Vadai Ágnes parlamenti képviselő, a DK alelnöke egy írásbeli kérdést nyújtott be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszternek.

Miért lett hirtelen nyilvános, hol szolgál Orbán Gáspár?
Fotó: Présidence de la République du Tchad / Facebook

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Orbán Gáspárt Csádban szúrták ki. Mint kiderült, Orbán Gáspár százados Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter parancsára a csádi misszió előkészítésében vesz részt. 

Orbán Gáspár „speciális képzettsége jogi ismerete és nyelvtudása miatt alakulatától a miniszteri kabinetbe vezényelve a csádi misszió előkészítésében vesz részt, más katonai és civil elöljárókkal együttműködve” – fogalmazott egy interjúban.

Vadai Ágnes arról érdeklődött Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztertől, hogy mi indokolta azt, hogy nyilvánosságra hozta egy csütörtökön adott interjúban, hogy Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia a csádi misszióban vesz részt.

Nem gondolja, hogy azzal, hogy nyilvánosságra hozta a Magyar Honvédség egy katonájának a nevét, rendfokozatát és a csádi misszióban betöltött szerepét, ön megsértette a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2021. évi CXL. törvény 15. §-át?

– szól az egyik kérdés a szövegben.

A Direkt36 is ezt szerette volna megtudni egy közérdekű adatigénylésben, de a minisztérium megtagadta a választ, arra hivatkozva, hogy a csádi katonai misszióval kapcsolatos adatok nem nyilvánosak – írja a Telex.hu.

Forrás: Telex.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Hogy miért lett hirtelen nyilvános?
Mert a Direkt36 a Le Monde-dal közösen már éppen kiderítette, hiába próbálták kézze-lábbal titkolni. Így aztán beelőztek, mert máshonnan amúgy is megtudtuk volna.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A Gazsival valami "van", élőben nem látni már mióta?!
A fénykép sem tudni, hogy mikor is készült! Nem bizonyít semmit!
A maffiózók azt szeretnék, ha O1G pereputtyáról ne kérdezzen senki hosszú ideig, mert ugye Afrikában van. (vagy nincs?!)
Az egész normál esetben nem miniszteri szint, de nálunk az egész azért lett kitalálva, hogy a Gazsinak alibije legyen.
Maffia tempó...
Tunes1106
Ha valóban elpatkolt itt majd megtudják magyarázni hogy hősi halott! Büszkèk lehetünk rá!
Nyírfa
Ez az egész csádi misszió nem stimmel.
Menőmanó
Hogy miért lett hirtelen nyilvános?
Mert a Direkt36 a Le Monde-dal közösen már éppen kiderítette, hiába próbálták kézze-lábbal titkolni. Így aztán beelőztek, mert máshonnan amúgy is megtudtuk volna.
Aki Én
@Béla333: mássága miatt félretették
kereső
@Nyírfa: www.economx.hu/belfold/csad-katonak-magyar-honvedseg-afrika.780645.html

