Csak nálunk kapható aranyáron a termék.

Most már Szlovákiában is töredékáron lehet magyar Pick szalámit vásárolniMTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Szlovákiában, a Billában jelenleg 35 százalékos akció keretein belül a Pick téliszalámi majd 5 000 (!) forinttal olcsóbb kilós áron, mint itthon a legtöbb üzletben – vette észre a pénzcentrum.hu. Az üzletben a héten 8,49 euróért ad 400 grammnyi téliszalámit, ami február második középárfolyamon számolva 3 251 forintra jönne ki. A termék kilós ára így 21,23 euróra jönne ki, ami 8 131 forint.

Ehhez képest itthon őrült árakon lehet hozzájutni a Pick téliszalámijához. A Tescóban például a 400 grammos Pick eredeti téliszalámi 5 189 forintba, tehát mintegy 2 000 (!) forinttal többe kerül, mint Szlovákiában. A kilós ára a terméknek egyébként 12 973 (!) forint, ami 4 842 (!) forinttal drágább, mint az akciós szlovák hús.

A Billa persze most 35 százalékos akciót futtat, de ha megnézzük, láthatjuk hogy az üzletben eredeti áron is 500 forinttal olcsóbb a Pick téliszalámi kilós ára, mint itthon.

Az okok persze szerteágazóak, egyrészt igencsak nagy ez az akció, másrészt az áfa rendkívül magas itthon. A Pick Szeged Zrt. az ügyek kapcsán tavaly azt mondta a Pénzcentrumnak, hogy a Pick márkanév alatt sokféle szalámi található meg a piacon.

Így könnyen eshetünk abba a hibába, hogy különböző típusú, illetve eltérő minőségű termékek árát próbáljuk meg összehasonlítani. Magyarországon is vannak olcsóbb Pick szalámik és drágábbak az összetételtől, az érlelési időtől, a hústartalomtól függően.

Azt is elmondták, hogy az ugyanabba a kategóriába tartozó szalámik esetében, az egyes országokban tapasztalható árkülönbség jelentős részben a termékekre érvényes áfakulcsok eltérő mértékéből fakad. Jelenleg Németországban a szalámi áfája 7%, míg Ausztriában 10%, nálunk 27%.

A Pick Szeged Zrt. arról is beszélt a Pénzcentrumnak, hogy az árkülönbséget az egyes kereskedő partnerek eltérő árazási gyakorlata is okozhatja. Vannak olyan országok, ahol a kereskedők a fogyasztók üzletekbe való bevonzása érdekében a beszerzési ár alatt is értékesíthetnek termékeket, míg ezt a gyakorlatot Magyarországon jogszabály tiltja.

A Pick Szeged Zrt.-nek nincs hatása arra, hogy kereskedelmi partnerei milyen árrést alkalmaznak egyes Pick termékeken, így a Picknek nincs befolyása arra sem, hogy a kiskereskedők milyen fogyasztói árakat alakítanak ki

- mondta el lapnak korábban a vállalat.

