Ellenzéki kezdeményezésre összehívta hétfőre az Országgyűlés rendkívüli ülését Kövér László házelnök.

Rendkívüli ülést hívott össze Kövér László
Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond az Európai uniós Civil Együttműködési Tanács (EuCET) konferenciáján a budapesti Ensana Thermal Hotelben 2023. november 24-én. MTI/Máthé Zoltán

A napirendi javaslat szerint a tanácskozás 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Az ellenzéki frakciók közösen jegyzett levélben fordultak Kövér László házelnökhöz, amelyben rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezték, hogy az Országgyűlés döntést hozzon Svédország NATO-csatlakozásáról.

A kormány tagjai közül többen úgy nyilatkoztak, nincs szükség a rendkívüli ülésre. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter például azt mondta, hamarosan úgyis rendes ülés lesz, ezért felesleges hamarabb összeülni.

Az ülést az MSZP kezdeményezte, összehívását támogatta a DK, a Momentum, a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP képviselőcsoportja, valamint egy független képviselő.

Forrás: Index

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem véletlenül esik arra az időre, amikor kiheéyezett kormányülés is van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Nem véletlenül esik arra az időre, amikor kiheéyezett kormányülés is van.
Béla333
@justhpeter: 07.59
Először meghirdette az ellenzék által kezdeményezett ülést a házmester, aztán hogy legyen indok hogy miért is nem megy el a maffia csapat, hát összehívtak gyorsan egy kormányülést - vidékre. Hogy még véletlenül se tudjanak elmenni megszavazni a svéd NATO csatlakozást.
kereső
@justhpeter: Forditva. Kövér február 1-én jelentette be, a rendkivüli parlamenti ülés összehivását február első hétfőjére.. A kihelyezett kormányülés időpontját február 2.-án/3.-án közölték, hogy azt hétfő-szerdán tartják meg. Tegnap reggeli hir, hogy orbán már vasárnapra várja a minisztereit a kormányülésre.
Fontos ám az irdőrend- mert az elqurvult sajtó is úgy tálalja az eseményeket, mintha a kormányülés összehivása előbb történt volna meg, mint a parlamenti.
Orbánnak-és azoknak a kormánytagoknak ez "ürügy"- hogy miért nem lesznek ott a parlamentben
kereső
Nagyon fontosak az időpontok: január 24.-én kezdeményezte az ellenzék a rendkivüli parlamenti ülést.
Kövér február 1-én jelentette be az időpontot. Presmann USA nagykövet figyelmezetése pénteken látott napvilágot- mi szerint az USA nagyon reméli, hogy a svéd NATO csatlakozás ratifikációja megtörténik ezen a parlamenti ülésnapon. Ezek után jelentik be a kihelyezett kormányülést- amelynek egyik napirendi pontja, a svéd csatlakozás.
Közben megy a szózuhatag: a fideSS közli, hogy nem megy el a parlamentbe. Szijjártó közli, hogy várják a svéd miniszterelnököt- hiszen elment a törökökkhöz is. A fideSS parlamenti frakciója, azon túl, hogy nem el , közli, hogy akkor kerülhet sor a szavazásra, amint a svéd miniszterelnök Bpessten ezt megtárgyalta orbánnal. A svéd miniszterelnök közli, immár sokadjára, hogy a nato csatlakozásról nincs mit megtárgyalnia orbánnal, de szivesen jön Bpestre, amint a ratifikiácó megtörténik. Ezek úgy játszadoznak Magyarország biztonságát is érintő kérdésekkel, mint otthon a kisautójukkal- tologatják, néha druzsba pjotr felhúzza magát, mert ő lendkerekes autó . Európai és Nato szövetsegéseink meg néznek kia fejükből- hogyan teheti meg egy ország, hogy nem csak a saját, hanem immár Európa biztonságát is veszélyezetesse- miközben elárulja azt.
Na, itt tarunk most...kérdés, hogy az USA ad-e még haladékot, és már holnap nem élesiti-e a belengetett szankciókat Magyarország ellen.
kereső
Ezt irtam 3.-án, reggel-amikor még szó sem volt kihelyezett kormányülésről:
Na, nem olyan "egyesélyes " ez a megszavazás. Mert lehetséges:
Orbán+kormánytagok megszavazzék, de frakció nem.
A frakció egy része megszavazza(kisebbik), a nagyobbik része nem- orbán igennel szavaz, de kövér nemmel,
Orbán nem szavazza meg- vagy ott sem lesz(minden "kényes "ügynél igy tesz) , kövér ellene szavaz, de a frakció többsége meg igennel.- és az ellenzéki szavazatokkal igy lesz meg a ratifikáció. Ahogyan orbán széljárásának majd megfelelő lesz.
Jelen állás szerint, a végső szavazásra a fideSS frakció csak a svéd miniszterelnök Bpesti látogatása után kerülhet sor- most ez a széljárás- mindenképpen Canossát akarnak járatni a svédekkel- azaz, orbán még nem tett le arról, hogy megalázza a svéd miniszterelnököt. Nagy kérdés, hogy az USA külügye, és a NATO nem kezdeményez-e egy telefont valamelyik éjszaka közepén- közvetlenül orbánnak- és mit mondanak majd a telefon másik végén. Na, és nagy kérdés, ki lesz a moderátor- mert ezt a telefont nem bizzák akárkire.
Na, majd meglássuk..."
Menőmanó
Az ellenzék olyan fafejű, mint eddig, semmi sem változik.

