Engedményeket készítenek elő.

Financial Times: Brüsszel hajlandó meghajolni Orbán követelései előtt, csak küldhessenek végre támogatást Ukrajnának

Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán 

Brüsszel engedményeket készít elő Orbán Viktornak az ukrajnai segélyek ügyében – idézi a Financial Times értesülését az Index. A lap szerint:

A magyar miniszterelnök a Kijevnek szánt 50 milliárd eurós támogatási csomag 2025-ös felülvizsgálatát kéri vétójának visszavonásáért, az Európai Bizottság magas rangú tisztviselői pedig úgy látják, Brüsszel hajlandó meghajolni egyes követelések előtt.

Négy évre egyenlően elosztva, évi 12,5 milliárdos részletekben kaphatná meg Ukrajna azt az 50 milliárd eurós támogatást, amelyet Orbán Viktor egyedüliként vétózott meg decemberben. A kérdés sürgető, hiszen az amerikai kongresszusban kialakult patthelyzet miatt Washington Kijevnek nyújtott támogatása is bizonytalan.

Az uniós tisztviselők beszámolóira hivatkozó újság szerint a bizottság nyitott Orbán Viktor meggyőzése érdekében ejteni vétóját, és 2025-ben lehetőséget adni a magyar miniszterelnöknek arra, hogy félúton leállítsa a finanszírozási megállapodást. Az engedmény értelmében ugyanis az unió jövőre felülvizsgálná a négyéves támogatási csomagot, és értékelné, hogy Ukrajnának továbbra is szüksége van-e a pénzre, valamint hogy teljesítette-e a támogatáshoz szükséges követelményeket.

Forrás: Index.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A megoldás a 7-es cikkely végigvitele és a szavazat megvonás!
Hülye az EU, ha egy bűnözőtől hagyja magát megzsarolni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A megoldás a 7-es cikkely végigvitele és a szavazat megvonás!
Hülye az EU, ha egy bűnözőtől hagyja magát megzsarolni!
human
@KisTehen: Sokan szeretnénk, ha nem tapsonák újra orosz tankok a magyar földet. Ez magyar érdek.
Béla333
Lehet dönteni: a Magyarországot évtizedeken át megszálló, a felkeléseinket tankokkal eltipró, az országot kifosztó, bevallottan ezt az állapotot visszaállítani szándékozó Putyini Oroszországot akarja-e valaki, vagy az ez ellen harcoló, az országukat megszálló oroszok ellen harcoló Ukrajnát támogatja-e valaki.
Én nem szeretnék közös magyar-orosz határt!
Nyírfa
@Béla333: 15.40

Igazad van. De szorít az idő, az USA a saját elnökválasztására készülve taktikázik, Ukrajna pedig fogy ki a fegyverekből. Ha Európa is totojázik egy kétségkívül rossz szabályzat és egy erkölcsi hulla miatt, akkor az oroszok erőre kaphatnak, hiszen támogatókra talált India és Észak-Korea által. Először én is megijedtem, milyen engedményekről van szó, de 2025. még messze van, és idén nyárig is sok víz folyik még le a Dunán. Ukrajnának most kell a segítség, és ez felülírja a politikai engedmény iránti rossz érzéseinket.
kereső
Helyes. Tovább a putyini úton, közben meg köpjön fel az EB, von Der Leyennel az élen és álljon alá.
Csatlakozva@Béla333: én sem szeretnék orosz-magyar közös határszakaszt- sem ÉK, sem É irányban.
Nyírfa
@Béla333: 15.58

Én sem! És még sokan, nagyon sokan nem akarunk közös határt az oroszokkal. Nem is lesz!
Nem miattunk, hanem az unió összpolgársága miatt. Európa nem kezdődhet Ausztriánál, és ezt 700 millió ember szavatolja.
Péter2
@Béla333: orbán kezéből már ezt a fegyvert tavaly kivették a Németek 23 - decemberében bejelentették , hogy a nettó befizető országokkal megállapodtak , ha orbán 24-ben újra vétózni akar ennek kapcsán , akkor kifizetik ezt a pénzt mint országok , viszont ennyivel fizetnek be kevesebbet a közösbe , ezért napolták ennek a szavazását el 24-re .
Nyírfa
@kereső: 16.12

