Az MSZP kampányt indít az ellenzék teljes összefogásáért. A párt társelnökei szerint a Fidesz legyőzhető, de ehhez mindenkire szükség van.

Hatalmasat álmodott a láthatatlan támogatottságú MSZP

Összefogást hirdet az MSZP. Forrás: Youtube

Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán megjelent hétfői videóban üzente a választóknak és az ellenzéknek, hogy a Fidesz legyőzhető – idézi a Hírklikk. Persze csak akkor, ha a teljes ellenzék összefog a választásokra.

A szocialisták a múlt héten 100 ezer ellenzéki szavazó aláírásának összegyűjtésébe kezdtek, hogy rávegyék az ellenzéki pártokat a teljes összefogásra. Az MSZP szerint az ellenzéknek nem csak az önkormányzati, de az európai parlamenti választáson is közös listát kellene állítania, mert szerintük csak így lehet legyőzni a Fideszt.

Június 9-én, egy napon lesznek az európai parlamenti választások és az önkormányzati választások is. Kunhalmi Ágnes szerint „nem véletlenül rendezte így Orbán: mindkét választáson meg akarja verni az ellenzéket. A tét nagy, nem nyerhetnek az önkormányzatokban, pláne nem vehetik vissza Budapestet” – mondta a szocialista országgyűlési képviselő.

Az MSZP-s politikusnő azzal riogat, hogy ha csak egyetlen egy párt kimarad a közös listáról Budapesten, azonnal közgyűlési többsége lesz a Fidesznek, amivel lényegében visszavették Budapestet. „Ez megengedhetetlen!” – tette hozzá a szocialista országgyűlési képviselő, mélyen hallgatva például arról, hogy a hozzájuk hasonló támogatottságú, sokak által a Fidesz bábjának tartott LMP közös listába vétele vajon mennyire szolgálná az ellenzék érdekeit.

Kunhalmi szerint pártja az európai parlamenti választásokon azért ajánl közös listát a demokratikus ellenzék pártjainak, mert nem üzenhetik azt Európának, hogy Orbán megverhetetlen.

„Csak együtt tudjuk a sok-sok szavazatot begyűjteni a Fidesszel szemben” – hangsúlyozta – saját szempontjukból végül is reálisan – a szocialista társelnök.

Komjáthi Imre, a párt edelényi, hosszú időn át ténylegesen termelő munkából élő társelnöke szerint a Fidesz legyőzhető, de csak akkor, ha együttműködnek az ellenzéki pártok. „Elég a sumákolásból, elég az ellenzéki pártok veszekedéséből, elég a taktikázásból! Nem a pártelitek érdeke számít, a ti, a választók érdeke a fontos, és az ország jövője a fontos” – mondta a szocialista országgyűlési képviselő a videóban. Komjáti kampányt jelentett be: a következő két hónapban minimum százezer embert akarnak találni, akik a szocialistákkal együtt állnak ki a közös érdekért, az együtt indulásért, a Fidesz legyőzéséért.

Az MSZP-t meg lehet találni az utcákon, a tereken, a forgalmasabb helyeken és az mszp.hu/közösen oldalon is. „Tartsatok velünk, támogassátok kezdeményezésünket, hogy együtt győzzük le a Fideszt. Mert a Fidesz legyőzhető!” – üzente Komjáthi és Kunhalmi a videóban.

Forrás: Hírklikk
Fotó: Youtube

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Ti azért küzdötök, hogy hogy ne maradjatok ki a parlementből.
Saját jogon már a büdös életbe be nem kerülnétek.
Magatoknak kapáltátok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@Horizont: 12.25

A DK be fogja vinni a hátán. Sajnos.
lampa laz
@Horizont: Jó lenne ha egyszer a fidesz kapcsán is ezt írhatnád ide.
Horizont
@lampa laz: Igen jó lenne nagyon, de nem hiszem ez bekövetkezne.
namihami
@Nyírfa: 12.30: Én ebben egyáltalán nem vagyok már biztos! A DK egyszer már parlamenti helyről mondott le, aztán éppen azok szúrkálják mostanság hátba! A mostani és ezutáni választások a szavazatok számának gyűjtéséről és nem a ""nagylelkűségről"" fognak szólni!
Nyírfa
@namihami: 16.48

Jogos lenne, ha így lenne, de, ahogy Gyurcsányt ismerem , részben meg fogja őket szánni, részben pedig gondoskodni fog arról, hogy a szocialista szavazók a DK mellé álljanak. Hoz is, visz is, jut is, marad is. Nem is a pártot segíti be a Parlamentbe, hanem néhány emberüket. Többen át is lépnek majd, nem akarnak a süllyedő hajón maradni.
Nemsokára meglátjuk, hogyan helyezkedik az ellenzék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.