"Önálló katonai misszió"- állitólag a csádi elnök kérésére, bár a levelet a kormány nem mutatta be a parlamentnek. Etr a kalandorpolitikát a játszóház két hét alatt megszavazta, 140 igennel. A svéd nato csatlakozás ratifikálására 20 hónap nem volt elég a "nem szavazógyár"-nak.
A fenti cikk, egy hadtudományhoz értővel készült interjú- amelyben sok-sok mindenre fény derül.
Ami meg a Hungaryan Helps részvételét illet- amely egy magyar kormányzati szerv. gyanitom, hogy ujabb lehetőséget lát a maffia a közpénzek elsiboláására, néhány ezer kilométer távolságban.
És, ha már a magyar kormány annyira a szivén viseli a migráció-és terrorizmus elleni harcot, miért is vétózta meg az Eu-Afrika együttműködés meghosszabbitását, és kiterjesztését? Mert megvétózta. Igaz a wagner nincs jelen (még) csádban, viszont a szomszédos országokban, ahol fegyveres harcokra is sor került már, ott igen-és ott előszeretettel lengetik az orosz zászlót
lampa laz
Én nem értek a honvédségi dolgokhoz, mert nő vagyok, de ha ez a gyerek századosként az állományban szolgál, akkor miért civil ruhában ül a többi magyar katona mellett a csádi tárgyalásokon? Az orvosi maszkos, meg kalapos álcázásra miért van szüksége? Ilyenkor megindul az emberek fantáziája, az enyém is, h talán a maszk alatt nem is O.G. van? Ha meg ő, akkor mi szükség van rá ha a delegáció többi tagját mutogatják? Putyinnak is több klónja van...
fideszes gyökér
Csádban kötelező leszerelni az összes ereszcsatornát, mert jönnek a cigányok!
kereső
Egy biztos,2023/ 2024-ben már nem csak a külügy, hanem a hadügy is politikai kalandorok kezébe került.
Vajh, kiderül-e majd egyszer is, hogy ez a "csádi kalandor " lépés volt-e az oka a magasan képzett katonai felsővezetők menesztésének, és jöttek helyettük az orbán gáspárok.
simmering73
"Fűcsomó legyek a réten, ha ezt értem. Eleve azt se értem, hogy mit keres egy 31 éves suhanc egy ilyen volumenű diplomáciai találkozón úgy, hogy annyira amatőr módon próbál észrevétlen maradni, hogy azonnal lebukik? Milyen titkos művelet az, aminek az összekötő tisztje, mint egy rossz Jákob rabbi dublőr (bocs, Louis de Funès dublőr) a külügyminiszteri konvojból kiszállva az oszlopok mögött ugrál? Mi a fene folyik ott, ahol egy ilyen fontos pozícióba ejtőernyőzött katona és jogász és idegen nyelveket beszélő evangélista egy orvosi maszkkal álcázza magát és sunnyog a delegáció után, amelynek ő elvileg meghatározó figurája? Ez a csávó koordinál egy ilyen kaliberű missziót, ami egyébként szakemberek szerint is igencsak veszélyes? Mi a fene folyik itt?"
kolozsvaros.com/2024/01/27/nekunk-semmihez-nincs-es-ne-is-legyen-kozunk/
Toller Béla
Balfékek ! És most, hogy tudjuk, hogy látjuk, most akkor történik majd valami ? Jön a tenoristza bagázs rabul ejteni ? Leszerelik végre ezt az antikatonát ? Vagy megvárjátok, amíg keresztszalaggal a hasán, zöld pörgekalappal a fején - mint egy bolondot - beiktatják trónörökösnek ?
lampa laz
@Nyírfa: Lehet, h kábítószer biznisz ez a misszió. Annak útját egyengetik, vagy építik ki...
percsi
@simmering73: @lampa laz: Rossz hírek reppentek fel róla a Neten: holtan találták Marbellán. Teljes hírzárlatot rendeltek el. Pletyka vagy nem pletyka, gondolom hamarosan kiderül! Ezért lett sürgős hírt adni róla, összevagdosni idétlen képeket.
Googliban nézz utána.
@Nyírfa:
Sámannus
Elég sok baj szokott lenni a katona porontyokkal, de van ahol ezt másképpen kezelik Ott ki dobják a frontvonalba, és élesben teszteli elegendő volt-e a felkészülés, és alkalmas- e szolgálatunkra. Az ilyen-olyan operett hadseregben bizony csak golyófogó szerep jut az ilyen ficsúrnak, ha eldurvul a helyzet.Nem is olyan régen még egy képviselőt szekáltak törvénysértéssel, mert névazonosság miatt a honvédség fedte fel a vétlen személy kilétét. Úgy látszik orbánia nem személyiségi jogok mekkája.
Nyírfa
@lampa laz: 23.17

Bármi is az oka a csádi tartózkodásnak, hátborzongató belegondolni a lehetséges okokba, és egyáltalán nem megnyugtató, hogy jelen van az amerikai és a francia kontingens is.
Elgondolkodtató, hogy a "meghívásunk" állítólag francia közvetítéssel történt, s hogy , többek között védelmezni kell a kint élő, tevékenykedő magyarokat, akikről eddig nem tudtunk semmit.
Nyírfa
@percsi: 00.31