Nem hiszem, hogy Ursula az EB elnöke marad. És csak napról napra erősödik az a véleményem, hogy meg kell alkotni hivatalosan a többsebességes uniót, új alkotmánnyal, szervezeti felépítéssel. Magyarország kaphat helyet a legszélén, vagy kiléphet. Ha nem akarunk egy jó nagy világégést megint, akkor rendezni kell a sorokat, egyértelműen kijelölni a határokat, és zárni azok előtt, akik bomlasztani akarnak.
Sajnálom, hogy a svédek visszavonulót fújtak, mert az elkövetkező hónapokban rendezni lehetett volna a magyar ügyet, többek között megakadályozva a soros elnökség felvételét.
kereső
Úgy látszik a volt Szu érdekszférában élt országok, különösen a volt NDK-sok nagy nagy nosztalgiával emlékeznek a megszállt időkre. Kérik vissza azt az időszakot.
Sámannus
@kereső: Nem volt az olyan idilli csak a fiatalságunkkal nosztalgiázzunk. A magas tesztoszteront jobban elviseli az ember mint az alacsonyt. Ma is arra riadok, hogy ezek elkövetik mégegyszer azt a gazemberséget ami akkoriban volt Ilyen ma a kórház mizéria. Volt akkoriban is egy terv, hozzá a pénz. A pénz már év elején elfogyott, és a prémium már el is szállt Ebből a példából is latszik, itt a kamenyisták uralkodnak.A pénznek a picsájára vernek az országot meg csak basztatják
Péter2
@Maccska: Most már nem is tud , mert idáig zsarolni próbált vele , csak a németek alávágtak evvel a megoldással , hogy aggódott a pénzért , minden baromságot mondott róla , főleg a legnagyobb blődsége , megóvjuk az uniós forrásokat , hogy azt ne Ukrajna kapja hanem költse az unió erre meg arra , akkor volt az a mantra, azért nem fizet a Magyarországnak az unió mert Ukrajnának akarják adni a pénzt , evvel sokkoltak benneteket , na most ez a pénz nem fog befolyni a közösbe , aggodalmatokra semmi ok , ezt kifizetik a nagyok , sőt ahogy olvastam még többet is, de van egy nagyon fontos a kérés , mikor akarjátok a jogállamot visszaállítani , és megszüntetni a rendszerszintű korrupciót , hogy megkaphassák a magyar emberek a miattatok zárolt hatalmas összeget , napi szinten a pénz hiánya miatt vállalkozások mennek tönkre , beruházások maradnak el , munkahelyek kellene , szűnnek meg , és az ország gazdaágára is negatív befolyással van , ez volna a legfőbb dolog amivel foglalkoznotok kellene , mert napi szintet nagy a kár belőle , és még a pénzek jó része el is veszhet miattatok ! Meddig akarjátok folytatni a károkozást ennek az országnak ?
kereső
@Maccska: Mi tarja vissza őket, hogy válljanak le az NSZK-tól? Majd megint lesz legfeljebb betonkerités a Brandenburgi kapun Berlinben.Meg volzak veszve, hogy egyesitsék a két német államot, most meg fanyalognak, meg nosztalgiáznak? Megszállás? Milyen megszállás? A németek megszállták a németeket? Ne hülyülj már!
Nyírfa
@Maccska: 16.38

Nektek, nekünk, nekik.
Azt ugye tudod, hogy egy laza kötődés sincs kötelezettségek nélkül, ellenben a kedvezmények már nem fogják biztosítani az oligarchák és a kegyencek eltartását.
Miből lesznek kifizetve a hitelek, a határontúliak, miből lesz szavazatvásárlás. konzultáció, és propaganda?
Tisztában vagy vele, hogy mennyire eladósodott az ország? Hogy egy EU-szélen ácsorgó kis állam már nem lesz befektetésre ajánlott, hogy az oroszok úgy fognak bekapni minket mint a nagy hal a kicsit, és akkor is gyarmattá válunk, ha közben győz Ukrajna?
Át kell ezt gondolni. De az EU-nak önvédelemből át kell alakítania a szervezetet, és egy ilyen országot mint amilyenné lettünk, nem szabad a tűz közelébe engedni. Hogy inkább legyünk partnerek, semmint megtűrt utcagyerekek, annak érdemi kormányváltás a feltétele.
Nyírfa
@Maccska: 18.44

Mi nettó befizetők? Kolduljuk az EU polgáraitól a pénzüket! Hogy lesz itt gazdasági csoda, s hogy lesz belőle nettó befizetés? Mindjárt sikítok! :)
Ha most az akku-nagyhatalommal jössz, inkább ne is válaszolj, mert azzal csak még jobban tönkre vágják az országot. Nem lesz elég víz, nem lesz mezőgazdasági termelés, de lesz rengeteg beteg és szegény ember.

Látom, a svájci produkcióval is előrukkoltál. Ugye, ne kérdezzem , hogy Orbán Viktor szupersztár
milyen meghívásnak tett eleget?
human
@KisTehen: Ha Ukrajna elesik, akkor az oroszok tovább fognak majd jönni.

Orosz vagy kínai érdekszkférában lesz majd Magyarországnak vétójoga? Egy frászt.
Lesz majd fejlesztési támogatás keletről? Egy frászt.
Szuverén ország leszünk? Egy frászt.
Amivel Orbán most riogatja a magyarokat meg fog valósulni a keleti érdekszvérához csatlakozva.

