"Hol a pénz? Mennyi a pénz? Kinek mennyi jut belőle?" – ezekre a kérdésekre szeretnének választ kapni az Egységes Diákfront aktivistái szombaton.

Diákok üzentek Pintér Sándoréknak: "Ba***ák meg!" – tüntetés lesz szombaton

A diákszervezet és a PDSZ közös tüntetés szervez január 13-án, 15 órára a Belügyminisztérium elé. 

A pedagógus szakszervezet által is megosztott videóban először Perlaki-Borsos Noel, az Egységes Diákfront elnökségi tagja szólal meg:

"A kormány megígérte a 32 százalékos béremelést, és most el akarják venni. Basszák meg!"

Majd társai ismertetik a megmozdulás célját: megállítani a hazugságot, nyomást kell gyakorolni a kormányra, valódi béremelést kell kiharcolni a szemfényvesztés helyett.

Forrás: Facebook

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Jól értem, hogy ez nem egy barátságos üzenet, Pintér Sándor?
Kedves fiatalok, előbb is szólhattatok volna, holnap du. dolgom van.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Designer: 11.47

Elég pikírten válaszolgatsz a hozzád intézett kérdésekre, bejegyzésekre.
lampa laz
Orbán ígérete mindenben érvényesül, ne azt figyeld mit mondok hanem, mit teszek. Nos, ha ezt veszem alapul, akkor már nem is csodálkozom, h már megint a tettei beszédesek. Egyébként sem arról híres, h a magyar emberekért él, hanem, h belőlük él. Brüsszel adta a pénzt, orbán pedig zsebrevágta ahogy szokta... és még mindig "alavju viktor"!
division
@Nessy: Az ágazati pótlék fog beleszámítani ahogy eddig is, pl. a nyelvi pótlék nem (a vezetői pótlékot egyelőre homály fedi), azaz az rámegy majd még az alapbérre. Ezért van az, hogy nejem esetében pl. a 360 ezres bruttó alapbérre rámegy még a 110 ezer ágazati pótlék (ez így 470 ezer), és ennek összege lesz a mérvadó, viszont nem emelik meg ezt a beígért 32,2% - kal, hanem kiegészítik 555 ezerre, a nyelvi pótlék (ami most 60 ezer) az már pluszban megy rá (valószínűleg a vezető is, de mondom, erről még nincs hír). Tehát lényegében ez 18% - os emelést jelent. Ami még módosíthatja ezt, az a végzettség, iskolák, stb. figyelembe vétele. A lényeg hogy a biztos az a 18% az ő esetében, ami nettóban kb. 100 ezer forint plusz, a többiről meg még nem tudok nyilatkozni, a végleges "papírocskának" 15-20 - a között kell megérkeznie az intézményekhez. A kezdők bére lesz az, amelyik elérheti a 29% - ot is, azaz ezzel lényegében alig 30 ezerrel fognak kevesebbet keresni mint akik több diplomával 30+ éve a pályán vannak.
Aki Én
@KisTehen: 20:36 ez a felismerés jó irány, te agyhalott
Designer
@Nyírfa: Holnap kapod az átsorolást! Alapbért érinti, az ágazati pótlékot nem! Ezt írtam el korábban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.