Alapvető véleménykülönbség van Brüsszel és Magyarország között az orosz-ukrán háború megítélése és annak stratégiája kapcsán, mert Brüsszel háborúpárti – jelentette ki a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Orbán Balázs elárulta: az EU elárasztja pénzzel Magyarországot

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Orbán Balázs úgy látja:

Brüsszel szerint az az érdekük az európai országoknak, ha ez a konfliktus tovább zajlik, esetleg élesedik. Magyarország az ellenkezőjét látja, ennek a konfliktusnak nincs katonai megoldása, diplomáciai megoldásra van szükség.

"Érdemes támogatni Ukrajnát", de olyan támogatáspolitikát kell kialakítani, amely közelebb visz minket a békéhez, és nem a háborús konfliktus kiterjedésével fenyeget. Magyarország korábban is nyilvánvalóvá tette: nem ellenzi Ukrajna támogatását, de az uniós költségvetésből csak meghatározott fékek és ellensúlyok beépítésével és csak akkor, ha a magyaroknak járó uniós forrásokat nem küldik Ukrajnának – fogalmazott a politikus.

Véleménye szerint

Magyarország zsarolása, megfenyegetése és a finanszírozási szankciókkal sújtása visszaütött azokra, akik ezt a tervet kidolgozták. "Olyan heves nemzetközi reakciókat kaptak", hogy itt nem a jogállamisággal és az átláthatósággal van probléma, hanem nyílt hatalmi zsarolásról van szó.

"Érdekes módon ez növelte Magyarország mozgásterét". Ez is hozzájárult ahhoz, hogy olyan jó kompromisszumot tudtunk kialakítani, ami megegyezik a magyar nemzeti érdekkel – jegyezte meg Orbán Balázs.

Elmondta:

az uniós források rendben érkeznek Magyarországra, és kevesen tudják, hogy most ide áramlik a legtöbb pénz. Továbbra is vannak konfliktusok, mivel az Európai Bizottság elnöke azzal fenyegetett, hogy Magyarország addig nem jut hozzá az uniós forrásokhoz, amíg a migrációs és genderpolitikán nem változtat, de ennek nyilvánvalóan semmi köze nincs a jogállamisághoz.

"Nagy magyar győzelemnek kell tekinteni", hogy az Európai Tanács 27 tagállama egyérteleművé tette az Európai Bizottságnak az Európai Parlament véleményével szemben is, hogy egy tagállamot nem lehet diszkriminálni. Az Európai Tanács, vagyis az összes tagállami kormányfő nagyon egyértelmű jelzést küldött az Európai Bizottságnak, hogy "a forrásokkal kapcsolatos tárgyalások fair, tisztességes és a jog talaján álló eljárásrend keretében menjenek" – hangsúlyozta a miniszterelnök politikai igazgatója.

Az Ukrajnának megszavazott 50 milliárd eurós támogatás kapcsán arra is kitért, hogy sikerült elég komoly és szigorú eljárásrendet kialakítani, amelynek keretében folyamatosan monitorozni kell a források felhasználását, figyelembe kell venni a következő évek uniós költségvetését, illetve az Európai Tanácsnak minden évben tárgyalnia kell erről a kérdésről. Ha a tagállami kormányfők egyetértenek, akkor a kifizetés le is állítható vagy módosítható – tette hozzá.

Orbán Balázs úgy látja:

egyes európai országokban "nagy az idegesség", a tüntető gazdák féltik a munkahelyeket, a versenyképességet, az európai életszínvonalat, életmódot Spanyolországtól Németországon át Lengyelországig. Ezért van szükség változásra Brüsszelben, "mert azok az európai vezetők, akik ezt nem veszik észre, akik olyan döntéseket hoznak, amelyek ellentétesek az európai emberek akaratával, ők nem maradhatnak hatalmon".

Megjegyezte: az európai parlamenti választás és az amerikai egyesült államokbeli elnökválasztás a Trump vezette republikánusok visszatérésével fordulatot jelenthet, esélyt arra, hogy rendeződjön az orosz-ukrán konfliktus. Ha nem, akkor hosszú távú háborúskodásra kell berendezkedni, Magyarországnak pedig óriási erőfeszítéseket kell tennie annak érdekében, hogy kimaradjon a háborúból, és megőrizze az ország békéjét és biztonságát.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"ennek a konfliktusnak nincs katonai megoldása"

