Egyetlen pontot sem tudott javítani Magyarország a Transparency International korrupcióérzékelési indexében. 

Magyarország ismét az EU legkorruptabb országa a Transparency listáján

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Így tavaly után ismételten az Európai Unió legkorruptabb országa lett Magyarország.

A 0-tól 100-ig terjedő skálán (ahol a 0 a legkorruptabb, a 100 a tökéletesen tiszta ország) ugyanúgy 42 pontot szerzett hazánk, mint egy évvel korábban.

A korrupcióellenes szervezet berlini központja most tette közzé a 2023-as adatait, ezek szerint a világ leginkább korrupciómentes országa Dánia maradt, 90 ponttal. A második helyen is ugyanúgy Finnország áll, 87 ponttal, viszont már nem holtversenyben Új-Zélanddal, az ugyanis 85 pontra rontva lecsúszott a harmadik helyre.

Forrás: hvg.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@KisTehen: Ne Ukrajnával példálózz barom, hanem mondjuk ezzel:
Magyarország CPI(=korrupciós index ) helyezései:
2006: 41
2007: 39
2008: 47
2009: 46
2010: 50
2015: 50
2020: 69
2023: 77 Azt már ne is taglalom, hogy a "gyurcsány korszakban"- ami ugye a büdös életben ne jöjjön vissza - Magyarország az Eu-ban a 9. helyen szerepelt- most meg az utolsó. Még az a hülye Bulgária is lehagyott bennünket.
A svéd csatalkozásnál az utolsók lettünk- mer ugye annak is kell lenni, ahogyan a korrupciós listán is.

Ami meg a pénzt illeti, adjuk inkább putyinnak, hogy tovább tudja fizetni a börtönökből toborzott zsoldosait- rablókat, gyilkosokat, erőszaktevőket. Te hülyre.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
@KisTehen: te egy súlyosan beteg ember vagy
Sakk Matt
...

Magyarország előre megy?
Nem, hátra!
kereső
@KisTehen: Ne Ukrajnával példálózz barom, hanem mondjuk ezzel:
Magyarország CPI(=korrupciós index ) helyezései:
2006: 41
2007: 39
2008: 47
2009: 46
2010: 50
2015: 50
2020: 69
2023: 77 Azt már ne is taglalom, hogy a "gyurcsány korszakban"- ami ugye a büdös életben ne jöjjön vissza - Magyarország az Eu-ban a 9. helyen szerepelt- most meg az utolsó. Még az a hülye Bulgária is lehagyott bennünket.
A svéd csatalkozásnál az utolsók lettünk- mer ugye annak is kell lenni, ahogyan a korrupciós listán is.

Ami meg a pénzt illeti, adjuk inkább putyinnak, hogy tovább tudja fizetni a börtönökből toborzott zsoldosait- rablókat, gyilkosokat, erőszaktevőket. Te hülyre.
Béla333
Nekünk - adófizetőknek - ez borzasztó.
De nekik - a maffiózóknak - ez a siker. Siker siker hátán!
A hülyemagyar maffiahívők meg csak bambán néznek maguk elé!
Dr. Proktor
Ha fordítva ül kormányfőnk a döglött dakota lovon - akor tényleg előre megyünk és nem hátra...
kereső
Mer, ugye Magyarország előre megy, nem hátra-miközben a forint becsekkolta a 390Ft/eur árfolyamot.
Hazug dögkeselyúk- ez a fideSS, és sok-sok megvezetettnek "csak a fideSS". Ők qrva jól elvannak, csak az ország rogyik bele.
namihami
Na, tessék! Most merje valaki mondani, hogy nincsenek nemzetközi sikereink!
Hát, mégis, mi a siker, ha még ez se?
csak úgy....
0rbánék egy szégyenflekket kreáltak magyarországból a térképre!
kereső
@KisTehen: Azért ezt is figyeljük ám: Ukrajna 2021-ben a világ korrupciós listáján a 122. helyen állt- 2023-ban: 104.

