A 26 EU-tag tud nekünk kárt okozni, de mi is tudunk nekik. Ezért jobb megegyezni, mint veszekedni – jelentette ki szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök egy nappal az után adott nyilatkozatot a Kossuth Rádiónak, hogy Brüsszelben az Európai Tanács rendkívüli ülésén az ő szavazatával együtt megszavazták az EU-s költségvetés felülvizsgálatát, lehetővé téve ezzel, hogy Ukrajna a következő négy évben 50 milliárd eurós támogatáshoz jusson a következő négy évben. 

A kulcskérdés a béke, ebben nem állunk jól, Brüsszel a háború lázában ég

- mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. Tűzszünet és béketárgyalások kellenek.

Orbán már az EU többi 26 országát is „Brüsszelként” emlegette a Kossuth Rádióban: "Az sem lesz kellemes, amit mi okozunk neki"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a magyar tárgyalódelegációval az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozóját követően Brüsszelben 2024. február 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország nem szállít fegyvert és nem kap pénzt fegyverre. Az 50 milliárd eurót nem fegyverekre szánják, hanem arra, hogy az ukrán gazdaság ne omoljon össze.

A nyugatiak azt gondolják, hogy az elhúzódó háború Ukrajnának jó, ezzel a magyar kormány nem ért egyet.

Fokozatosan csúszott bele az EU, hogy egyre inkább támogatta Ukrajnát, végül azonosult is vele, úgy vélve, hogy ez „a mi háborúnk” – noha Orbán szerint ez is tévedés.

Az a helyzet, hogy mint minden ilyen vitában, vannak eszközök a brüsszeliek kezében, meg a mienkben is. Igaz, hogy ők 26-an vannak …, persze tudnak nekünk kárt okozni, de az sem lesz kellemes, amit mi okozunk neki. Jobb megegyezni, mint veszekedni

– mondta Orbán, már az EU 26 országát is „Brüsszelként” emlegetve.

Ugyanakkor jó megállapodás született szerinte: „Mi nem küldünk fegyvereket és megkapjuk a pénzt Brüsszelből.”

Az a veszély fenyegetett, hogy a 26 tagország nélkülünk megegyezik, elveszik a magyarok pénzét, és Ukrajnába küldik. Ezt sikerül megakadályozni. Erős garanciákat kaptam

- mondta Orbán.

Orbán szerint az ukránok háborúzni akarnak, a kérdés az, hogy érdemes-e támogatni rossz háború kilátási helyzetben fegyverekkel Ukrajnát. A kormányfő úgy véli, ez rossz döntés, de azt nem tudja megakadályozni, hogy más országok ennek ellenére továbbra is küldjön fegyvereket. „A mi pénzünk nem kerül Ukrajnába” – vont mérleget a kormányfő, megjegyezve, hogy tévesnek tartja az elképzelést, hogy a háború javított volna Ukrajna helyzetén.

Elmentem a falig, ha vétózunk, akkor 26-os körben megegyeznek, és elküldik a mi pénzünket Ukrajnába

- ismételte meg az EU-csúcsról szóló értelmezését Orbán.

Ez nem történt meg, és fegyvert sem küldünk Ukrajnába

- mondja az eredményeket a miniszterelnök.

Forrás: Portfolio, Telex

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@Pusztai: Kezdődik!Akarom mondani folytatódik!A covidos mészárlásuk még nem volt elég "meggyöző"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pusztai
@Cherry: te még puha finom vagy, vannak ám dícsérő mondatok, versek mindenfelé, a fórum tele van dícshímnuszukkal!!
..
Az átkos legerősebb időszakában sem voltak iylen dícséretek, jelzők a hatalom embereire, mint a geczire és csürhéjére.
Nem találni egy olyan fideszest akit ki lehetne ebből a szartengerből emelni, egyik nagyobb rohadék mint a másik.
Dr. Proktor
@KisTehen: Tévedsz!
Európa legkorruptabb országa mi vagyunk, mert mi előre megyünk a korrupciós helyezésekben nem hátra!
Dr. Proktor
Amúgy Isten mentsen meg minket attól hogy a ruszkikkal közös határunk legyen, mert ha megtámadnának akkor a drága jó miniszterelnökünk a béke érdekében még a Duna-Tisza közét is fehér lovon vinné Putlernak...
Megnyilvánulásai alapján!
rücsü41
Orbán ferde elképzelését mutitja az a hozzáállás amit most is elmondott.A 26 tagország kellemetlenséget tud okozni nekünk, de mi sem maradunk tétlenek mi is betartunk nekik hogy fájni fog.Szerintem a 26 ország álláspontja nem kellemetlenkedés, hanem egy döntés amiben 26 ország megegyezett, és nem azért hogy nekünk kellemetlenséget okozzanak.Valami ilyesmit mondogatott a mi mindenkivel harcban álló de a végén mégis megegyező doktorminiszterelnökünk.Segget csinál a szájából mondja a magyar az ilyen emberre.A cél az lenne a társulási szerződés szerint, hogy együttműködjünk minden tagországgal, és szerintem az egy alapvető hiba, hogy ha 26 tagország valamiben egyetért, akkor mi állandóan óckodunk alkalmazkodni a többiekhez .Nem lehetne olyan alapállása egyetlen országnak sem mint amilyen Orbánnak van, azaz nem lehetne csak azért mert valakinek , a sokkal nagyobb többségnek más az álláspontja, akkor mi azzal bánunk el a többiekkel hogy megvétózzuk a döntést és odaszúrunk nekik egyet és azt gondoljuk, hogy ezzel megvédtük a magyar embereket , az országot, közbe meg csak ellenszenvet keltünk másokban, hogy ezek a magyarok mindenben akaszkodnak, csak azért vannak az EU-ban hogy megakadályozzák , vagy lassítsák annak működését, hogy később kifogásolhassák hogy a szervezet nem működik gyorsan , és hogy ezzel az. orosz elnököt , Putyint segítsék.Nem gondolom , hogy az ilyen helyzetek kialakítása segíti az ország működését, pozitív megítélését, mi a nemzetközi kapcsolatokban nagyon fontos lenne.
kereső
@rücsü41":"h ogy ezek a magyarok mindenben akaszkodnak, csak azért vannak az EU-ban hogy megakadályozzák , vagy lassítsák annak működését, hogy később kifogásolhassák hogy a szervezet nem működik gyorsan"...hatékonyan.
Na, ez az a tipikus eset, amikor valaki belefújja az orrát a függönybe, felrakja a sáros csizmáját az asztalra, miközben szét köpködi a szotyi héjat a szobában- azután meg méltatlankodik, hogy miért is nem takaritanak itt rendesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.