Csak nálunk kapható aranyáron a termék.

Most már Szlovákiában is töredékáron lehet magyar Pick szalámit vásárolniMTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Szlovákiában, a Billában jelenleg 35 százalékos akció keretein belül a Pick téliszalámi majd 5 000 (!) forinttal olcsóbb kilós áron, mint itthon a legtöbb üzletben – vette észre a pénzcentrum.hu. Az üzletben a héten 8,49 euróért ad 400 grammnyi téliszalámit, ami február második középárfolyamon számolva 3 251 forintra jönne ki. A termék kilós ára így 21,23 euróra jönne ki, ami 8 131 forint.

Ehhez képest itthon őrült árakon lehet hozzájutni a Pick téliszalámijához. A Tescóban például a 400 grammos Pick eredeti téliszalámi 5 189 forintba, tehát mintegy 2 000 (!) forinttal többe kerül, mint Szlovákiában. A kilós ára a terméknek egyébként 12 973 (!) forint, ami 4 842 (!) forinttal drágább, mint az akciós szlovák hús.

A Billa persze most 35 százalékos akciót futtat, de ha megnézzük, láthatjuk hogy az üzletben eredeti áron is 500 forinttal olcsóbb a Pick téliszalámi kilós ára, mint itthon.

Az okok persze szerteágazóak, egyrészt igencsak nagy ez az akció, másrészt az áfa rendkívül magas itthon. A Pick Szeged Zrt. az ügyek kapcsán tavaly azt mondta a Pénzcentrumnak, hogy a Pick márkanév alatt sokféle szalámi található meg a piacon.

Így könnyen eshetünk abba a hibába, hogy különböző típusú, illetve eltérő minőségű termékek árát próbáljuk meg összehasonlítani. Magyarországon is vannak olcsóbb Pick szalámik és drágábbak az összetételtől, az érlelési időtől, a hústartalomtól függően.

Azt is elmondták, hogy az ugyanabba a kategóriába tartozó szalámik esetében, az egyes országokban tapasztalható árkülönbség jelentős részben a termékekre érvényes áfakulcsok eltérő mértékéből fakad. Jelenleg Németországban a szalámi áfája 7%, míg Ausztriában 10%, nálunk 27%.

A Pick Szeged Zrt. arról is beszélt a Pénzcentrumnak, hogy az árkülönbséget az egyes kereskedő partnerek eltérő árazási gyakorlata is okozhatja. Vannak olyan országok, ahol a kereskedők a fogyasztók üzletekbe való bevonzása érdekében a beszerzési ár alatt is értékesíthetnek termékeket, míg ezt a gyakorlatot Magyarországon jogszabály tiltja.

A Pick Szeged Zrt.-nek nincs hatása arra, hogy kereskedelmi partnerei milyen árrést alkalmaznak egyes Pick termékeken, így a Picknek nincs befolyása arra sem, hogy a kiskereskedők milyen fogyasztói árakat alakítanak ki

- mondta el lapnak korábban a vállalat.

Forrás: pénzcentrum.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A magyarok csúnyán át vannak baszva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Csizmás Kond: Gumicsizmas, te tenyleg ilyen hülye analfabeta vagy? De legalabb ne reklamoznad... A Pick egy hungarikum, levedett marka, es az Original Pick nevvel forgalomba hozott termek, ami rajta van, hogy Szegeden gyartottak (!!!) az ugye nem "barhol" keszült... Mondjuk ha valamikor megtanulsz olvasni, akkor azt is megtudod, kie a Pick es miert tudja külföldre olcsobban eladni a termekeit! A varazsszo exporttamogatas! Tehat amennyivel kevesebbet akp erte az olcsobb exportar miatt, azt megkapja az allamtol! Persze csak akkor es addig, amig NERes...
teuton
@KisTehen: Aha... Tehat a fel orszag hazudik es csal. Akkor a 2/3bol mennyi jut ezekre a csalokra es hazugokra? Hogyan jön ki az a statisztika, amire a qurmany a gyözelmi jelenteseiben hivatkozik? Egyre jobban belezavarodsz te is a hazugsagaidba...
teuton
@KisTehen: Nagy Marha, holvan az a "nalunk", ahol 480 ft a bezin??? Melyik evben volt az??? A holtankoljak.hu adatai szerint, ahol minden kut benne van, az atlagar 600 ft felett van? Es mennyit tankolhat ebböl pl. egy bolti elado (CBA)? A nemeteknel egy bolti elado (LIDL) a 17 euros orabereböl 10 litert, dizelböl 11et!!! De vehetünk összehasonlitaskent egy kezdö tanart is, aki 16-18 evet tanult, az 2000 euros kezdöfizetest kap!
Csizmás Kond
@m73: ...nem kire hanem mire...egy szarra ami beszél és azt hangoztatja hogy ő emhetvenhárom...
balos
@KisTehen: Ahol 1 képviselő 20fr-ot vall be?Magácska melyik vice seggében törlő kendőző?
Pálinkás Pál
az áfa itthon a koszos cigótól függ, így marad, főleg hogy fogytán az ellopható pénz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.