Olvastam, és nem győztek meg a Gáspárról közölt képek. Ha él a fiatalember, és Csádban van, előbb-utóbb vagy hazajön, vagy bárhonnan is, de hírt kapunk felőle.
Szerintem a fotókon szereplő fiú nem hasonlít Gáspárra, de majd kiderül.
Alfa
ez a magyar orosz-putyin terrorista keresztény-fasiszta orbán gerinctelen politikájába illő szerepvállalása a kölyöknek...
".Orosz és csádi tisztviselők január 24-én Moszkvában találkoztak, ami arra utal, hogy az afrikai kontinens egykori francia gyarmatai közül Csád lehet a Kreml következő célpontja.
– Az orosz védelmi minisztérium (Védelmi Minisztérium) által irányított Afrikai Hadtest január 24-én fotókat tett közzé, amelyeken állítólag az Afrikai Hadtest Burkina Fasóba érkező személyzete látható."
A gerinctelen hazudós kibaszott béketáboros -bekeszerető apja utasításai hajtja végre...
Szóval nem kell sajnálni, ugyan olyan geci keresztény-fasiszta kecskebaszó ő is mint az apja, és a fidesz szekta
Nyírfa
@Alfa: 10.15

Köszi az infót, ennek utána is olvasok.
percsi
@Nyírfa: a pletyka ?, pár órát volt látható, azonnal letiltották, józsiéhoz hasonló helyen, ami rosszul sült el.
Nyírfa
Találtam egy nagyon jó cikket:

forgokinpad.blog.hu/2024/01/04/szele_tamas_oroszorszag_es_afrika

A végéből idézek:

" Oroszország célja tehát világos: katonai támaszpontok kialakítása Afrikában, különös tekintettel a Vörös-tenger és az Atlanti-óceán térségére. A NATO és az EU célja is világos: ennek megakadályozása. Kína célja nemkülönben érthető: gazdasági-katonai-politikai befolyás szerzése Afrikában mindenhol.

Afrika célja pedig a legérthetőbb, országra való tekintet nélkül: túl szeretnék élni ennek a három óriásnak a küzdelmét. Csakhogy nem jó ott fűnek lenni, ahol az elefántok szeretkeznek. "
Nyírfa
@percsi: 16.52

El tudod képzelni, hogy egy apa elküldi a fiát abba a térségbe, amely a legnyilvánvalóbb életveszélyt jelenti a számára?
Vagy maga Gáspár bujdokol, mert nem tud mihez kezdeni sem a származásával, sem a magyarországi feudális állapotokkal, benne a homoszexualitásával?
Él egyáltalán?
Olyan sötét politikai-katonai, sőt, gazdasági ügylet bontakozik ki előttünk szegény fiú révén, és gondolom, akarata ellenére, amiről talán jó ideig nem is szereztünk volna tudomást.
kereső
@Nyírfa: 09:56 A franciák arcfelismerővel beazonositották, és Fáspárt személyesn jól ismerők igazolták, hogy valóban ő van a felvételeken. A guardian videós cikkből egyérteműen kiderül. Halálhirét meg Dániel Péter hintette el a közösségi médiában.

Na, de a csádi történéseknek, ahogyan Te is irtad nem ez a lényege. A franciák már kivonták a katonáikat, diplomáciájukat a szomszédos Nigerből, onnan, ahová a magyar katonai misszió is felhatalmazást nyert beavatkozásra. Niger az a ország a száheli övezetben, ahol puccsal eltávolitották a törvényes kormányt- orosz zászlót lengetve. A csádi "családi" összekötő aki révén orbán gáspár is közremúködik, mint összekötő tiszt,(személyes ismeretség) néhány napja putyinnal tárgyalt Moszkvában.
Nyírfa
@kereső: tegnap, 13.18

Most néztem meg, jó kis anyag!
Érdekes, milyen behatóan foglalkoznak Gáspár személyével. De az igazán izgalmas az a tény, hogy Orbán fia bujkál, és az a feltűnő mód, ahogyan ezt teszi. Már csak azért is érthetetlen, mert több felvételen belenéz a kamerába.
Na, majd kiderül, aminek ki kell.
Apropó: nem esett jól nézni azt a pillanatot, amelyen gyerekként felfelé és mereven előre tartja a karját, az apja pedig, mintha rá akarna ütni.
Nyírfa
@kereső: 17.59