Forrás: pénzcentrum.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A magyarok csúnyán át vannak baszva.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Gondolom a haldokló Nyugatra,ami a magas minőségbeli elvárásaról híres,a gyengébb minőséget viszik,mert nem tudnák megvenni :))))))) a drágábbat csak a magyarok tudják megvenni mert hú meg há :))))
csak úgy....
mert fico haver a magyarok meg csak a fejöstehenei 0rbánnak!
Aki Én
@Maccska: nálunk akcióban 800,- az a Barilla tészta, ami olaszban 1,20 euro.
Múltheti tapasztalat.
Hülye ne legyél!
Jobban keresnek, és szinte minden olcsóbb.
Aki Én
A magyarok csúnyán át vannak baszva.
lusta
A megszűnő Németországban ez valahogy így néz ki:
A LIdl február 8-10. között a Pick Rákóczi 400 gramos szalámit 5,99 euróért fogja adni (1kg = 14,98 euró)
Jelenleg a Kauflandban a jövő hét csütörtökéig echte ungarische Pick salami würzig aromatisch 1,69 euró/100g (1 kg = 16,9 euró)
Eladott Ország
Mert keresztény családbarát a bűnöző, hazaáruló és politikai prostituált román tolvajcigány és bűnszervezete.Tömeges hazaköltözés és gyermekvállalási hullám várható az olcsóbb túró rudi miatt! A kormány 18 %-ra csükkenti a túró rudi áfáját. Nagy segítség ez a családoknak. Miért nem a téliszalámi vagy a párizsi ÁFA-ját csökkentette...
twitter.com/csorike1520/status/1720156009874735286/photo/1
Mai ár Münchenben ( 2023. szept.16.) Pick téliszalámi , de továbbra sem értem, hogy lehet olcsóbb, mikor plusz sokszáz kilométert kell szállítani? Németország határos Ukrajnával? Nem. Na látod! Ott nincs háborús infláció. Ha Orbán kormányozna ott, nem ennyibe kerülne. Nyugodjál bele! (Münchenben biztos nincsennek gonosz multik mint a Lidl meg Aldi.
twitter.com/Dr_Pret512/status/1703070954518126932/photo/1
Eladott Ország
Etetni kell a hűbéreseket vazallusokat, ha már az EU-s pénzek befagyasztásra kerültek. Most már csak egy út maradt a dagadt csúti geci előtt, tovább sarcolni és meglopni (megnyomorítan) a magyar családokat! Mert családbarát és főleg (mély)keresztényi, (vár) Ispáni szeretettel...
kereső
Mit tesz az, hogy a szlovákok az euro övezethez tartoznak, mi meg szuverénen védjük nemzethy valutánkat- azzal a maszlaggal etetve - pick szalámi helyett- a magyar társdalmat, hogy ez a mi nagy szuverenitásunk elvesztését jelentené.
Jó étvágyat magyarok, a nagy-nagy nemzethy szuverenitáshoz. Ez kell. És mert ez kell, ne sirjatok...egyétek azt, amit orbán főz nektek a szuverenitásából.
Cherry
A magyar tür,,, mi kell ahhoz hogy felemelje a seggét a fotelból???
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők először is nem vesznek Pick téliszalámit, mert nincs rá pénzük.
Ha mégis vesznek, akkor meg örömmel fizetnek többet, mint amennyit bárki más, az Unió élhetőbb országaiban, csak hogy a maffia slepp jól élhessen. Fizetne ő akár 40 % Áfa-t is ezért...
Eladott Ország
@Cherry: 2024 januári családbarát intézkedések: - élelmiszer környezetvédelmi termékdíj emelés - útdíj emelés - üzemanyag jövedéki adóemelés - kiskereskedelmi termékadó emelés ; Gondolom olcsóbb lesz minden.
twitter.com/csorike1520/status/1720365264343093693/photo/1
Várjuk a "soronkövetkező" keresztényi családbarát lépéseket.
Clavigo
@Eladott Ország: ...a zadócsökkentések qrmánya.. Ez a félhülye @Maccska: azért megmagyarázza a tutit..
simmering73
Itthon 5800 ft/kg áron marhapárizsit és békebeli disznósajtot lehet kapni.
izéke
@Maccska: baszod egy 10 éves cikkel magyarázod a mai helyzetet???
csak úgy....
@izéke: mit vársz egy szellemileg visszamaradottól? ;)
csak úgy....
@Maccska: a logikádat el kellene ültetnem,
ha neked nem lesz több, nekem teremjen.
el kellene ültetnem, hogy kihajtson,
ha neked elfogyna, nekem maradjon. :)
Nanya
@Aki Én: De nagyon meg is érdemeljük ! 2.5 millió barom 2022 ben erre szavazott ?
Mindnek eltörném a kezét,a fejét meg a falba verném az állatoknak.
Csak a hülye nem tudta ,hogy még a kérdésük is HAZUGSÁG !
csak úgy....
@m73: végre megtanulhatnád,hogy egy gyogyóstól nem kerdezel nehezet mert csak zavarba hozod! ;) tibink egy genetikai plöm-plöm...
teuton
@Maccska: Na figyelj te hereltkandur? A BANAN az ugye egy ismeretlen termek, amit nehezen lehet eladni? Elarulom neked, hogy egy nemet MINIMALoraberes 12 kilot tud venni 1 orai bereböl! A magyar mennyit? Vagy vegyük a kenyeret, ugye az is nehezen eladhato, nem ismert termek. A nemet ATLAGoraberes ebböi is tud 12 kilot venni! Vagy vegyük pl. a dizel vagy benzin arat? Ne vegyük, mert te ne csak a matekhoz vagy hülye, hanem analfabeta is!!!
izéke
@teuton: mióta a németek megszüntették az orosz benzin és dízel vásárlását,csökkentek az árak a kutakon. Néztem a neten,kisebb falvakban az E10 1,64 is volt. Kb 20 centet esett az ár. Az kb 77 forintos csökkenésnek felel meg,az üzemanyag minőségéről ne is beszéljünk. A nyugatival tankolva 60-70 km plusz út megtehető,míg a magyarral nem. Más a szabvány,vagy az adalékok,esetleg a gyártási technológia...nem tudom.
