2. 5 milliárd (!) EU-s forrást és pluszban 5 milliárd (!) hazai adófizetői pénzt adtak eddig erre a teljesen értelmezhetelen üvegpalotának tervezett almatermesztési kutató állomásra. Az alapkőletételig minden rendben volt, de aztán….. Ez is egy amolyan „nyomják Krahácsot” történet, amivel egrecíroztatja „Brüsszel” a magyarokat.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
@Nyírfa: Meg kell szoknunk, hogy minden élelmiszer gyanús. Az almák közül a leginkább elfogadható az idared.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Azért már mindennek van határa!

Fizessék vissza az elköltött milliárdjainkat!
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Te emlékszel arra, hogy anno kutatni kellett az almatermesztés módját? Termesztették, ahogy megtanulták az elődeiktől, és elláttuk egész Európát a jonatán-, a golden- és a starking almákkal.
Akkora starkingokkal mentünk haza a piacról, mint két ököl együtt, folyt a levük, amikor bele haraptunk, azt az ízvilágot a mai napig érzem a számban.
Ma meg kutatják. Tényleg megáll az ész. Persze, nem a kutatáson van a hangsúly, hanem a zsebre vágható milliárdokon. Ha tartanak a felelősségre vonástól, azt jól teszik.
CsipkeRózsa
@Nyírfa: 12:16

A pénzköltéshez kellett egy megnevezés- Kutattuk mi már a birkatenyésztést is, 2 oldalon, milliókért.

A régi jonatán, szerintem az almák királynője, már nem létezik.
Pusztai
@Nyírfa: Pár éve volt valami krumpli kutató intézet is több mrd-é.
Azóta kuss.
Pusztai
@Nyírfa: Mai starkingokat hámozni kell, olyan vastag a héjjya, hogy tetőfedésre lehet használni.
Vagy járdalapozni.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: @Pusztai: Egy időben megpróbáltam visszaszokni az almaevésre, de feladtam. Ragadtak a permetező szerektől, az ízük köszönőviszonyban sem volt azzal, ami az emlékeimben élt.
Ha nagyon hiányzik a gyümölcs, akkor veszek egy-egy üveg biolevet.
A zöldséget is szódabikarbónás vízben áztatom felhasználás előtt. El tudtátok volna képzelni évtizedekkel ezelőtt, hogy mindenféle trükkel kell ehetővé tenni az alapélelmiszereket?
Egy olyan országban, amely jelentős mezőgazdasági területekkel, forrásokkal, köztük hőforrásokkal rendelkezik?
CsipkeRózsa
@Nyírfa: Meg kell szoknunk, hogy minden élelmiszer gyanús. Az almák közül a leginkább elfogadható az idared.
Pusztai
@CsipkeRózsa: @Nyírfa: igen, én is az idarednél kötöttem ki.
Nessy
@Pusztai: Az az egyetlen ehető alma, és még íze is van.
Jelenlegi kutatási projekt:Hol az "üvegpalota"? Mire elkészül, nem lesz mit kutatni, mert kivágják a többi almafát is!
izéke
@Nessy: ez lesz a lombkoronasétány almás változatban :))))
rücsü41
A mai beruházási gyakorlat igazolja, hogy magyarok még most is indítanak olyan beruházásokat, amelyekre a pénz nincs meg, és azt várják, hogy az állam természetesen a költségvetésből majd kisegíti őket. Most látszi hogy mennyire ésszerű volt a korábbi gyakorlatban az hogy a beruházás megindításakor fedezetigazolással igazolni kellet azt a beruházónk , hogy a beruházás véghezviteléhez szükséges pénz a rendelkezésére áll, és a fedezetlen beruházás indítása úgy emlékszem, hogy még bűncselekmény is volt!igaz ez a gyakorlat kevesebb beruházást tett lehetővé, de az elkezdődött beruházások pénz hiány miatt nem akadtak el, mind befejeződött, és a vállalkozók mind megkapták azt a vállalkozási díjat amiért elvállalták a létesítmény felépítését.Az elfogadott vállalkozási díjat nem lehetett csak úgy egyszerűen megnövelni, ahhoz alapos műszaki indokolás kellett!Így a beruházó és a kivitelező is tudta, hogy mennyi pénzbe fog kerülni egy megvalósított beruházás.Olyan beruházásokat mint a fővárosi BIODOM, vagy a szolnoki Tiszaligeti Strandfürő régen nem lehetett volna elkezdeni sem, mert most úgy néz ki hogy nincs ezekre a beruházásokra elég pénz a befejezéshez, és a beruházások szakaszolása a pénz hiány miatt nem jó megoldás, csak károkat okoz, mert senki nem tudja ,hogy mikor fejeződik be az építkezés, és hogy az ténylegesen mennyibe fog kerülni!
Nessy
@rücsü41: Arról nem beszélve, hogy a félbehagyott beruházás addig elkészült része is tönkremegy, és a vége nesze semmi, méregdrágán í!
Nyírfa
@CsipkeRózsa:@Nessy: @Pusztai: Nem szeretem! És nem ízlik a paradicsom sem, nem harsognak a zöldpaprikák, és egyáltalán, hogy képzeli a múlt, hogy elmúlik, és már nem tizen- meg huszonéves vagyok, hanem 70! El sem hiszem! :))
Nyírfa
@izéke: 15.56