Ebből akár nemzetközi bonyodalom is támadhat.
Annyira rühellem a nagyhatalmi játszmákat, hogy vannak térségek, amelyeket hagyok is szem elől veszni, közéjük tartozik az afrikai kontinens is. De nem lehet, mert akkor nem áll össze a kép. Na de milyen kép? A valóságos, vagy, amit láttatni akarnak?
kereső
@Nyírfa: És akkor ezekhez az információkhoz még adjuk hozzá, hogy a magyar kormány ,megvétózta már másodszor az Unió-Afrika együttműködés meghosszabitását.
Nyírfa
@kereső: Igen! Az egymáshoz illeszthető mozaikok!
percsi
@Nyírfa: Én sem tudom képzelni.
Yoda69
Csak annyi nyilvános hogy a Gazsi gyerek is ott van. Biztos ő a csapat Benjáminja. Gondoskodik róla hogy a katonák ne legyenek szexuálisan tulfutve.
Loksmith
@Maccska: Amikor apuka elmondta a temetési "bátor" beszédét, Németh Miklós és Gorbacsov már megegyeztetek és elkezdődött a szovjet csapatok kivonulása. A pártállam halott volt, és nagy bizakodással néztünk a jövőbe, bíztunk abban, hogy gyerekeink szabad demokratikus országban fognak élni. (úgy is lett, kimentek Angliába)
rücsü41
OG-t biztos sokan keresték hogy hol van, és már unták a sok felvilágosítást, és ezért megadták hogy hol van.Biztos ezért adták meg a tartózkodási helyét.
rücsü41
Gazsinak egyébként mi a baja , hogy ott ahol fedetlen fővel tartózkodnak emberek , ő ott kalapot visel, de azt is milyen moha zöld színűt, a téglavörös nyakkendőhöz.Nem futotta neki egy "stájl listre"?
Eladott Ország
Miért olvastam csádi misszió helyett családi missziót? Érti ezt valaki? Miért érzem, hogy nem előre hanem hátra megyünk, de nem is egy évszázadot akarunk visszaugorni mindjárt kettőt. A csádbarát kormány. Az a kurva tudat alatti. Érted, b+! Amikor a nyugdíjas szkíták akarják megdönteni az államrendet, akkor te elküldöd a katonákat meghalni Közép-Afrikába, csakmert a Kishercegnő szereti a melegeket. Egy négercsókért mindenünket odaadja, kloákával együtt! Óóóóó Afrika! Érdekelne, hogy az örmény származású Azbej Tristan Csád helyett miért nem a Hegyi-Karabah ügyében protestál a röfinél, aki pár hónapja gratulált Alijevnek az őskeresztény örmények sikeres elüldözéséhez.
Eladott Ország
Bemutatnám a csádi misszió mozgatórugóját: aranyér. "Megkérdezhetem kedves Orbán Gáspár úr, mi vonzza önt Afrikába? Hmm, hát hogy is mondjam, szóval imádom a meleg helyzeteket. És mint köztudott itt mások a méretek, minden tekintetben ." Ez a Azbej Tristan nem a Gazsi pasija?
uploads.disquscdn.com/images/32b18ebab1b0e7ecc5e868b5c65d6a5b434a8bb921d3ed58b82f18afba344cfd.png?w=800&h=1024
Tipikus magyar függetlenség. Apja fia. Csádban is sok az antilop? Exportáljuk Tónit is oda?
uploads.disquscdn.com/images/0bdf7907d223b247b767118632763c28611678fa591e81bfd00cdb30a7921ca4.jpg?w=800&h=521
kép2
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fimage.tmdb.org%2Ft%2Fp%2Fw500%2FgND07X6xlrl4NChZ9xY8rxTZ54L.jpg&key=gc-1Go5LuA-tfkUbw4YPXQ&w=800&h=750

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.