Na, milyen a tendencia barom? Milyen örökölt korrupcóval kellett/és kell megküzdeni az ukránoknak, és milyenekkel a magyaroknak?
De hát nem ez a fő téma- hanem a magyar helyezés.
kereső
@KisTehen: helyezéseit hozd ide barom- ide mellé. mert akkor trisztán és izolda látszik, hogy akikkel valamikor egy kupacban voltunk, azok úgy itt hagytak minket a sicc- mert mind javitott az indexen, mi meg megyünk lefelé - a világ, és főleg Európa lehagy bennünket. Dolgoztok? Hát hogyne, minután 2021-től kezdve rohamosan csökkent az ellopható pénz mennyisége- már csak a magyar adófizetők tehenét lehet fejni, az eu-ét egyre kevésbé.Na, még irj ilyen "okosságokat".
lusta
@kereső: A lengyelek épp most csatlakoznak az Európai Ügyészséghez. Varsóban és a nagyobb városokban 24 európai ügyész fog dolgozni. Kövesi a szuverenitást elvesztését firtató kérdésre röviden csak annyit mondott, hogy ez csak egy gyerekmese. Veszélyes illúzió azt hinni, hogy a korrupcióval, a szervezett adó- és vámcsalókkal az ország egyedül is elbánik. Persze mindezek mellet a lényeget is megemlítette. Az Európai Ügyészség az adott ország törvényei szerint működik és az adott ország bírósága előtt fognak a perek folyni.
Alfa
Mert csak a lopás rendületlenül,kibaszott keresztény-fasiszta-náci-kommunista orbáni módra...de ez a keresztény orbán és a szektája lényege...mindent ellopni,ami mozdítható...
kereső
@lusta:" Veszélyes illúzió azt hinni, hogy a korrupcióval, a szervezett adó- és vámcsalókkal az ország egyedül is elbánik."- ez itt a lényeg, hiszen határokon, országokon átnyóló gazdasági együttmúködések , kereskedelmi kapcsolatok jöttek létre. Magyar bűnüldöző, nomozó szerv nem nyomozhat egy magyar vállalkozás spanyol...etc. ügyei után,ezt csak az teheti meg, aki nemzetközi felhatalmazással rendelkezik. Ez nem a "nemzethy szuverenitás" elvesztése/korlátozása, hanem éppen az adott társadalom érdeke lenne!!, hogy egy bűncselekmény ne maradjon feltáratlanul-és utána büntetlenül.
Nem véletlenül van szoros együttműködés a különböző országok adóhatóságai között- kontinenseken átnyúlóan is. A "nemzethy" érdeke az lenne Magyarországnak is, ha csatlakozna az eu-s ügyészséghez- és bizonyithatná az orbán kormány, hogy itten pedig nem loptak eu-s pénzeket. Nem is folytatom, mert én csak egy hülye diplomás kommunista vagyok...és csak felberrentem a vérnyomásomat.
csak úgy....
@kereső: "Nem is folytatom, mert én csak egy hülye diplomás kommunista vagyok..."
"Ó, Romeo, mért vagy te Romeo?
Tagadd meg az atyád, neved hajítsd el,
S ha nem teszed meg, esküdj édesemmé
És nem leszek Capulet én se többé."
@kereső: júlia mutasson néked utat és ne a görcsös ragaszkodás!
kereső
@csak úgy...: Nekem ne mutasson senki utat, mert azért kaptam akár a természettől, akár a jóistentől azt a képességet, hogy önállóan tudjak gondolkodni, szabad akarattal rendelkezni és a saját belátásom szerint dönteni. Kapise???
kereső
@csak úgy...: Még annyit: MZP-re nem tudsz rábeszélni, mert nekem "baloldalon dobog a szivem, és mert egy echte fideSS-es , bigottan vallásostól , aki ráadásul még nárcisztikus is, mint orbán- már herótom van.
Egyszer volt Budán kutyavásár...
csak úgy....
@kereső: szeretem a meggyözödéses tévedheteleneket! - kár,hogy 0rbán is közéjük tartozik.
csak úgy....
@kereső: én a 70 es években találkoztam pécsen a kiszbizottságon személyesen az akkoriban pécs pökhendi,pofátlan,bunkó fö kiszesével a gyurcsánnyal!
te találkoztál,beszéltél valaha mzp. - vel?
eszemben sincs,hogy valakit valamire rábeszéljek, nem vagyok én politikus!
csak úgy....
@kereső: még csak annyit,ha gyurcsány valóban meggyözödéses baloldali lenne, akkor nem 15 ezer forintér vásárolta volna föl a 150 ezer forintos kárpótlási jegyek darabját!
ti , a ferkót ugyan úgy félreismeritek ,mint shikari meg a tehen 0rbánt!
namihami
@KisTehen: 11.54: Csak a félreértés elkerülése végett, de a csökkenő pontszám az bizony romló (rosszabbodó) korrupciós állapotot jelent!
Úgyhogy a ""dolgozunk rajta"" az nem a javulást, hanem romlást jelenti!
namihami
