Már februárban átlagosan 32,2 százalékos fizetésemelést kapnak a tanárok, az óvónők és a szakképzésben oktatók, jövőre újabb 21 százalékos emelés várható, összességében pedig 2022 és 2026 között a kormány megduplázza a pedagógusbéreket – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

Gulyás Gergely: megduplázzuk a pedagógusbéreketGulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. január 18-án. MTI/Kovács Tamás

Közölte: azzal lehet számolni, hogy az idén több mint 672 ezer, jövőre több mint 812 ezer, 2026-ban pedig körülbelül 880 ezer forint (természetesen bruttó – a szerk.) lesz a pedagógusok átlagbére. Ezzel ebben a ciklusban, 2022 és 2026 között a pedagógusbéreket meg tudják duplázni – tette hozzá.

A miniszter jelezte: január 30-ig minden pedagógus meg fogja kapni a megemelt fizetésről szóló határozatot.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: a baloldal nem tudta megakadályozni, hogy az európai uniós források tanárbéremelésre fordítható része rendelkezésre álljon, ezért a kormány korábbi ígéretének megfelelően, a tanárok fizetésének emelésében nagyot tudnak előre lépni.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Megduplázzuk... majd 5 év múlva... Ha az időjárás is olyan lesz, meg az infláció el nem viszi az egészet, meg legfőképpen akkor, ha újra és újra a maffiára szavaz a sok-sok hülyemagyar maffiahívő!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@Sakk Matt: Ezt Navalnij is tudja?... @Pusztai: Hazug Hazugovics Marhagulyás...
Eladott Ország
@Pelikán József: Puskás Ferenc.. "kis pénz kis foci . "Sokkoló: egyetlen hónap alatt több mint négyezer magyar ment ki Ausztriába dolgozni. Január közepén az osztrák társadalombiztosító nyilvánosságra hozta a legfrissebb, decemberi statisztikát az Ausztriában dolgozó külföldi munkavállalókról."
balos
@Béla333: Ez a gergő is számolásból felmentve,vagy a papíron lévő adatot összekeverte a kuer kóddal!@Sakk Matt: nyilasok ülnek a nyakunkon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.