magyar1
Valahol olvastam, hogy a Lidl csökkenti az árakat, mert a szegények miatt csökkent a a bevételük a multiknak. Rájöttek, hogy a milliárdosok nem itthon és nem a szegények áruházaiban vásárolnak, viszik a pénzünket más országokba, pld. Dubajba stb. Az átlag szegény magyar meg visszafogja a minimálisra a vásárlásait.
Csizmás Kond
...mongyuk azért kurva és kurva között is nagyon nagy különbsége vannak...nemhogy a szalámik között...
izéke
@m73: vagy a fideszes pedofil az jó pedofil,pláne ha erdélyi
Csizmás Kond
@m73: ...hát így rád nézve...tényleg nem...
teuton
@Csizmás Kond: Te csak tudod, ugy tünik, EBBEN IS nagy SZAGertö vagy gumicsizmas. Szoval kurva helyett te inkabb szalamit dugsz fel magadnak... Ez is lehet egy modja az elvezetnet, amugy ereszcsatpornas modra... Pickszalamit meg eddig csak 2 meterröl lattal...
teuton
@KisTehen: Nagy Marha! Mikor volt az? Aztan meg nem az összehasonlitasban NEM AZ szamit, hogy mi hol mennyibe kerül, hanem a jövedelemböl hogyan lehet kijönni, mennyi termeket lehet venni, mennyit lehet megtakaritani! Tehat csak a hasonlot lehet a hasonloval összehasonlitani, az összehasonlitas alapja hasonlo kell legyen, pl. a minimalber/minimalnyugdij alapjan, mert abbol ugye meg kellene gyakorlatilag tudni elni egy demokratikus jogallamban!!! Na akkor kezdjed ezzel az összehasonlitgatast, erre ott vannak az EUROSTAT adatai! Ja, te ehhez nem ertesz, mert analfabeta vagy...
teuton
@lusta: 1. Ezt hiaba mondod(irod analfabeta birjajnak.
2. Ehhez azt is hozza kellene füzni, hogy összehasonlithato legyen az ar, hogy mennyi pl. a minimalber/minimalnyugdij, es azzal összehasonlitva mennyit tud egy magyar minimalberes/minimalnyugdijas ugyanabbol a termekböl vasarolni, vagy egy nemet. Vagy egy a 600000 haldoklo Nyugatra -esetleg a kancsalmarcsa altal mar allitolag nem is letezö Nemetorszagba- menekült magyarbol. De ezt megint hiaba mondanank egy begetö birkanak, a gumicsizmas mindenben szagertönek, vagy a Nagy Marhanak...
teuton
@izéke: Nezdd meg mit irtam a lustanak. Az arak mellett a bereket is figyelembe kell venni az összehasonlitashoz!!! Egy atlagberes nemet 1 orai munkabereböl pl. 11 liter dizelt tud tankolni, a magyar mennyit??? Az meg megint mas kerdes, hogyan van az atlagber szamolva, vagy pl. a lakossag hany %a keres afölött es az alatt. Ezert inkabb mindig a legalacsonyabb jövedelmü reteget (minimalberesek, segelyböl elök, minimalnyugdijasok) kell venni, mert ugye azoknak is meg kellene tudni valahogy elni! Mert ez lenne a szolidaris tarsadalom egy demokratikus jogallamban. De ervekkel/tenyekkel/szamokkal hiaba jössz a birkaknak, az ö IQjuk nem elegendö a komplikalt informaciok befogadasara, eleg nekik csak a propagandamedia es a plakatok tömondatai, meg a vegtelensegig ismetelt, Brüsszel, Soros, Gyurcsany, stb.
Csizmás Kond
@teuton: ...takonyka, aki nem ért magyarul az ne beszéljen magyarul...A Pick egy márkanév amit ha eladnak bárhol gyárthatják a saját termékeikből, ízesitőikből stb...ezért nem mindegy ...
teuton
@Csizmás Kond: Gumicsizmas, te tenyleg ilyen hülye analfabeta vagy? De legalabb ne reklamoznad... A Pick egy hungarikum, levedett marka, es az Original Pick nevvel forgalomba hozott termek, ami rajta van, hogy Szegeden gyartottak (!!!) az ugye nem "barhol" keszült... Mondjuk ha valamikor megtanulsz olvasni, akkor azt is megtudod, kie a Pick es miert tudja külföldre olcsobban eladni a termekeit! A varazsszo exporttamogatas! Tehat amennyivel kevesebbet akp erte az olcsobb exportar miatt, azt megkapja az allamtol! Persze csak akkor es addig, amig NERes...
teuton
@KisTehen: Aha... Tehat a fel orszag hazudik es csal. Akkor a 2/3bol mennyi jut ezekre a csalokra es hazugokra? Hogyan jön ki az a statisztika, amire a qurmany a gyözelmi jelenteseiben hivatkozik? Egyre jobban belezavarodsz te is a hazugsagaidba...
teuton
@KisTehen: Nagy Marha, holvan az a "nalunk", ahol 480 ft a bezin??? Melyik evben volt az??? A holtankoljak.hu adatai szerint, ahol minden kut benne van, az atlagar 600 ft felett van? Es mennyit tankolhat ebböl pl. egy bolti elado (CBA)? A nemeteknel egy bolti elado (LIDL) a 17 euros orabereböl 10 litert, dizelböl 11et!!! De vehetünk összehasonlitaskent egy kezdö tanart is, aki 16-18 evet tanult, az 2000 euros kezdöfizetest kap!
Csizmás Kond
@m73: ...nem kire hanem mire...egy szarra ami beszél és azt hangoztatja hogy ő emhetvenhárom...
balos
@KisTehen: Ahol 1 képviselő 20fr-ot vall be?Magácska melyik vice seggében törlő kendőző?
Pálinkás Pál
az áfa itthon a koszos cigótól függ, így marad, főleg hogy fogytán az ellopható pénz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.