Kemény szavakkal utasította vissza Orbán Viktor, hogy Ukrajna külügyminisztere magyarpártinak nevezte őt, pedig Kuleba ezzel épp azt a vádat utasította el, hogy a magyar vezetés oroszpárti lenne. Orbán Viktor arról is beszélt a Kossuth Rádióban péntek reggel, hogy Magyarország nem tart igényt az ukránok kóserpecsétjére. Természetesen Magyarország a magyaroké, és a magyarok érdekét képviseli.

Orbán tombol: "Hát jól nézünk ki! Ezeréves magyar államról ne mondják meg nekem itt a szomszéd szlávok, hogy mi kik vagyunk"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozójára érkezik Brüsszelben 2024. február 1-jén. Balról Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke (b2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az ukrán külügyminiszter korábban kijelentette, szerinte nem oroszpárti a magyar vezetés, hanem magyarpárti, Orbán mégis vehemensen visszautasította Dmitro Kuleba szavait a Kossuth Rádióban, amelyeket a Telexnek mondott azután, hogy hétfőn Ungváron Szijjártó Péter külügyminiszterrel tárgyalt. A békülékeny hangú nyilatkozatról Orbán kijelentette:

Nem érdekel a véleményük ebben a tekintetben. Oda azért nem süllyedhet az ország, hogy a Magyarország miniszterelnökéről és külügyminiszteréről valaki más mondja el, hogy az milyen. Ha mégis erre vetemednék, itt ez történt, akkor azt figyelmen kívül hagyjuk. Ilyen nincs. Mi egy szuverén ország vagyunk. Nem tartunk igényt az országok kóserpecsétjére, hogy úgy fogalmazzak. Hogy ők mondják meg, hogy mi mik vagyunk. Hát jól nézünk ki. Ezeréves magyar államról ne mondják meg nekem itt a szomszéd szlávok, hogy mi kik vagyunk, majd azt mi eldöntjük

- mondta Orbán.

Hozzátette:

Lehet, hogy ők ezt barátságos gesztusnak szánták, nade egy önbecsüléssel rendelkező ország ilyet nem lehet mondani, vagy ha igen, ne csodálkozzanak, elengedjük a fülünk mellett

Nagyon nagy a távolság sok kérdésben az ukrán és magyar álláspont között – mondta Orbán.

Mi a legnagyobb humanitárius akciót hajtottuk végre az ukránok érdekében, több tízezer ukrán kap menedéket Magyarországon. Több mint ezer iskolában és óvodában vannak ukrán gyerekek. A kárpátaljai magyarok jogfosztásban élnek

– ismertette a kormányfő. Ez 2015-ig nem volt így. Most több esély van a kapcsolatok rendezésére, de majd meglátjuk mi lesz.

Forrás: Telex

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csak a rend kedvéért. ők itt őshonosak, mi csak idemigráncskodtunk! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Itt cirka csak egy-néhány tíz ezer magyar él,- hiszen rajtuk kívül nem tett még soha,semmit senkiért,
hacsak azt nem számítjuk,hogy megtanított minket dolgozni éhbérért,- ha filippínó nem vállalja semmiért?
Loksmith
@frank: A tények sok nemzethy érzésűt nem érdekelnek, ez a kisebb baj. (tudatlanoknak is kell lenni) De! Nem az adja értékünket, hogy kik voltak a felmenőink, hanem tudunk-e emberként tekinteni ember társainkra. Nem hunnak, szlávnak, magyarnak, EMBERNEK kell lenni.
frank
@Loksmith: Embernek és magyarnak a magyar földön. Ha nincs identitásod ember sem vagy.
Loksmith
@frank: Sajnálom, ha nem érted, így jártam, nem tartasz embernek mostantól szarul érzem magam. (de megpróbálok ember maradni)
Cherry
Én pedig megmondom ki vagy te ???egy menekült sz@r becstelen román cigány ennyi !
Cherry
És ki az a hülye aki a te retkes szavaidra igényt tart?? csak elmebeteg proli hivök ...idióta !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.