Kötelezően jelezniük kell majd az üzleteknek, ha az utóbbi időben csökkent egy megszokott termék kiszerelése – írja az ATV.

Orbánék új ellenséget találtak: Teljes erővel csapnak le a zsugorinflációra

Hogy a kötelező jelzések mire lesznek jók, arról megoszlanak a vélemények: egyesek szerint segítheti a vásárlókat, más viszont úgy véli, hogy ez egyszerűen csak kormány-propaganda.

Zsugorinfláció. Másképp bújtatott áremelésnek is nevezhető, a módszer szerint pedig a vállalatok nem az árucikkek árának emelésével érnek el magasabb hasznot, hanem a termékek mennyiségének csökkentésével. Március elsejétől az egymilliárd forint éves árbevételt elérő üzletekben erről tájékoztatni kell a vásárlókat.

Az eladás helyszínén kell majd egy kis 5x8 méretű – a tervek szerint- címkén feltüntetni, egységes mondat lesz majd rajta figyelemfelkeltés céljából, minden olyan terméknél, amely a megjelölt bázis időszakhoz képest, viszonyítási időszakhoz képest kisebb kiszereléssel találkozik a fogyasztó

– fogalmazott a Híradónknak Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

 A GKI vezérigezgatója szerint azonban valójában kormánypropagandáról van szó.

,A kormány küzd az infláció ellen és lám bemutatjuk, hogy mi történik. Gyakorlatilag egy újabb teher a kereskedőnek, mert ki kell rakni ezeket a cikkeket, ha véletlenül valami leesik, vagy nem látható, akkor meg lehet büntetni, tehát újabb költségnövekedést okoz. Tehát valójában igazi érdemi hatása nem nagyon lesz, már csak azért sem, mert nem olyan sok terméket érint ez

– fogalmazott Molnár László. A részletekről már zajlik az egyeztetés, a kivitelezésen pedig már együtt dolgoznak a szaktárcák, a gyártói és a kereskedelmi szövetségek is.

