Az MSZP kampányt indít az ellenzék teljes összefogásáért. A párt társelnökei szerint a Fidesz legyőzhető, de ehhez mindenkire szükség van.

Hatalmasat álmodott a láthatatlan támogatottságú MSZP

Összefogást hirdet az MSZP. Forrás: Youtube

Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán megjelent hétfői videóban üzente a választóknak és az ellenzéknek, hogy a Fidesz legyőzhető – idézi a Hírklikk. Persze csak akkor, ha a teljes ellenzék összefog a választásokra.

A szocialisták a múlt héten 100 ezer ellenzéki szavazó aláírásának összegyűjtésébe kezdtek, hogy rávegyék az ellenzéki pártokat a teljes összefogásra. Az MSZP szerint az ellenzéknek nem csak az önkormányzati, de az európai parlamenti választáson is közös listát kellene állítania, mert szerintük csak így lehet legyőzni a Fideszt.

Június 9-én, egy napon lesznek az európai parlamenti választások és az önkormányzati választások is. Kunhalmi Ágnes szerint „nem véletlenül rendezte így Orbán: mindkét választáson meg akarja verni az ellenzéket. A tét nagy, nem nyerhetnek az önkormányzatokban, pláne nem vehetik vissza Budapestet” – mondta a szocialista országgyűlési képviselő.

Az MSZP-s politikusnő azzal riogat, hogy ha csak egyetlen egy párt kimarad a közös listáról Budapesten, azonnal közgyűlési többsége lesz a Fidesznek, amivel lényegében visszavették Budapestet. „Ez megengedhetetlen!” – tette hozzá a szocialista országgyűlési képviselő, mélyen hallgatva például arról, hogy a hozzájuk hasonló támogatottságú, sokak által a Fidesz bábjának tartott LMP közös listába vétele vajon mennyire szolgálná az ellenzék érdekeit.

Kunhalmi szerint pártja az európai parlamenti választásokon azért ajánl közös listát a demokratikus ellenzék pártjainak, mert nem üzenhetik azt Európának, hogy Orbán megverhetetlen.

„Csak együtt tudjuk a sok-sok szavazatot begyűjteni a Fidesszel szemben” – hangsúlyozta – saját szempontjukból végül is reálisan – a szocialista társelnök.

Komjáthi Imre, a párt edelényi, hosszú időn át ténylegesen termelő munkából élő társelnöke szerint a Fidesz legyőzhető, de csak akkor, ha együttműködnek az ellenzéki pártok. „Elég a sumákolásból, elég az ellenzéki pártok veszekedéséből, elég a taktikázásból! Nem a pártelitek érdeke számít, a ti, a választók érdeke a fontos, és az ország jövője a fontos” – mondta a szocialista országgyűlési képviselő a videóban. Komjáti kampányt jelentett be: a következő két hónapban minimum százezer embert akarnak találni, akik a szocialistákkal együtt állnak ki a közös érdekért, az együtt indulásért, a Fidesz legyőzéséért.

Az MSZP-t meg lehet találni az utcákon, a tereken, a forgalmasabb helyeken és az mszp.hu/közösen oldalon is. „Tartsatok velünk, támogassátok kezdeményezésünket, hogy együtt győzzük le a Fideszt. Mert a Fidesz legyőzhető!” – üzente Komjáthi és Kunhalmi a videóban.

Forrás: Hírklikk
Fotó: Youtube

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Ti azért küzdötök, hogy hogy ne maradjatok ki a parlementből.
Saját jogon már a büdös életbe be nem kerülnétek.
Magatoknak kapáltátok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Ágnesünk, valld be, nem szégyen, államtitkár szeretnél lenni. Minimum. Nem gondolod, hogy ez a már hajó elment?
Béla333
A hiteltelen MSZP hiába mond részegységekben igazat, már ott elbukik az összes érvelése, hogy pl. mindenütt támogatnák az előválasztást, csak pl.Zuglóban nem. Mert ott az ő emberük - a Fidesszel összejátszó Horváth Csaba - már 5 éve polgármester és szerintük ez olyan indok, amit minden ellenzéki politikusnak be kell látni és vissza kell vonni az indulni szándékozó embereiket.
Csizmás Kond
...na de komolyan, azok az emberek akik így szét tudnak b@szni egy pártot azokat, hogy lehetne kormányközelbe engedni ?
Horizont
Ti azért küzdötök, hogy hogy ne maradjatok ki a parlementből.
Saját jogon már a büdös életbe be nem kerülnétek.
Magatoknak kapáltátok.
Nyírfa
@Horizont: 12.25

A DK be fogja vinni a hátán. Sajnos.
lampa laz
@Horizont: Jó lenne ha egyszer a fidesz kapcsán is ezt írhatnád ide.
Horizont
@lampa laz: Igen jó lenne nagyon, de nem hiszem ez bekövetkezne.
namihami
@Nyírfa: 12.30: Én ebben egyáltalán nem vagyok már biztos! A DK egyszer már parlamenti helyről mondott le, aztán éppen azok szúrkálják mostanság hátba! A mostani és ezutáni választások a szavazatok számának gyűjtéséről és nem a ""nagylelkűségről"" fognak szólni!
Nyírfa
@namihami: 16.48

Jogos lenne, ha így lenne, de, ahogy Gyurcsányt ismerem , részben meg fogja őket szánni, részben pedig gondoskodni fog arról, hogy a szocialista szavazók a DK mellé álljanak. Hoz is, visz is, jut is, marad is. Nem is a pártot segíti be a Parlamentbe, hanem néhány emberüket. Többen át is lépnek majd, nem akarnak a süllyedő hajón maradni.
Nemsokára meglátjuk, hogyan helyezkedik az ellenzék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.