Nincs a lófaxot! Putyler vonuljon ki a megszállt ukrán területekről!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Keresztelő lesz a Lendvay utcában! Ezt az Orbánt átnevezik Újnavracsicsra!
A régi Orbán maradt...
Eladott Ország
Orbán Balázs határozottan nem buta, hülye szarházi! A magyarok azt hiszik, hogy Németországban éheznek az emberek, a túlélőket meg migránsok erőszakolják halálra, és egyedül Orbánnak köszönhetjük, hogy itt milyen fantasztikus jó világ van. Bizony, ezek már máshogy nem tudják megakadályozni az elvándorlást, kilépne az EU-ból a csúti varangy már holnap. Ezek folyamatosan szondázzák a népet és ha egyszer úgy érzik forradalom nélkül ki tudnak lépni, azonnal megteszik. Pedig az EU motorjának az elmúlt 100 év legjobb 10 éve után nem kéregetni kellene az EU-ban, hanem adni, befizetni, de folyamatosan hazudoznak. A néphülyítés újabb felvonása, készítik a híveket a kilépésre. Ez egy szerencsétlen debil gyerek, rögtön szembeötlő minden megnyilvánulásából. Nem nagyon èrtem , hogy mi a célja egy ilyen oligrofén (szellemi fogyatékos) szerepeltetésének? Nem volna bőven elég neki a náci MCC irányítása csendben?!
justhpeter
Feltételezve, de nem elfogadva vegyük igaznak, hogy az Unió elárasztja az országot pénzzel. A kérdés: ha ennek a nagyon okos Orbánnak igaza van, miért kellett már az első héten nagy hitelt felvenni ? Idén talán már Putyin eltartása is ránk vár ?
Eladott Ország
Orbán Balázska egy köcsög! Orbán köcsöge! Magyarország szégyene, hogy Orbán a magyar nevet, a magyar népet megutáltatta és a világ undorává tette. Magyarországról és a magyarokról olyan képet alakított ki, ami egy balkáni sunyi lókupecnek is szégyene lenne. Bemocskol bennünket. Pocsék nemzetté, a világ söpredékévé teszi a magyarokat. Olyan jellemet mutat a magyarokról, ami szégyen. Sajátjaként bánik az országgal. Torz és beteg lelke a hatalomban és a normális világgal szembeni harcban elégül ki. Magyarország szakadékba rohan, magával rántja ez az aljas, jellemtelen ember, tolvaj és fasiszta diktátor. A világ rajta keresztül ítéli meg a magyarokat, és ha nem tesznek ellene semmit, akkor jogosan!
"...Alszik a széken a kabát,
szunnyadozik a szakadás,
máma már nem hasad tovább -
aludj el szépen, kis Balázs..."
Kezdek azon borzongani, hogy ez az Orbán Balázs elhiszi magáról, hogy valaki…
Qqberci
@Maccska: A magyar állam eddig tőlünk csak elvett... Biztos kellett maccskatápra...
Eladott Ország
A Párt Ökle b+, Orbán Bazsi. Kihúzta magát, hogy a hokedlitől lásson majd elkurjantotta magát: E helyről üzenjük. Látszik, hogy Orban Balázs is egy full kretén aki telefonon intézte a diplomáját. Nem nagyon sikerült. Schadl György biztos szabadságon volt. Hazaárulók vagytok Balázs, remélem példás lesz a büntetésetek. Az a büdös helyzet , hogy már a halálbüntetést is enyhének érzem az esetükben. Balázska újabb csapást mért az imperializmusra. Mint az 50- es években. Senki nem áll szóba Európából már egyikkel sem, de a sok birka szerint mindenki hülye csak ők ketten a zsenik. Közben mindkét országban nélkülöznek az emberek. Éljen Orbán, Éljen Putyin és a párt! Kis Foxi Maxi. Előlről, hátúlról és orálisan is kielégítette a főnökét. Tisztában van vele, hogy ha az utolsó cumi is kiesik a szájából, a Szegedi csillagban fajtársai kézimunkázó csicska babája lesz, remélem minél hamarabb.
Qqberci
"ennek a konfliktusnak nincs katonai megoldása"

Nincs a lófaxot! Putyler vonuljon ki a megszállt ukrán területekről!...
RonaGyuri
f"...ékek és ellensúlyok beépítésével és csak akkor, ha a magyaroknak járó uniós forrásokat nem küldik Ukrajnának" – fogalmazott a politikus???
Fogalmazott? csak idézett!!! =))
Horizont
Ez a porbafingó kis seggdugasz ezt végighazudta hogy mentse a gazdája nagy seggét. A híveknek előadott fos.
Na ilyenek vannak orbán körül a lakájai kiszolgálói.
Hányinger.
Nessy
Lehet, hogy Magyarországra áramlik, de aztán el is tünik a kormány és kegyencei zsebébe! Abból a plebsz nem sokat profitál. Diplomáciai megoldás?? OK. Akkor Orbán és külügyérünk beszéljen Putyin és Lavrov elvtársakkal a kivonulásukról a megszállt területekről, és befejezni az állandó fenyegetőzést!
Sámannus
Akár mit hadoválsz az orosz nők jobban tudják mit kell tenni. Orosz országnak kell beszüntetni a harcot. Van egy fiatal sportág, úgy hívják pofoszkodás. Ott mindenki akkora pofont ad amekkorát bír. neked oda kéne menned és csak kapni kéne pofont egyik és másik oldalt tartva és adni egyet sem. Godolom marha nagy hyőzelmeket aratnál ezzel a taktikával. Kifáraszthatnád az ellenfelet és a béke apostolaként tartanánk számon
Toller Béla
Minek egy rossz szellemnek rossz szellem ? Minek az orbánnak ez az orbán, akinél butábbat még nem láttam. Most egymást hülyítik az ország legnagyobb kárára ? Ömlik a pénz kis hazánkba, hja, meg az elismerés, meg a hála, a dicsőség, a tisztelet...minden. Hát nem akarom megmondani, mi ömlik ide, egyfolytában ! A gazdák nem rúgtak bele abba a kövér disznóba, Brüsszelben, mert az sem tudták, kicsoda...öltözve úgy volt, hogy a pörköltfelelős ... hja, ha tudták volna ...
rücsü41
Olyanról megegyezni ami soha nem volt vita tárgy, az egy piszok nagy eredmény, ugye Balázska?
Pusztai
Brüsszel tud arról ide jön a legtöbb pénz, nem Ukrajnába?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.