Kemény szavakkal utasította vissza Orbán Viktor, hogy Ukrajna külügyminisztere magyarpártinak nevezte őt, pedig Kuleba ezzel épp azt a vádat utasította el, hogy a magyar vezetés oroszpárti lenne. Orbán Viktor arról is beszélt a Kossuth Rádióban péntek reggel, hogy Magyarország nem tart igényt az ukránok kóserpecsétjére. Természetesen Magyarország a magyaroké, és a magyarok érdekét képviseli.

Orbán tombol: "Hát jól nézünk ki! Ezeréves magyar államról ne mondják meg nekem itt a szomszéd szlávok, hogy mi kik vagyunk"

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozójára érkezik Brüsszelben 2024. február 1-jén. Balról Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke (b2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az ukrán külügyminiszter korábban kijelentette, szerinte nem oroszpárti a magyar vezetés, hanem magyarpárti, Orbán mégis vehemensen visszautasította Dmitro Kuleba szavait a Kossuth Rádióban, amelyeket a Telexnek mondott azután, hogy hétfőn Ungváron Szijjártó Péter külügyminiszterrel tárgyalt. A békülékeny hangú nyilatkozatról Orbán kijelentette:

Nem érdekel a véleményük ebben a tekintetben. Oda azért nem süllyedhet az ország, hogy a Magyarország miniszterelnökéről és külügyminiszteréről valaki más mondja el, hogy az milyen. Ha mégis erre vetemednék, itt ez történt, akkor azt figyelmen kívül hagyjuk. Ilyen nincs. Mi egy szuverén ország vagyunk. Nem tartunk igényt az országok kóserpecsétjére, hogy úgy fogalmazzak. Hogy ők mondják meg, hogy mi mik vagyunk. Hát jól nézünk ki. Ezeréves magyar államról ne mondják meg nekem itt a szomszéd szlávok, hogy mi kik vagyunk, majd azt mi eldöntjük

- mondta Orbán.

Hozzátette:

Lehet, hogy ők ezt barátságos gesztusnak szánták, nade egy önbecsüléssel rendelkező ország ilyet nem lehet mondani, vagy ha igen, ne csodálkozzanak, elengedjük a fülünk mellett

Nagyon nagy a távolság sok kérdésben az ukrán és magyar álláspont között – mondta Orbán.

Mi a legnagyobb humanitárius akciót hajtottuk végre az ukránok érdekében, több tízezer ukrán kap menedéket Magyarországon. Több mint ezer iskolában és óvodában vannak ukrán gyerekek. A kárpátaljai magyarok jogfosztásban élnek

– ismertette a kormányfő. Ez 2015-ig nem volt így. Most több esély van a kapcsolatok rendezésére, de majd meglátjuk mi lesz.

Forrás: Telex

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csak a rend kedvéért. ők itt őshonosak, mi csak idemigráncskodtunk! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
csak a rend kedvéért. ők itt őshonosak, mi csak idemigráncskodtunk! =))
kereső
Orbán megbuktál történelemből- és ősmagyar legendáriumból. Ki is volt Szvatopluk, te primitiv bunkó?
hu.wikipedia.org/wiki/A_feh%C3%A9r_l%C3%B3_mond%C3%A1ja
Thorba
...hogy Magyarország miniszterelnökéről és külügyminiszteréről valaki más mondja el, hogy az milyen."