Miért lesz jobb Magyarországnak, ha leváltja az Európai szövetséget a keletire szerinted?
Péter2
@Maccska: Magyarország uniótól való függetlensége csak rajtatok múlik , mikor meritek kiírni az unióból való kilépési népszavazást, mert a ti politikátok oda nem fér , a fél diktatúra ! --- Ukrajna függetlensége addig számít , hogy a ruszki horda ne érjen el a magyar határig , ez több dologból is fontos egy nemzetközileg , az európaiaknak , az ott élő magyar kisebbségnek , és a magyar embereknek ! Ezért rettenetesen fontos Ukrajna területének 100% függetlensége ! De ha nem így történne akkor minden esetben ti buknátok a legnagyobban , csak nagy vonalakba mihelyt a ruszki horda elérné a magyar határt , attól a pillanattól nem vagytok biztonságba , nem tudhatjátok , hogy mit forgatnak a ruszkik a fejükbe , így a katonai kiadásaitokat növelni kellene nem kicsit , ami ugye az általatok leszegényített országotok ezt a terhet nem bírná el , tehát teljesen kiszolgáltatottak lennétek , azért NATO tagként ne , hogy azt higgyétek , hogy mindent elintéznek helyettetek , hát nem , főleg a ruszkikhoz való hozzáállásotok miatt is , a 2 verzió , a orbánotok lehet be is hívná őket , mint ahogy Kádár tette , igaz neki nem sok választása volt , de a te gazdád hatalommániája érthető is mert ha egyszer megbukik ,neki vagy menekülni kellene mert börtön várna rá és társaira, családja tagjaira , így a ruszkik mellett döntene garantálva a halálig tartó hatalmat , ezek régi kommunisták , egy kommunista nem attól kommunista , hogy rámondjuk , hanem tettei után ítéljük meg , mit is mondott a gazdád , ne avval törődjenek amit mondok hanem amit csinálok , azóta van sok világosan látó magyar embernek aggodalma az ország sorsáról , ami éppen nagyon nem jól alakul már több mint egy évtizede .
human
@KisTehen: Nem jönnek tovább? Gondolom ezt mondta a Krím elfoglalása után is. Nem jönnek tovább, csak a Krímet akarátk, mi? Európa és a Nyugat gyakorlatilag hagyta, hogy elfoglalja Putyin a Krímet. És mi lett az eredménye? Megelégedett vele Putyin? Nem. Megindult Kijev ellen. A krími esetből tanulva megtanulhattad volna, hogy Putyin addig megy amíg ellenálásba nem ütközik. De ha enyiből sem tanulsz, akkor több szót fecsérelni a témára.
Péter2
@Maccska: Lassan nektek mindegy lesz, hogy uniós tagok lesztek vagy nem , mert felgyorsították a 7 cikkelybe való büntetőeljárást ami hamarabb zajlik le mint gondolnátok , és megvonják a kormányod szavazati jogát , de ez mellett , hogy megtörténjen minél előbb aláírást gyűjtenek ami a jövő péntekig lehet , pár napja kezdték , de már 110 alá is írták , azért ez nem semmi , valahogy sem a liberálisok közt nem vagytok népszerűek , de a jobboldali konzervatívok között sem , ahol útilaput kötöttek a kormányod talpa alá . azért ez sem semmi az unió 2 legnagyobb pártcsaládjában mondhatjuk az uniós parlamenti képviselők több mint 80 % teljes egészben elutasít benneteket . Úgy , hogy mindegy hol vagytok , de ki is léptethetnek benneteket , lassú folyamat , de nem tart 4 évnél tovább , lehet nem kell megvárnotok a 10 évet .
Péter2
@Maccska: Ne , hogy azt hidd , hogy putyin egyedül irányít , ott vannak a hatalmon tartó oligarchák , és katonai vezetők , Tételezzük fel , hogy pl putyin meghalna holnap , változna valami , semmi , meg sem tudnánk , mert ebben a helyzetben az alteregója lépne mint bábu a helyére ! Indiai nép után az orosz a legmegbízhatatlanabb nép a földön , még a cigányok is megbízhatóbbak .
bence
Csak azt nem értem , hogy Brüsszelnek miért kell ehhez orbán ?! Már régen meg kellett volna tőle vonni a szavazati jogot !
csak úgy....
ebböl is csak azt szerette volna kihozni (jó pénzért) az index, hogy brüsszel 0rbán elött hajlong állítólag, ami nem is igaz! :) @KisTehen: @Maccska: benneteket meg fognak enni a kínaiak!
human
@Béla333: A valódi megoldás az lenne, ha holnap eltakarítanánk ezt a bagázst. De hát ugye az túl radikális lenne, meg hát a kutyát is ki kell vinni sétálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.