@namihami: Bocs, nem ide figyeltem! A háttérben unoka!
RonaGyuri
nem tudott javítani??? miért akart??? =))
Lepényleső
...és mivel a fydes propaganda szerint ők jobbak mindenkinél,
lassan nem lesz a világban olyan aki a címet tőlük elvehetné?
Nanya
Ha ezt az eredményt nagydobra verik a Cosa Nostra halomra lövi magát a szégyentől !
Hogy csináltuk?
A kanyarban előztünk !
csak úgy....
@Maccska: te egy önhibás szándékos,gyógyíthatatlan elmebeteg! :)
az asszociációs képességed a bányász béka segge alatt,ami itt jellemzö a fideszes garnitúrhára!
kereső
@csak úgy...: @csak úgy...: @csak úgy...: Mi köze van az én meggyőződésemhez Gyurcsánynak? Semmi- én nélküle is az vagyok, aki vagyok. Amúgy meg Gyurcsány izzig -vérig demokrata, akit ez a rendszer a NER vérgőzös vezetője, 100 +kilós hibbantja ki akar irtani, már csak a demokratasága miatt is. Ezért , mert orb án "zsidói" a baloldaliak, a liberálisok- egyáltalán azok, akik gondolkodnak és nem az ő talpát nyalják, igy orbánnal és csahos kutyáival szemben ,meg fogom védeni- mert amikor elfogynak a liberálisok, a demojraták, a gondolkodó józan paraszti eszúek- nem lesz aki engem megvédjen. Ugye érted ??
csak úgy....
@kereső: nem értem! én téged az írásaidból következtetve értelmes ,okos ,becsületes embernek tartalak, - viszont gyurcsányt nem tartom semmivel sem különbnek vagy többre 0rbánnál!
túszulejtettország
Az egybites maffiahívők ez az első hely miatt " már megint legyőztük Brüsszelt " csatakiáltással az egekig magasztalják
tenyészgazdájukat.
Dr. Proktor
@KisTehen: Téged olvasva mindig az jut az eszembe, hogy "bagoly mondja verébnek hogy nagyfejű!"
A csökkenő ukrán korrupciótól nem látod a növekvő magyar korrupciót... azaz fától az erdőt!
kereső
@csak úgy...: Talán, ha itthon élnél értenéd, és nem az ujságokból követted volna a 2002 óta tartó időszakot. Az, meg hogy egyenlőség jelet teszel közéjük, a legnagyobb marhaság- persze ezt hintette el a propagandisták hada a politikailag vakok számára. Én teljesen tisztában vagyok gyurcsány hibáival- de ő soha a büdös életben nem ártott annyit az országnak, mint orbán tette 2002 óta. És azért innen datálom, mert kb. ekkor tért vissza gyurcsány a politikai életbe.
kereső
@csak úgy...: tegnap 15:45 Nem találkoztam sem gyurcsánnyal, sem MZP-vel személyesen. És bár mindig is "reál" területen dolgoztam, a történelem a "kedvenc" -em, és az olvasás.Személyes találkozás nélkül is felismerem a "mintát"- orbánnal sem kellett ahhoz személyesen találkoznom , hogy kezdettől fogva felálljon tőle a szőr a hátamon. Az meg, hogy a 70-es években valaki , szinte kamaszként egy "pökhendi kisz titkár volt"- nem jelent semmit. Egy ember jelleme 35 éves koráig változik- nevelési szakemberek azt mondják, hogy addig a korig "nevelhető"- addig a korig egy kiforratlan személyiség. Mostanra én gyurcsányban nem látok, és nem érzékelek semmiféle pökhendiséget, felsőbbrendűséget- szemben orbánnal, akiben ezek a tulajdonságok csak felerősödtek az évek múlásával- és torzulttá tették az egész ember személyiségét. Na, ezt a pökhendiséget látom én egyebek mellett MZP-ben is. Az, hogy nem értünk egyet ebben, nem probléma szerintem- igy kerek a világ.Mondhatnám azt is kinek pap, kinek a papné- nemde?
kereső
@csak úgy...: tegnap 15:32 Orbán nem meggyőződésból tarja magát tévedhetetlennek, hanem személyiség torzulásból. Én meg nem vagyok tévedhetetlen- és kevés ember van aki az, vagy éppen azt tartja magáról.
kereső
@csak úgy...: orbánnak nincsenek "meggyőződései"- elvei.Sohasem is voltak.
bence
@kereső: ! A Gyurcsányozáson kívül a többivel egyetértek !
kereső
@bence: Most visszaolvasva, én nem "gyurcsányoztam".
Nanya
@csak úgy...: NA AZ orbán -GYURCSÁNY összehasonlításban abszolúte tévedsz ! Hol élsz ? Én meg azt hittem,normális vagy !
Dr. Proktor
@kereső: Még csak annyit a korrupciós listádhoz, hogy egyértelműen mutatja hogy kik és mennyit loptak - arányaiban...
Lopni és lopni hagyni - lehetne már az alaptörvény preambulumában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.