Hejj, te faszfej! Akkor meg minek dumálsz Trumpról, stb. ???
csak úgy....
fönhangon hazudozik a föni! - persze máshoz alig van tehetsége,ha csak a lopást nem említjük!
kereső
Ha ismereteim igazak- nem csak valódiak, akkor az ukránokon kivül a lengyelek, a szlovákok, a szerbek, a csehek is szlávok- a szláv nyelvcsaládhoz tartoznak. És persze az oroszok, meg a belarus-ok is.
És ez a tudatlan- vagy nagyon is tudatosan hazudozó már szétverte a több száz érvre visszanyúló és tartó Lengyel-magyar dva bratankit, most meg úgy uszit egy szomszédos állam ellen, mintha az élete függne tőle.
Nessy
Orbán némi szereptévesztésben van! Őt csak hódolat és bírálat illeti, miközben ő és kormánya mindenkinek, beszól, felszólít, elvár stb. szerte a világban! Óriás plakátokon, és népnemzeti konzultációban uszít az unió ellen, és elvárná a tagországoktól, hogy "tiszteljék őt"!
Egyébként nem a "magyarok", hanem csak a saját érdekeit védi! Tényleg katasztrófa ez a cinikus nagyképűség!
nemkati
Annyira felidegesíti magát a semmin, hogy a végén megint Grazba kell szaladjon. És azt a kóserpecsétet pontosan hogy is kell érteni? Na meg ezek után egy árva szóval nem illetheti más országok állampolgárait, ha ő elvárja másoktól, hogy róla semmit ne mondjanak - vagy csak dícséretet. Mondjuk ez sem volt éppen elmarasztalás, de jót lehet rajta átkozódni.
Nyírfa
Kóserpecsét???
Orbán, mit művelsz?
A történelmi ismereteid hiányán túl, melyeket egyébként oly gátlástalanul társz a világ elé, végtelenül amorális a szomszéd népek felé IS gyakorolt tiszteletlen magatartásod. Intelligencia, általános műveltség , az Arany János-i szókészlet bírásának tekintetében olyan mélyen vagy, ahonnan, ha már fiatalon sem sikerült, ebben a korban már lehetetlen feljebb kapaszkodni.
Szégyentelenséged, gondolkodásod és viselkedésed otrombasága olyannyira taszító, hogy nincs helyed egyetlen civilizált közösségben sem.
Irigylem az ukrán népet a hazaszeretetükért és az elnökükért, aki úgy magaslik fölötted mint az ég a föld felett.
kereső
Na, megérkeztünk- a "van-e még lejjebb " újabb állomására. Magyarország örökös miniszterelnöke, a vezénylő tábornok, a Júdás- zsidózik. Az, aki zéró toleranciát hirdet szavaiban az antiszemitizmus ellen. Meddig teheti még?
kereső
"Valami történik. Valami olyan, ami rémálmokban szokott, amikor hiába futna az ember, a levegő besűrűsödik körülötte, fut, de nem halad. Általában azt gondolom, igenis tudunk tenni önmagunkért, rajtunk, az akaratunkon múlik. De most nem, a szakadék szélén állunk és nem dönthetünk róla, hogy megfordulunk és elsétálunk, vagy ugrunk. Most és itt, ebben a percben robotpilóta vezeti az országot, és nincs kiszállás."
kolozsvaros.com/rovidek/tokeletesen-kiszolgaltatva/
Béla333
Ő minősítheti Tuskot, Bident, Macront, Zelenszkijt - gyakorlatilag neki mindent és mindenkit lehet minősíteni, de az ukrán külügyminiszter - szerinte - nem mondhat olyat, hogy "a magyar kormány nem oroszpárti, hanem magyarpárti", mert ettől agyérgörcsöt kap?
Ez tiszta hülye!
Nyírfa
@kereső: 11.04

De dönthetünk: felébredünk, mint ahogy álmunkban is felriaszt minket az agyunk. És megint eszembe jut TGM, aki egyedül tüntetett a fasizmus ellen. Rajta nem múlt, és nem múlna ma sem az ébresztés. Ez a dolgunk,@kereső: .
Béla333
„Magyarország szuverén ország, megvannak a saját érdekei, és ellentétben Európa sok más országával ki is áll értük, ami egyébként imponál is nekünk.”
„Nem oroszpártiak, egyszerűen öntudatosak, eléggé függetlenek ahhoz, hogy kiálljanak érdekeiért. De ez valószínűleg az EU és Magyarország kapcsolatára tartozik, nem a mi dolgunk.”
A fenti idézetek Dmitrij Peszkovtól származnak. Az orosz elnök szóvivője akkor nem kapta meg Orbántól, hogy „a szomszéd szlávok ne mondják meg nekünk, mik vagyunk”,
telex.hu/kulfold/2024/02/02/orban-elkuldte-az-ukranokat-amikor-magyarpartinak-neveztek-ot-de-mit-reagalt-amikor-moszkva-mondta-ugyanezt