Régi, talán már meg is kopott idézet: Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.

Soha egyetlen általuk összehívott ülsre nem mentek el a fidkányok. Nem ilyen hiábavaló dolgokra kéne pazarolni az energiájukat, de ezeknek csak erre futja, kétségbeejtő.
Eladott Ország
Nem lenne muszáj megvárni, amíg az egész ország tönkremegy a nemzetközi utálat és a belső elmaradottság miatt!
Orbán , addig húzom az időt a svéd NATO csatlakozással, amíg egy ekkora nagy lóf@szt nem tolnak fel a seggembe. Ráadásul Ikeás lesz, kismanók behordják, és odabent rakják össze, hogy sohase tudd kivenni!
twitter.com/juteszembe/status/1753833574883614964/photo/1
Eladott Ország
@Menőmanó: ma, 08:51 ♦ Az USA megelégelte Orbán packázását – egyes magyar politikusok még a vagyonuknak is búcsút inthetnek! BEFAGYASSZÁK A MAGYAR POLITIKUSOK VAGYONÁT, ÉS KITILTSÁK ŐKET AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBÓL!
pestibulvar.hu/2024/02/02/az-usa-megelegelte-orban-packazasat-egyes-magyar-politikusok-meg-a-vagyonuknak-is-bucsut-inthetnek/
Menőmanó
@Eladott Ország: Bárcsak úgy lenne, hogy még a vagyonukat is befagyasszák, de egyelőre, még csak lehet, hogy talán estleg majd ...
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 08:59 ☻ Bartus László: "Orbán nyakán a kötél. Frissítés: Az amerikai ultimátumra válaszul kormányülést hívott össze Sopronba, hogy ne kelljen résztvenni a hétfői rendkívüli parlamenti ülésen, ne kelljen szavazni a svéd NATO-tagságról. Csapdát állított azamerikaiaknak is azzal, hogy nem válthatják be a fenyegetést, mert a kormányülés megfelelő indok a halasztásra. Kérdés, hogy Amerika a provokációra hogyan reagál. Előbb-utóbb nagyon súlyos következménye lesz ennek."
nepszava.us/bartus-laszlo-orban-nyakan-a-kotel/
A román cigány gecid kaphat egy életfogytiglan vagy még időben elmenekülhet a kínai vagy a ruszki haverjaihoz.
Clavigo
Egy kis szinjáték... oszt jó napot.
kereső
@Menőmanó: 8:51 A történéseket figyelve, az látszik, hogy az ellenzék "mentőövet kinált fel a kormány/ orbán számára"- az ország érdekében, csak éppen elvakultságukban, gőgjükben, pökhendiségükben- észre sem veszik.pedig ebből a történetből,ahogyan az ukrajnai szavazásból sem- orbán már nem jöhet ki arcvesztés nélkül. De, talán az ellenzék általi kezdeményezés által az ország számára még menthető egy kicsinyke renomé.
Eladott Ország
@Menőmanó: ma, 09:04 ♦ Az USA nem szokott finomkodni sokáig, és rövid időn belül kiossza a sallert kokit a dagadt gecinek és kleptokrata bandájának. Az USA a kettős adóztatást is felmondta, amit még a Kádár rendszerben kötöttek, pedig utána nagyon kapartak az illiberális seggfejek, hogy állítsák vissza, mindhiába.
Clavigo
@KisTehen: Máááá' meg megint kannabiszt kaptál a jászolba,,te szomorú marha. ..
justhpeter
@KisTehen: 09:23: Te olyan hatalmas Tehén vagy, hogy a világ összes nemzetközi mezőgazdasági kiállításá a Nagymarhák Nagydíját is elhoznád. Ha az USA egyet tüsszent Orbán és a NER kómába esik. Már az Unióban is a keri budiban van megszólalni lehetősége. ott is csak annyi: "úgyse megyek ki".
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 09:37 ☻ Lattmann Tamással (nemzetközi jogász) készült interjúban olvastam, hogy Magyarország nélkül is NATO-tag lehet Svédország. Az ezzel kapcsolatos szerződésben van egy passzus, ami lehetővé teszi. A törököket nem lehetett kihagyni, mert a török a második legnagyobb katonasággal rendelkezik, Magyarország viszont bakfitty, zéró. Eddig csak udvariasságból várták a magyar megszavazást. Orbán Svédországon fogja levezetni a frusztráltságát, megtiltja a rendkívüli ülést. Sajnos legjobban az istenadta nép ég. Akinek horror ÁFA, horror infláció, közeledő munkanélküliség a nem-migránsok miatt, Erasmus felrúgása, óvoda nincs, tanár nincs, minden lerohad ( kórház, közmű, közút, vasút, stb.) , te csak szüljél Magyar Anya!
kereső
@KisTehen: Én nem azonosulok ezzel a "magyar pártisággal", amely moszkva érdekeit szolgálja. Lehet "magyar" párti, ami a ti olvasatotokban orbán érdekeit jelenti- orbán meg orosz érdekeket szolgál, magyar pártiságként eladva.
NKF
Balos ,buznyákok! 2/3-ad van,hogy a picsába nem veszitek észre már 14 éve?
Kevesen vagytok mint lócitromba a "C" vitamin! Mondjuk nem örülök neki de Orbán azt csinál amit
akar! Vannak nagyon jó dolgai is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.