Magyarország három legutóbbi köztársasági elnökéről is Orbán Viktor döntött. Kettő még a hivatali ideje lejárta előtt megbukott, a harmadik pedig csak súlytalan aláírógépként működött, egy pillanatig sem betöltve a köztársasági elnök valós szerepét – írja a párt közösségi oldalán.

DK: döntsenek az emberek a köztársasági elnökről

,Azért, hogy ez ne történhessen meg újra, az Árnyékkormány programjával összhangban azt kezdeményezzük, hogy ne Orbán Viktor és az Országgyűlés, hanem az emberek döntsenek az új köztársasági elnök személyéről, ahogy ez Európa legtöbb országában is kitűnően működik.

- írták, és az ehhez szükséges javaslatot benyújtják a parlamenthez, a közvetlen köztársaságielnök-választás költségeinek minimalizálásáért pedig azt javasolják, hogy ez a választás is június 9-én, az európai parlamenti és az önkormányzati választásokkal egy időben legyen.

Aláírásgyűjtésbe is kezdenek a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett, mert mint írják, ,

nem szabad megengedni Orbánnak, hogy ismét ő döntsön.

Épp ezért arra kérik az embereket, hogy minél többen támogassák a kezdeményezést.

Forrás: MTI-OS

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
@Csizmás Kond: zűrzavar csak nálatok van
Olvasd el a cikket!
Látom nem megy az értő olvasás.
Az emberek válasszák meg a köztársasági elnököt, és ne a hatalom.
Nem maríónett báb kell akit rángatnak gazdáid.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Szlogennek elmegy

de realitása egyértelműen nulla

scontent.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/424645443_927860342029398_3448439652560463631_n.jpg?stp=dst-jpg_p403x403&_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=ab7367&_nc_ohc=48WWmrhejYsAX-pGTf_&_nc_ht=scontent.xx&edm=AN6CN6oEAAAA&oh=00_AfAr0lE5h0F4LAgEAAwjWWeQJUAXV8GFND-7R_tInuirHA&oe=65CDBCAD
A Demokratikus Koalíció kezdeményezi, hogy közvetlenül az emberek döntsenek az új köztársasági elnökről, ahogy ez Európa legtöbb országában is kitűnően működik – jelentette be Dobrev Klára a Facebook-oldalán. Kiemelte, hogy: „Magyarország három legutóbbi köztársasági elnökéről is Orbán Viktor miniszterelnök döntött. – Kettő még a hivatali ideje lejárta előtt megbukott, a harmadik pedig csak súlytalan aláírógépként működött, egy pillanatig sem betöltve a köztársasági elnök valós szerepét”