Nem normális ez az ember, hogy ilyeneket beszél! Ez a hülyemagyar maffiahívőknek lehet hogy megfelel, de normális ember csak elképedve hallgatja ezt a hülyét!
LászlKovács
Felcsúti! Egyet jegyezz meg, már mindenki téged minősít a bandáddal együtt, és nem Magyarországot! Dugd ki az orrodat a ketreceden kívülre is, érezd a kormányváltók illatát, mert amiben ti henteregtek azt a görény is nagy ívben elkerüli nehogy felforduljon tőle!!
izéke
@Őrnagy: soha nem tudták bizonyítani ezt az állandóan felhozott magyar hun közös származást. Pláne,hogy az országot ezer éven át irtották,újra és újra benépesítették ilyen olyan nációkkal, itt már senkinek nem tudnának a vérében kimutatni eredeti (?) magyar gént,csupán magyarul beszélő emberek vannak. Ahogy az USA-ban sincs az indiánokon kívül eredeti őslakos.
balos
@Őrnagy: hunbeszélsz hülye hüjeséget!A hun már akkor is kihalásra lett itélve,mert leragadt a lóalatt!Ahogy a vissza nyáladzó nemzethy csicska keresztyény keretlegények!
balos
@izéke: Korrekt mergállapítás,de az ilyen szörnagyok ezen nőttek fel a drebil-képzőn!
rücsü41
Ez az Orbán Viktor egy hisztérika, ahelyett hogy olvasna történelmet hisztériázik.A NET ha keresőbe beüti hogy ki is volt Szvatopluk akkor elolvashatja a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Magyar őstörténeti kutatócsoport Morva fejedelemségről szóló cikket amelyben megemlítik a kutatók hogy a magyarok honfoglalása előtti időben Szvatopluk szláv király uralkodott azon a területen amelyet a magyarok elfoglaltak.Semmi okunk fölényeskedni a szlávokkal szemben mert ők is már nagyon rég óta királyok uralma alatt éltek, mint mi később I.István óta.Viktor !Ha olvastál volna , bölcs lehettél volna!De így...
Pusztai
@izéke: Apai nagyapám német, nagyanyám lengyel.
Anyai nagyszüleim "magyarok.
Anyósom szlovák, nejem fele szlovák akkor a fiam most ki???
frank
Kirakták két ide kommentelelő honfitársamat,erről a mély liberálbolsevista lapról.
Ezért megkeressük a módját,hogy véleményük eljusson a magyar olvasókhoz.
Pusztai
Te rohadék négylábú szarhegy kevés undorítóbb bélféreg van itt a fórumon mint te!
Jelképezed, benned van az egész fideszcsürhe mocska,
Hogy lehet valaki ennyire kifordulva magából??
Tényleg nem értem!
Pusztai
@frank: ezt a rohadék négylábut is vihetnék magukkal!!
Tisztulna a levegő a fórum.
Pusztai
Tökre lejön a fidesz etika erkölcs a génhibás fideszvakhitű húgyagyuak kommentjeiben.
vagy inkább az etikátlanság, erkölcstelenség.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 12:34
Neked szerencséd van,mert több fogad van mint iq-d,ezért tudsz rágni.
már ha felfogod ésszel hogyan kell.
kulabombaafityiszre
@Őrnagy: ma, 12:39
A tizedes elvtársnak a stílusából lehet látni,hogy a mamát egy ruszki katona döngette,ezért a tizedes elvtársnál genetika lehet,hogy örnagy a nick neve.
Dr. Proktor
Jól tanultam hogy mi túrtuk ki a szlávokat a Kárpát-medencéből annó?
Ergo előbb voltak itt...
Nyírfa
@Pusztai: Bármit mondanak, az tükör, amibe belenéztek. Lennél kedves ignorálni őket?
justhpeter
Újabban azt gyanítom, hogy az LMBTQ-aktivisták titokban átoperálták Orbánt, mert normális ember egy nap alatt nem gőgicsél ennyi hülyeséget. Abban biztos vagyok, hogy nem nővé operálták, mert az igen gusztalan luvnya lenne, szerintem a fiatalkorú demensek chipjét ültethették az agyába, hisez míg a testtömege folyamatosan gyarapszik, az agyi kapacitása ennél gyorsabban enyészik. Most, hogy nemrég távolodtunk el egy nagyméretű járványtól, úgy gondolom, hogy Orbán "betegsége" nagyobb gondot okozhat a nemzetnek. Már csakabból kiindulva, hogy a bejelentés szerint kb másfél millió jelzés érkezett a nemzeti inzultációs felmérésre.
Eladott Ország
-Jelentem a brüsszeli műtét sikerült: a pofámat átszabták kisebbre, egydarabig !
twitter.com/MartinSzucsi/status/1753239922448736459/photo/1
Dr. Proktor
@Őrnagy: Ezek szerint az igazi oroszok az ukránok? Akkor most milyen horda támadta meg őket?
Apropó, te magyar vagy, vagy hun, vagy szkíta vagy mi a f..ranc?
kereső
@Őrnagy: Na, mi a konklúzió a hunokkal kapcsolatban? Nem is a szöveg miatt raktam be linket, hanem a térkép miatt.
A szövegből az derúl ki, hogy a hunok- kalanodzó, vándorló nép eltünt, a történelem viharában- és ma már/még azt sem tudni, hogy milyen nyelvet beszéltek. A másik dolog, hogy a te elméletedet követve- nem is volt "honfoglalás", nem volt hét vezér, nem volt Vajk=István király.
Ha,a térképet nézem- és a te elméletedet követem, akkor a magyaroknak, ukránoknak, oroszoknak, románoknak- mind, mind hun őseik vannak.

