"Hol a pénz? Mennyi a pénz? Kinek mennyi jut belőle?" – ezekre a kérdésekre szeretnének választ kapni az Egységes Diákfront aktivistái szombaton.

Diákok üzentek Pintér Sándoréknak: "Ba***ák meg!" – tüntetés lesz szombaton

A diákszervezet és a PDSZ közös tüntetés szervez január 13-án, 15 órára a Belügyminisztérium elé. 

A pedagógus szakszervezet által is megosztott videóban először Perlaki-Borsos Noel, az Egységes Diákfront elnökségi tagja szólal meg:

"A kormány megígérte a 32 százalékos béremelést, és most el akarják venni. Basszák meg!"

Majd társai ismertetik a megmozdulás célját: megállítani a hazugságot, nyomást kell gyakorolni a kormányra, valódi béremelést kell kiharcolni a szemfényvesztés helyett.

Forrás: Facebook

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Jól értem, hogy ez nem egy barátságos üzenet, Pintér Sándor?
Kedves fiatalok, előbb is szólhattatok volna, holnap du. dolgom van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Jól értem, hogy ez nem egy barátságos üzenet, Pintér Sándor?
Kedves fiatalok, előbb is szólhattatok volna, holnap du. dolgom van.
Péter2
Azért még vannak emberek, akik a pénztárcájuk tartalmának hisznek , mint egy bemondott beígért, dolognak , ők nem hívők , nem élnek párhuzamos világban amit teremt egyeseknek propaganda se nem személyi kultusz függők , ők a szemüknek hisznek .
justhpeter
Amit ebből Pintér megért, az bizony még ráfér egy gyufásdoboz aljára.
csak úgy....
@KisTehen: tehát te ezért is vagy hülye! :) - neked jól áll ?
human
Minden tiszteletem az övék. Egyelőre nem lesz eredménye a tiltkozásnak, de minden tiltakozás fontos. A legkisebb is. Fontos, hogy az ember úgy tudjon este lefeküdni, hogy ő meg tette amit meglehetett. A többieknek meg lelkük rajta.
Designer
Január 15-20 között megkapjuk az átsorolásokat! A 32,2 % az alapbért érinti!
csak úgy....
@Designer: tudok olcsón eladó yahtot ha érdekel...
Nyírfa
@Designer: 21.34

Szakmabeli köztünk? Üdvözöllek!
csak úgy....
@Designer: akkor te kétkezi fideszes feleség? ;)
human
@Designer: Állítólag a jacht tulajdonosok Hell-el kezdik a napot és ott is végzik. Vagy te nem az a fajta vagy?
division
@Designer: @csak úgy...: Egyelőre ez a 32,2% mindössze 18%. minél magasabb a fizetése egy pedagógusnak, minél régebb óta van a pályán, minél többet tanult, annál kevesebb emelést kap. Egyelőre a kezdők kapják meg a 29% - ot, azaz majdnem annyi lesz a bérük mint akik már 30+ éve van pályán. Designer, hol hallottad ezt az átsorolást? Még nálunk nincs hír ezzel kapcsolatosan. csak úgy...Amennyiben lesz átsorolás, akkor lehet a béremelés valóban igazi béremelés, vagy te most kinek szurkolsz?
division
@Nyírfa: Nem is szabad barátságosnak lenni, mert egyelőre ez nem úgy néz ki mint egy igazi béremelés. Nejem 18% - ot kap ha minden így marad, az ígéret mennyi is volt? A megbecsülés úgy néz ki megint elmarad.
division
@KisTehen: Szerintem meg az a hülye, aki nem tudja mennyi is az a 32,2%, és a 18 - ra, 10 - re, 8 - ra is azt mondja, hogy az pedig 32,2%.
division
@KisTehen: Ezek szerint te nem érted amit olvasol, vagy csak megfizetnek azért hogy ne értsd. Mindenesetre itt a táblázat, talán a számokat azért ismered:
www.hrportal.hu/hr/pedagogus-bertabla-2024-20240111.html
division
@Maccska: Remélhetőleg a pedagógusok is követik a példájukat. Én a helyükben nem oktatnék tovább, sőt szembe mennék a gyerekfelügyelettel is, a kormány úgyis a hülyékből él, minek ide annyi okos ember. A bértábla meg magáért beszél, csak az nem érti aki már alapból hülye. Ez nem 32,2% - os rendes béremelés, hanem bértömeg növelés, ahol azok kapnak max. 29% - ot tényleg, akik még semmit nem tettek le az asztalra. Szóval ismét egy ordas nagy hazugság az egész. Nagy Fidesz párti ember voltam hosszú éveken át, van is mit szégyellnem immáron.
Clavigo
Asszem ,,itt szintén lesz egy óriási " pofára esés "...
human
@division: Érdekelne, hogy miért voltál fideszes. Mi szólt mellettük vagy éppen mi szólt más párt ellen. Valamint érdekelne, hogy mi volt az a pont, ha volt ilyen ami után úgy érezted már vállalhatatlanok.
Itt a propin írhatsz privátban is.
Designer
@division: Ki szurkol? @csak úgy...: ?!
Designer
@csak úgy...: Nem nő vagyok! Sajnos sok olyan nő vesz körül a tanáriban, mint te: HÜLYE!
Nyírfa
Jó reggelt Nektek!