Forrás: ATV

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Magyarországnak pedig egy régi ellensége van: Orbán kormány a neve.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Magyarországnak pedig egy régi ellensége van: Orbán kormány a neve.
Giovanni Alba
Ez egy látszatintézkedés, már jó ideje fel kell tüntetni az egységárat, de a vásárló nem azt nézi. Ha kirakják az új cetlit, az semmit nem befolyásol, a vevő azt veszi, amire szüksége van. Ha kevesebb van a csomagban, akkor kevesebb, a kereskedő tudja jól, az ár az, ami számít, ezért csak végszükségben emel árat.
Vajon mennyire változott meg a Coca-Cola forgalma azóta, hogy elkezdték az űrtartalom variálását, a megszokott 2 liter helyett az 1,75 literest?
Pusztai
Két decis yoghurtok már feleződtek, sőt láttam már 0,9dl mértékűt. Meddig csökkenhetne?
Arról nem beszélve mennyivel több ártalmas csomagoló anyagot használnak fel, mennyivel nő környezetszennyeződés.
Erről mintha kuss lenne, pedig lehet ez még fontosabb!!
jáger laszló
1kg legyen 1kg
50 dkg + a fele
10dkg +10dkg és ne 70-80 gramm
csak ennyi
barátilag
J.L.
lampa laz
Veletek kellene leszámolni, meg elszámolni rohadt retkek.
KisGenyo2
Van még ezenkívül másfajta is. Beltartalminak nevezném én.
Pl. amikor a tejföl zsírtartalma 20%-ról 18%-ra csökken azonos áron (Lidl) sajátmárkás.
Vagy keverék élelmiszereknél a drágább összetevő aránya csökken a kiszerelésen belül (pl. konzerveknél azonos kiszerelésben a lé egyre több, a nettó tömeg egyre kevesebb).
KisGenyo2
@KisGenyo2: nem sajátmárkás akart lenni. :D
Csizmás Kond
Ki mit akar azt hisz de az ilyen áruzsugorítású kibaszással nagyonsok embert átvertek, és örvendetes hogy basztatják az ilyen kupeceket.
Eladott Ország
Mert mindenki hülye csak a kleptokrata román cígány a helikopter és mindenki szembe jön az autópályán, ezt a szakértő Vitézy Dávid is tanúsítja.
human
Kommunikációs kormányzás van valódi kormányzás helyett.
Béla333
Már nem azért, de hasínlítsa már össze a két képet valaki, nem is hasonlítanak egymásra...:
Amit a cikk mellé kiretusáltak és
"propeller.hu/itthon/3987339-kezen-fogva-setalt-orban-viktor-vietnami-miniszterelnokkel-karmelitaban"
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 09: 30 ☻ A román kleptokrata cigány geci rendeletileg kormányozza az országot, mint a keleti diktátorok! Európában sehol nincs rendkívüli állapot, veszélyhelyzet, csak a dagadt elmeháborodott, skizofrén agyában, hogy tovább tudja az országot kifosztani! B+ már szinte az egész országot a nevére írta a geci! Nem felejtünk!
Nessy
A kormány legfőbb tevékenysége, a fenyegetés, a szankciók, a pénz büntetés, minden területen. Kereskedelem, egészségügy,mentők stb. Ha valaminek a támogatását sokallják, az egészet megszüntetik!
Hívek! Jöhet a hozsanna!
Pusztai
Családi pótlék a zsugorodás áldozata lett: eltűnik, NULLA lesz
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 10:38 ☻ Ha a román kleptokrata cigányod eltakarodik a bűnszervezetével, akkor nem lesz szükség zsugorinflációra, ársapkákra, "feketéző" multikra... + a qrvaanyjára. Nem keverd az ok okozati összefüggéseket. Olyan törvénytelenséget csináltok egymás után, hogy kultúrországokban ezért a sitten rohadnátok, amíg éltek, nemhogy még ti mutatnátok az utat. A tetves szavazóitoknak tolják a mantrát, hogy a szankciók tönkreteszik a gazdaságot, miközben kiderült, hogy a seggnyalóitok mind több 10, de van aki 100 milliárddal is növelte a vagyonát. A nagy gazdasági konjunktúra után 4 hónap alatt összehoztatok 3000 milliárdos államháztartási hiányt, hát ez még Gyurcsánynak se ment anno. Az infláció az EU legmagasabbja, a nép egyre szegényebb, most már 100 ezeres nagyságrendben menekülnek évente innen, gyerek nem születik se pénzért, se szerelemből. Legújabb ötletetek, hogy majd a nyuggerekkel oktassátok hazafiasságra a gyerekeket az iskolában szánalmas, dilettáns bagázs vagytok, akiknek megy a mások fikázása, és kritizálása, de ebből a szaros országból nem tudtatok még 10 év konjunktúra alatt se egy élhető és normális országot csinálni.
Ellengendernagy...
uploads.disquscdn.com/images/f44ccef4724d6d6073ac7b06cb62d2541d656efdf8dcc2b490b7c978444c80f0.jpg?w=800&h=397
Giovanni Alba
Jut eszembe, voltfelháborodás és tüntetés, netán forgalomvisszaesés akkor, amikor a féldeci 4 cl, a félliteres söröskorsó meg 0,4 liter lett? Nem emlékszem a sörözők és az egyéb italmérő helyek bojkottjára.
CsipkeRózsa
A valamikor 500 gr-os joghurt, már csak 330 gr, közben folyamatosan még az árát is emelik.

Túró, mák, lencse, stb., stb., stb. ugyanúgy.

Ez a gyakorlat nem most kezdődött, évek óta így megy. Most vették észre?
CsipkeRózsa
@KisTehen: 8:37

Milyen jogon? Mindenkinek helye van az ország életében.
Giovanni Alba
@CsipkeRózsa: ma, 12:04
Felértékelődik az értő olvasás szerepe. Aki csak szolgaian követi a szakácskönyv leírását, nagyon meglepődhet a végén. 1 cs. liszt, fél zacskó cukor már nem ugyanannyi, mint a leírás idején. A bögretészta persze más, egy bögrényi ebből, egy bögrényi abból ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.