A magyar nyelv nem őriz semmiféle "emléket" a hun birodalomból- vannak ellenben jövevény szavaink a szlávoktól, törököktől- és legtöbb szavunk, nyelvünk a finnekkel mutat rokonságot- pedig ha az elméleted igaz lenne, akkor nyelvünkben meg kellene lenni minimum az olasz gyökereknek, hiszen a római birodalom szomszédai voltak a hunok, és kalandoztak is szépen a birodalom területén.
Pusztai
MOSZ: rosszabb a helyzet a magyar mezőgazdaságban, mint Európában
HírKlikk 2024. február 2. 11:25
Magyarországon sokkal rosszabb a helyzet, mint Európában – mondta a KlikkTV Szempontok című műsorában Máhr András. A MOSZ főtitkárhelyettese szerint, amíg Németországban vagy Franciaországban 70 és 80 forint között mozog a gabonaolajos növények felvásárlása, addig Magyarországon ez a szám 60 forint.
simmering73
Európában már ezer évvel ezelőtt is virágzó államok voltak, mikor az ősmagyarnak aposztrofált sztyeppeharcosok még az Uralon túl a fán csimpaszkodtak. A te felmenőiddel dicsekedhetsz. Ők már ezer éve is a Gangeszban mosták a szaros gatyáikat.
kereső
@Őrnagy: Mi vagyunk a "hungarofóbok", te meg az "echte" magyar, aki a magyar történelmet sem ismeri. Te csak egy magyarkodó majom vagy.
kulabombaafityiszre
@Őrnagy: ma, 12:54
Örömmel olvasom a tizedes elvtársnál előjött az apai vér ezért ez a muszka tempóju terelés.
kulabombaafityiszre
@Őrnagy: ma, 14:24
Tizedes elvtárs ha nem lenne hülye akkor is nagyon buta lenne,így meg aztán szinvonal alatti.
Olvasgasson tizedes elvtárs bár azzal az egybittel úgysem érti miről van szó.
"735 milliárd forint az ország vesztesége a méregdrágán vett orosz gázon - eddig"
www.nyugat.hu/cikk/735_milliard_forint_az_orszag_vesztesege_a_vett
kulabombaafityiszre
Igazi tolvaj,cigány tempó a dagadtnál.Az adófizetők pénzéből juttat valamennyit a rászorulóknak,utána meg rákiabálja.
Lepényleső
Itt cirka csak egy-néhány tíz ezer magyar él,- hiszen rajtuk kívül nem tett még soha,semmit senkiért,
hacsak azt nem számítjuk,hogy megtanított minket dolgozni éhbérért,- ha filippínó nem vállalja semmiért?
Loksmith
@frank: A tények sok nemzethy érzésűt nem érdekelnek, ez a kisebb baj. (tudatlanoknak is kell lenni) De! Nem az adja értékünket, hogy kik voltak a felmenőink, hanem tudunk-e emberként tekinteni ember társainkra. Nem hunnak, szlávnak, magyarnak, EMBERNEK kell lenni.
frank
@Loksmith: Embernek és magyarnak a magyar földön. Ha nincs identitásod ember sem vagy.
Loksmith
@frank: Sajnálom, ha nem érted, így jártam, nem tartasz embernek mostantól szarul érzem magam. (de megpróbálok ember maradni)
Cherry
Én pedig megmondom ki vagy te ???egy menekült sz@r becstelen román cigány ennyi !
Cherry
És ki az a hülye aki a te retkes szavaidra igényt tart?? csak elmebeteg proli hivök ...idióta !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.