@division: regnap, 23.41

Ironoizáltam. :) Már nincs az életünknek egyetlen szegmense sem, amelyet ne sértett volna meg a kormány, amelynek a határait ne lépte volna át. Bár elmentem tavaly a tüntetésekre, s valószínűleg el fogok menni idén is , kevésnek tartom, sokkal radikálisabb megoldásokkal kellene élnünk. A diákok olyan érettségről tettek bizonyságot, hogy sok esetben lepipálták a tanáraikat is, bízni kéne a tenni akarásukban, a cselekvőképességükben, és építeni rá.
Forradalmasítani ezt a társadalmat nem az én korosztályom fogja, és nem öltönyben, muszáj támogatni a fiatalokat, hogy élhető jövőt teremtsenek maguknak. Én a sztrájk és a blokád híve vagyok.
human
@Designer: Kifejthetnéd, hogy ezt honnan vetted, és konkrétan mit emelnek 32,2%-al.
Ezt írtad: "Január 15-20 között megkapjuk az átsorolásokat! A 32,2 % az alapbért érinti!"

Kommented alapján tanár vagy tehát valami olyan papír lehet a kezedben amit még senki nem látott.
Designer
@human: Szerintem egyszerűen leírtam!
Nessy
@human: A pütlékokat neépíti az alapbérbe, és már is van x % béremelés! A tarifa határokon belül a munkáltató dönt az emelés mértékéről! Tehát nem 32,2%, és nem mindenkinek! A többi stimmel!
Nyírfa
@Designer: 11.47

Elég pikírten válaszolgatsz a hozzád intézett kérdésekre, bejegyzésekre.
lampa laz
Orbán ígérete mindenben érvényesül, ne azt figyeld mit mondok hanem, mit teszek. Nos, ha ezt veszem alapul, akkor már nem is csodálkozom, h már megint a tettei beszédesek. Egyébként sem arról híres, h a magyar emberekért él, hanem, h belőlük él. Brüsszel adta a pénzt, orbán pedig zsebrevágta ahogy szokta... és még mindig "alavju viktor"!
division
@Nessy: Az ágazati pótlék fog beleszámítani ahogy eddig is, pl. a nyelvi pótlék nem (a vezetői pótlékot egyelőre homály fedi), azaz az rámegy majd még az alapbérre. Ezért van az, hogy nejem esetében pl. a 360 ezres bruttó alapbérre rámegy még a 110 ezer ágazati pótlék (ez így 470 ezer), és ennek összege lesz a mérvadó, viszont nem emelik meg ezt a beígért 32,2% - kal, hanem kiegészítik 555 ezerre, a nyelvi pótlék (ami most 60 ezer) az már pluszban megy rá (valószínűleg a vezető is, de mondom, erről még nincs hír). Tehát lényegében ez 18% - os emelést jelent. Ami még módosíthatja ezt, az a végzettség, iskolák, stb. figyelembe vétele. A lényeg hogy a biztos az a 18% az ő esetében, ami nettóban kb. 100 ezer forint plusz, a többiről meg még nem tudok nyilatkozni, a végleges "papírocskának" 15-20 - a között kell megérkeznie az intézményekhez. A kezdők bére lesz az, amelyik elérheti a 29% - ot is, azaz ezzel lényegében alig 30 ezerrel fognak kevesebbet keresni mint akik több diplomával 30+ éve a pályán vannak.
Aki Én
@KisTehen: 20:36 ez a felismerés jó irány, te agyhalott
Designer
@Nyírfa: Holnap kapod az átsorolást! Alapbért érinti, az ágazati pótlékot nem! Ezt írtam el korábban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.