A humor vigasz mindenre. :)
Nessy
@Nyírfa: Hogy lehet valaki ilyen szemtelemül fiatal?? :-)))))
Nyírfa
@Nessy: Édes Nessykém, majd 10 év múlva írd ugyanezt nekem, amikor betöltöm a 80-at ! :))
Érdekes az ember reakciója az öregedésre...belenézek a tükörbe, és nem azt látom, amit érzek. :))
izéke
@Nyírfa: Du bist ein Baby :))))) bezzeg én... ott voltam a honfoglalásnál is :)))
Nyírfa
@izéke: 19.44

Igazad van, mit panaszkodom, nem volt olyan régen 1953. :))

Gyula barátom, aki már az örök vadászmezőkön heverészik a fűben, és hallgatja a lovak patáinak a dübörgését, szokta mondani a vele egyidősekre: együtt jöttünk át a Vereckei-hágón. :)
Te melyik honfoglalással jöttél, merthogy több is volt. :)
Nessy
@Nyírfa: Drága Nyírfa! Az egy kicsit már sok lesz nekem!:-))) Amikor a koromat emlegetem, gyermekem megkérdezi, jó szórakoztam e a dinókkal! ( nem pimasz kicsit?)
izéke
@Nyírfa: az összes honfoglalásnál ott voltam,én voltam a koordinátor :)))))
nemkati
@rücsü41: Az a burgonyakutató központ Üzbegisztánban épült meg, 2021.március 30-án avatták fel. Akkor ezt a két képet adták ki róla:
cdn.vg.hu/2021/05/zDwrQTt32XWP8jTAYo4dJyZg4dJM3l1PC6jFlhcMvzA/fill/1400/921/no/1/aHR0cDovL2Ntc2Nkbi5hcHAuY29udGVudC5wcml2YXRlL2NvbnRlbnQvODZmYjY0MTJhNDBiNDA0MDljZmI5Y2IzNTIxMzJhMjg.jpg
www.facebook.com/photo/?fbid=2780433925527895&set=pcb.2780434052194549
Azóta semmi hír hogy mire jutottak a kutatással. Akkori hír viszont, hogy "Orbán Viktor és a magyar kormány tagjai odalátogattak, ahol – többek közt – a magyar gazdaság pénzügyi egyensúlyának helyreállításán is munkálkodnak. "
Na, az se sikerült azóta se.
index.hu/gazdasag/2021/03/30/felavattak-az-uzbeg-magyar-burgonyakutato-kozpontot/
Nyírfa
@Nessy: tegnap, 21.27

Nem! Nem pimasz, aranyos! :) Amennyit ökörködünk a fiammal, az megszépíti az életemet, gondolom, neki sincs ellenére, különben nem tartana velem. A nevetés családi hagyomány, az édesapja tudott fapofával olyanokat mondani, hogy onnan kezdve vitának nem volt helye.:))
Dr. Proktor
@nemkati: Jól vélem hogy inkább a saját pénzügyi egyensúlyuk helyreállításán volt a hangsúly?
Nyírfa
@izéke: 05.16

Nemcsak a téma hever az utcán, hanem valóban minden magyarázat az orrunk előtt van, pont a hegyén, azért nem látjuk. Keressük az okát, honnan meríti Orbán a híd-elméletét, hogy ő majd szépen lezongorázza kelet és nyugat találkozását, levezényli Európa soha nem tapasztalt felvirágozását, amit majd a kalapjára tűzhet: és itt van @izéke: , aki ma leleplezte az igazságot, ő a nagy koordinátor, a logisztika ősatyja, a néplélek DNS-e, aki megszervezte a magyarok összes bejövetelét. Csak egy kérdésem van a nagy titok után: muszáj volt ide?
izéke
@Nyírfa: latod mennyire nyakas,konok nép most is,na ugyanez volt régen is. Mentek mint a birkák a vezérek után,hiába magyaráztam nekik,nem tudtak még újmagyarul :)))) mondtam,hogy itt nincs se gáz,se olaj...így kihoztam az üzletből amit lehet,eladtam nekik egy fehér lovat ;)))
Nyírfa
@izéke: 09.18

Nem mondom, üzleti érzéked már akkor is volt, de még becsületed is, mert azzal a lóval nem verted át az ősöket: egyrészt szárnyakat is adtál hozzá, másrészt időtállónak mutatkozott, mert egészen Horthyig kitartott. Ott bukott el ez az egész bejövetel-cirkusz, de ez nem a te sarad.
Kedves őskövület, te vagy a példa rá, hogy előbb-utóbb mindenre fény derül, akkor is, ha közben eltelik ezer év. :)) Orbán néhány évtizedes titkosításai egészen gagyi kis akciók. Kérdezett volna téged!
Szóval, el ne szaladj, ülj le közénk, és mesélj!
balos
@Nyírfa: Minek mesélne,mikor átéljük mindazt amit az ezer év alatt elkövettek a nép ellen a nemzethes urak!Sajnos ez CSAK ROSSZABB LESZ!A megvezetőink tényleg birkának néznek minket,mert olyanok is vagyunk!Nem kéne nagy nekiviselkedés,hogy kitakarítsuk a "nemzethyes szarokat",de az összefosás nem azonos az összefogással ami ehhez szükséges!
Nyírfa
@balos: 09.40

