Nem is azért, mert nem teszünk eleget a minimumkívánalmaknak, ami például az átláthatóságot illeti.

Bóka: politikai nyomásgyakorlás miatt nem kapja meg Magyarország az EU-s pénzeketMTI/Soós Lajos

A múlt heti európai uniós (EU) csúcsot megelőző politikai kommunikáció, valamint a nyilvánosságra került dokumentumok is megerősítik, hogy az EU-s forrásokhoz való hozzáférést politikai nyomásgyakorlási eszközként használja az Európai Parlament és az Európai Bizottság Magyarországgal szemben – közölte az európai uniós ügyekért felelős miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Bóka János bejegyzésében emlékeztetett, a magyar kormány és más szereplők között nagyon régen tart a vita az objektív kritériumokról, európai értékekről, jogállamisági standardokról vagy az uniós források védelméről, a kabinet pedig ebben a vitában mindig azt az álláspontot képviselte, hogy a forrásokhoz történő hozzáférést politikai nyomásgyakorlási eszközként alkalmazzák.

A szabályozás úgy van megfogalmazva, hogy ezt lehetővé teszi, és az európai intézmények, különösen az Európai Parlament és a Bizottság ebben az értelmezésben partner is, és van nyomásgyakorlás ezekre az intézményekre, hogy ezt ilyen módon értelmezzék

– fogalmazott Bóka János, megjegyezve: mindenki számára egyértelmű, hogy a kormánynak igaza volt abban, ezt az eszközt az intézményi szereplők nem haboznak felhasználni.

Bóka János reményét fejezte ki, hogy az európai parlamenti (EP-) választásokat követően az Európai Bizottság összetétele úgy alakul, hogy a biztosi kollégiumban többsége lesz az objektív és tisztességes eljárásnak, ami változásokat eredményezhet Magyarország és a bizottság, illetve Magyarország és az uniós források kapcsolatában.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
Politikai nyomásgyakorlás az is, hogy nem engedjük be a svédeket a Nato-ba... és sorolhatnám sokáig a többit is!
Dr. Proktor
Azt pedig még hozzáteszem, hogy nem átlátható hanem csak látható ahogy lenyulják a pénzünket.
telegdilaci
@csak úgy.Nem politikai nyomásgyakorlás miatt nem kapjuk meg a Pénzünket,kizárólag a kormány hibájából,be kellene tartani minden téren az Uniós jogszabályokat,amit elvárnak tőlünk! sajnos hogy az elmút 13-év Fideszes kormányzás alatt soha nem látott összegű Euró ezer milliárdok jöttek be az Országba,csak sajnos mindenre el lett herdálva csak arra nem költötték amire az Ország kapta,az Ország fejlesztésére hogy fel zárkózzunk a jóléti Államokhoz,annál több jutott magán zsebekbe,számolatlanúl épített Stadionokra,még a Határon túliaknak is és Templomok építésére felújítására,csak arra nem jutott amire a Magyar Emberek kapták,ENNYI!!
nemkati
Ez a kormány képtelen belátni, hogy az únióban mindenki pontosan tudja, 14 éve megy Magyarországon a demokrácia leépítése, az ellenzék ellehetetlenítése, a kormány ellenőrzésének megszüntetése, az úniós pénzek kormánytagok és kormánytagokhoz köthető kedvezményezettek általi lenyúlása. Az ő szemük nincs befogva pár kiló krumplival, populista, hazug propagandával.
Béla333
A maffiiózók "politikai nyomásgyakorlás"-nak nevezik azt, ha nem hagyják őket békésen lopni!
Pusztai
Te fasz Bókaköcsögfi, a demokrácia 6 lábbal való taposása, az eu direktívák TUDATOS, ALÁVALÓ MEGSÉRTÉSE MIATT NEM JÖNNEK A TÁMOGATÁSOK!!
A geczi tárgyalta 98 után 80%-ban a csatlakozási feltételeket, ma ennek sem felel mega fideszmaffia kormányzása, törvények kialakítása, alkalmazása, jogállamiság leépítése.
EU és Nato elrálása, a Szovjetúnió támogatása megint EU ellenes.
Szóval kuss kis szaros köcsösg, lépjetek vissza a demoGrácia úTTyára és rendben lesz, de a lopás, vagyonosodás láthatóan elsőbbséget élvez nálatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.