Jól hangzó az indok, de nem ezért lenne jó, ráadásul nincs is semmi realitása.
Hic & nunc magával az intézménnyel nem sokadoznék, csak felemlíteném, hogy a gengszterváltás legdurvább akciója volt ennek elvétele!
Ami pedig az alkotmányt, akarom mondani az alapizét illeti az átírás is elég munkás lenne, rengeteg következménye van, de a lebonyolítás praktice kizárt! =))
Pálinkás Pál
hát...ha valóban ezt akarjátok, az csak erőszakkal menne...úgyhogy ne a pofa járjon...
Dr. Proktor
Felesleges lenne, mert valójában a sok disznó győzi le a ludakat...
Toller Béla
A közvetlen szavazás lenne az egyetlen megoldás, a fidesz nem képes megfelelő köztársasági elnököt jelölni, az állandóan jelenlévő hátsó gondolatok miatt!
balos
@RonaGyuri: Dolgozni jól,ahogy a csillag megy az égen NEM KIFIZETŐDŐ!A fideSSes jelszó betartása KÖTELEZŐ!A lopás úri huncutság!Bár ezek között a kétlábúak között inkább ne keressünk ilyet,mert a látszat csal!
verőce21
Én továbbra is támogatom a "csatakancák" jelenlétét a politikai porondon..., jelenleg kevés ilyen jelentkező van, talán elő lehetne húzni a talonból egy másik Katalint...! :)
koszpeko
@Maccska: te pedofill tökkelütött fidkány
A köztársasági elnök és a kormány az emberekért van.
A miniszter jelentése szolga.
Te mi a faszt pofázol itt hogy egy kormány választ elnököt.
A bandád megcsinálta.
Látszik is az országon mit műveltetek 14 év alatt.
Csizmás Kond
Most a KE a parlament választja a kormányzópárt javaslatára, a lükeferi elképzelése szerint az utca embere kéne válasszon...csak azt nem mondja meg hogy miszerint, ...mert az hogy a déká vagy valamelyik tolakodó ellenzék javasoljon elnököt azzal csak azt éri el hogy ugyanolyan zűrzavar lenne a magasabb berkekben is mint köztük...napirenden.
koszpeko
@Csizmás Kond: zűrzavar csak nálatok van
Olvasd el a cikket!
Látom nem megy az értő olvasás.
Az emberek válasszák meg a köztársasági elnököt, és ne a hatalom.
Nem maríónett báb kell akit rángatnak gazdáid.
Csizmás Kond
@koszpeko: ...kiskoszos, te kit választanál ?...ugyértve kit ismersz aki megfelelne minden szempontból ?
kereső
@Csizmás Kond: 08:28 Miről beszélsz lütyő? Nézd már végig a rendszerváltozás utáni Köztársasági Elnököket(államfőket)- és azok megválasztását.Most tekintsünk el az ideiglenesektől.
Göncz Árpád 1990-2000 - úgymond "ellenzéki", megválasztására az ellenzéki kerekasztal megegyezése, valamint az MDP-SZDSZ paktum alapján került sor- azaz igyekeztek olyan személyt választani a parlamentben, aki tényleg "megtestesititi a nemzet egységét".

Mádl Ferenc 2000-2005 Ténylegesen független, köztiszteletben álló tudós ember, birta a köz bizalmát oldalaktól függetlenül.

Sólyom László 2005-2010 A védegylet és a fideSS jelöltje volt(a fideSS ellenzékben!!)- akit Alkotmánybirósági múltja, az Alkotmányban deklarált demokratikus alapelvek védője és őrzőjeként köztiszteletben állt oldaltól függetlenül.
Bár megválasztásának körülményei - a vakondos szavazás a parlamentben, árnyékot vetettt a demokratikus szabályokra, na de üsse kő- ha neki ennyi belefért...
Egyébként 2005 évi választás volt az első kisérlet arra, hogy pártkatona kerüljön a köztársaság elnöki székbe.

Schmitt Pál 2010-2012 orbán kiválasztottja- de mint ismert sportember joggal számithattak arra, hogy a köz elfogadja
- de csúfosan megbukott,.legnagyobb bűne a alkotmány megpuccsolásá nyomán létrehozott "Alaptörvény"- egypárti alaptörvény aláirása- szó nincsen már konszezuson alapuló döntésről- sem a államfői választásnál, sem az alaptörvénynél.

Áder János 2012-2022 Ki vonja kétségbe, hogy nem pártkatonát választott a parlament orbán javaslatára.
Novák Katalin 2022-2023 Nyomokban sem tartalmazott a nemzet egységét kifejező függetlenséget- hiszen aki előző nap még óriási fidesz, és OV22 füllönfüggőkkel a fülében diszeleg, az mitől testesiiti meg a namezet egyságét- azért mert azt mondja?
kereső
@Csizmás Kond: és azért ne feledjük, az államelnöki feladat nem csak, hogy tetstesitse meg a nemzet egységét, ennél fontosabb- allaptörvényileg is , hogy mint a fékek-és ellensúlyok rendszerének egyik pillére ellenőrizze a végrehajtó hatalmat- mint tette azt Sólyom. Mert ugye, bár Sólyom Lászlót is parlament választotta meg- de mint önálló független személyiség függetleniteni tudta magát nem csak a kormánytól, hanem a parlamenttól is- bár a részrehajlás nem állt távol tőle.
Csizmás Kond
@kereső: ...lűtyő volt aki kiszart...és ahogy látszik a szar közel pottyant a szaróhoz. Az elnökválasztás egy törvénybe pontosan meghatározott esemény amit nem az ilyen kis szir-szar pletykarovatokon civilizált okoskódók dolgoznak ki hanem tudod okos emberek.
koszpeko
@Csizmás Kond: egyben biztos lehetsz román
Nem azt akit a hordád javasol.
Nessy
@kereső: Van egy régi mondás: Mindig rosszabb jön. Ab start a fidesznek sikerült az elnöki pozíciót úgy kiüresíteni, hogy mára csak egy aláíró figura, akin adott esetben a nép "számon kérheti "a kormány nem éppen tisztességes, dilettáns törvényeit!
koszpeko
@Maccska: mit ugatsz itt sötét fidkány?
Olvasd el a cikket te degenerált barom!

