
@justhpeter: 18.04

Ha Beterjeszted a négy évente megejtendő népszavazás tervét a Parlament elé, akkor a támogatód vagyok, különösen a négy évi közmunka fenyegető réme tetszik. :)
De, ha a Parlament elé nem is kerül, az aHangon is lehet szimpatizánsokat gyűjteni.
Hogy 14. éve miért asszisztál az ellenzék a fasiszta rendszer kiépítéséhez? Van rá teóriám, de valójában én is magyarázatot várok tőlük.
justhpeter
@Nyírfa: Ezután is nyugodtan fkhetsz le esténként, mert választ nem fogsz kapni az érintettektől, sem holnap, sem sosem. Annál inkább további támogatásodban bízó riportokat az újebb négy évi milliós fizetés munkanélküli felvételéhez.
Ebben én már nem fogom őket támogatni.
Tudom, azt mondják majd, hogy akkor Orbánt támogatom. Nem fog zavarni, mert erősen bízom benne, hogy Orbánéknak már nem lesz még 10 éve és az akkori nyereség nagyobb lesz a vártnál, hiszen Orbánékkal eltűnik a fideSS és a kdnp, eltűnik a NER és a teljes kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhe, valamint a kipcsak-lopcsak-türk-szittya-nindzsa világ.
Nyírfa
@justhpeter: tegnap, 19.24

A Propin többször is hangot adtam a hezitálásomnak, miszerint van-e értelme élni a választójogommal. Aztán többnyire arra jutottam, hogy a joggal nem élni gyakorlatilag a lehetőséggel való visszaélés, arról nem is beszélve, hogy van párt, amellyel rokonszenvezem, s van ember, akit, mint állampolgár, alkalmasnak tartok a szolgálatomra.
A párt Kovács Gergelyéké, az ember Dobrev Klára. Ezzel azt is kifejezésre juttatom, hogy nem kötöm egyetlen párthoz a jövőbeni reményeimet, ellenkezőleg, olyan kombinációban gondolkodom, amely a legkülönbözőbb életstratégiájú emberek gyűjtőhelye lehet, egy széleskörű , ám közös platform, amelynek a célkitűzése a humánum és a szakmaiság ötvözése.
Álom lenne? Ha igen, akkor vállalom, hogy álmodó vagyok, s így éltem le eddigi életem 70 évét, ügyelve arra, hogy a gyermekeim is merjenek, tudjanak álmodni, s az álmaikat részben vagy egészben valóra is váltani, s hogy maradjon valamennyi kis gerincem, amely megtart, hogy vihessem tovább a "zászlót" , ha már az úttörőcsapatban ezt a tisztséget öltöttem magamra. :)
Az álmodók zászlaja...milyen jó kis cím lenne egy esszéhez. :)
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy akkor is választunk, amikor azt hisszük, hogy nem, vagy tudatosan döntünk a nem választás mellett, a passzív véleménynyilvánítás is állásfoglalás, és az ehhez való jogunkat elvitatni dőreség lenne. Probléma csak akkor jelentkezik, ha elzárkózva a közéletben való részvételtől megpróbálunk úgy tenni, mintha minket nem érintenének a társadalom ügyes-bajos dolgai, ugyanis a döntéseink kollektív hatása mindenkihez begyűrűzik.
Tudod: " mikor a nácik elvitték a kommunistákat, csendben maradtam..."
justhpeter
@Nyírfa: Nagyon hiteles és igaz az utolsó mondat. Ami ellentmond az csak az, hogy ma nincs kiből - miből választani. Ha a választójog logikája alapján elmegyek és szavazok arra, akik 14 évük alatt sem csináltak semmit a szavazás másnapján hülyének néznek majd, miszerint minek tegyenek bármit is ha úgyis rájuk szavazok.
Ez Kb olyan mont amikor hívok egy mestert javítani valamit, eljön, nem csinál semmit, de kéri a munkadíjat.
Nyírfa
@justhpeter: 16.46

Értelek. Nekem talán könnyebb. Ugyan rázom az öklöm, és fenyegetőzöm, amikor már nagyon elegem van belőlük, de valahogy mindig az utamba kerül valaki, akire figyelhetek. :)
Most, hogy Juhász Péter visszatér a közéletbe, felrémlenek a régi, reményteli időszakok, amikor az Együtt Bajnaival még tényező volt. Hozzájuk tartozott Baranyi Kriszta, akiben még nem kellett csalódnom, bár a nevét felkapta a sajtó a Katona miatt, de azt az ügyet a mai napig nem tisztázta senki. Valószínűleg, mert nem is volt ügy.
Ferit és Gergelyt néha le tudnám nyakazni, de addig jó nekik, amíg tudok rájuk haragudni, mert ez azt jelenti, hogy még nincsenek leírva.
No, meglátjuk, a vak is azt mondta. :)
simmering73
@Maccska: Tényleg most, hogy szóba hoztad. Merre császkál a drogbárótok. Rég hallottunk róla.
www.kepfeltoltes.eu/images/2024/01/12/431kokotomi.jpg
Clavigo
@Maccska: Azért jól elvagy itt magadban..Vitatkozni is szoktatok..?
Nyírfa
@simmering73: @Clavigo: A butaság tárháza. Nem is tudom, hogy fér bele. :))
justhpeter
@Nyírfa: Az biztos, hogy "jól" fogunk szórakozni a különféle piti árulásokon.
csak úgy....
@Maccska: "Most, hogy Juhász Péter visszatér a közéletbe lesz drog szarásig." - te idióta,fideszék több milliót fizettek kártérítést a juhász elleni ,alaptalan drogos vádaik miatt!
Nyírfa
@justhpeter: 21.21

Már előre félek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.