Ilyen az, amikor csak egy betűn múlik: összefo.ás, mégis szakadék választja el őket.
Nessy
@Nyírfa: Nálunk is hasonló a helyzet. Sok év után naponta emlegetjük életempárja szövegeit! Mindenkinek volt humorérzéke, a nagymamáknak is. Sok mindenen átsegít a humor, egy jőízű nevetés! :-)))
Nessy
@balos: Két régi igazság!
1. Három magyar hatfelé húz.
2. Ha három magyar összejön, pártot alapít.
nemkati
@Dr. Proktor: Nagyon valószínű, mert az sikerült. :)

Amin csodálkozom, hogy a fideszkormányvédők még nem tartanik itt eligazítást a "ballibkányoknak", hogy micsoda hatalmas nyereségek az országnak ezek a beruházások, és nincs itt semmi elloptt vagy elpocsékolt úniós vagy közpénz.
Esetleg, még mindig jobb (nekik), ha azt a pénzt egy fideszes lopja le/pocsékolja el, mint egy ellenzéki.
Nyírfa
@Nessy: @Nessy: Nevetés nélkül sótlan az élet. Nagy híve vagyok a szatírának, a görbe tükörnél nincs mulatságosabb. Elképzelem azt a viccet, amelyet még fiatalon hallottam kritikaként a magyar módszerekről, biztosan ismered: A halászok kimennek a tengerre, ideje halat fogni. Már kint vannak a japánok és az oroszok is. A japánok bedobják a csalit, majd kivetik a hálót. Az oroszok is nagyon igyekeznek, elvégre verseny van, nem győzhet a burzsuj kapitalista. Fogják is ki egymás után a nagyobbnál nagyobb halakat, ám a magyarok hálója üres marad. Nosza, válságtanácskozást hívnak össze, mi lehet az oka, de nem lelik. Át is szólnak a japán hajóba, kérdik, ők miért halásznak olyan sikerrel. Hát, jön a válasz, mi már kint voltunk hajnalban, és annyiszor dobtuk be a hálót, amíg tele nem lett a hajó. Néznek a magyarok, ők hajnalban fordultak a másik oldalukra, hogy szundítsanak még néhány órácskát a nagy munka előtt. Aztán összekészültek, megbeszélték a stratégiát, ittak egy kávét, majd vízre szálltak. Vittek magukkal hálót is, mert úgy dukál, be is dobták a vízbe, de hiába várják a halakat, nem gyűlik a zsákmány. Meg is vannak bántódva, hát már a halak sem tisztelik őket, a japánok is kioktatták a legényeket, micsoda egy világ ez. Csalódottan szedelőzködnek, megbeszélik, hogy hazafelé vesznek a piacon néhány halat, ne süljenek fel az asszonyok előtt, s hogy legközelebb juszt is ők lesznek az elsők a tengeren. De, hogy ne zavarja őket senki, és osztozni se kelljen, inkább vesznek maguknak egyet, ott mégiscsak ők lesznek az urak. Mert erre nagy igénye van Ond, Kond, Álmos, Előd,Tas , Huba, Töhötöm utódainak.
A vicctől való eltérésért vállalom a felelősséget! :))
kereső
Mondjuk a debreceni vakcinagyár is megérne egy "misét", főleg annak tükrében, hogy a kormányt-magyar államot beperelte a Pfizer milliárdokra, a ki nem fizetett vakcinákért.
"
Még januárban pert indított a belga bíróságon Magyarország ellen a vakcinaszállítmányok miatt a Pfizer és a BioNTech – írja a Politico, ami most szerezte meg a bírósági dokumentumokat. A hírt a Pfizer is megerősítette.

A pert azért indították, mert 2022 novemberében Magyarország jelezte, hogy az ukrajnai háború miatt nem fizetne ki 3 millió adag Pfizer-BioNTech vakcinát, összesen 60 millió euró értékben."
Nessy
@Nyírfa: Megfogadtam Lucifer Ádámnak adott jó tanácsát! Tragédia, nézd komédiának, és szórakoztatni fog legott!
kereső
@Nessy: Akkor "szórakozzunk": mekkora vicc már az is, hogy a gödöllői hévre nem érvényes a Bpest bérlet, de magyar igazolvánnyal majd lehet ingyen utazni rajta. A magyarigazolványt nélkülöző meg vegyen vármegye bérletet- ha utazni akar.
Nessy
@kereső: Sőt a hozzátartozói is ingyen utazhatnak! Ebédet nem kapnak ingyen a Gundelnál?? Az lesz a következő lépés? Sokba kerülnek ám az elhunyt nagypapa helyett is levél szavazni!
balos
Régi,de olyan magyarosch:Az igazi nemzethy képes a kerek szobába a sarokba szarni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.