"közvetlen köztársaságielnök-választás költségeinek minimalizálásáért pedig azt javasolják, hogy ez a választás is június 9-én, az európai parlamenti és az önkormányzati választásokkal egy időben legyen."

Jó hogy ilyen hülye az összes ide behányó fidkány.
Lehet titeket égetni.
Csizmás Kond
@koszpeko: ..na, ha kiélted a neveleteésedből származó visekedésedet légyszi kussolj,,,legalábbis ne velem társalogj mert mi két külön világ vagyunk...szóval pá.
kereső
@Csizmás Kond: Figyelj, te ajtómögötti- ne kend már ,ne próbáld már meg te is szét kenni a kormány x@rát, Egyébként meg otthon ugass/nyávogj - semmi közöd a magyarok belügyeihez.
kereső
@Maccska: Gönczöt nagy konszenzussal választotta meg az első szabad országgyúlés- amely kifejezte a nemzet egységét. Ennyi(ke).
És mert ilyen hülye vagy, hogy hajtogatod a mantrát- már nem rakom be ismét annak a kegyelmi döntésnek a körülményeit- amely nem redményezett amúgy a nűnösre nézve semmiféle MENTESITÉST!!, csak az első birósági itéletet hagyta jóvá! Ne erólködj cicus-----romokban a "felsőbbrendű fiideSS-es erköcs".
kereső
@Nessy: 09:25 Nem kiüritette, hanem új "tartalommal töltötte meg"- a maga erkölcsi romlottságával, mint mindent.
propeller.hu/itthon/3992800-bruck-andras-mely-sotet-ismeretlen-fele
koszpeko
@Maccska: égesd magad, így tovább
Még nem mindenki tudja milyen hülye vagy.
Csizmás Kond
@kereső: A szart te kened...mint mezei bekiabáló, akinek minden értesülése egy pletykalap...de a szája akár a csillag kapu...
Béla333
Elvesztegettünk vagy 34 évet, mert már eleve így kellett volna kezdeni.
Yeromos
@Maccska: A Köztársasági elnöknek a pártok felett kéne állnia és nem pártkatonákat kellene kinevezni. A fidesznél már ez a második csaló, becstelen elnök akit le kellet mondatni, azért ez nem túl jó arány.
Giovanni Alba
@Csizmás Kond: ma, 10:06
Vegyél vissza a nagy arcodból macskajancsi, tényekkel szemben erősködsz. Ha nem hozol értelmes ellenérveket, akkor itt vitában nem győzhetsz. A nagyképű, lekezelő bejegyzésed nem ér egy lepkeszellenést sem.
Az orrodra csúszott a kalapod, azért nem látsz túl a belső sötétségeden.
Csizmás Kond
@Giovanni Alba: ...kéretlen prókátor...
koszpeko
@Csizmás Kond: kussolj te szöröstalpu román
Otthon Bukarestben ugass.
kereső
@Béla333: 10:11 Volt 1989-ben, egy négyigenes népszavazás- négypárti kezdeményezésre- az döntött úgy, hogy a parlamentre bizza a KE megválasztását. Ott minimális különbség volt a szavazatok között- 0,15% döntötte el a parlament javára a kérdést.
Béla333
@kereső: 17.29
Emlékszem! Akkor is hiba volt, nem szabad minden hatalmat a Parlamentre bízni, hiszen látjuk, hogy visszaélnek vele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.