Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat jelent meg hétfő este a Magyar Közlönyben, ami ismét lehetővé teszi, hogy Magyarország ukrán mézet importáljon – írja a 24.hu.

Orbán Viktor kivételt tett, és megszüntette egy ukrán termék behozatali tilalmát

A kormányfő által aláírt határozat szerint

hatályát veszti az Ukrajnából származó egyes mezőgazdasági termékek fuvarozásával kapcsolatos intézkedésekről szóló 130/2023. (IV. 18.) Korm. rendelet 1. mellékletében foglalt táblázat 8. sora.

Ez volt az a rendelet, amellyel a kormány tavaly 24 ukrán termékre hirdet behozatali tilalmat. A korábbi döntésben jelzett melléklet 8. sorában pedig az állt, „természetes méz”.

Magyarán a méz behozatalának tilalmát szüntette meg a miniszterelnök a friss döntéssel.

Forrás: 24.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Magyar méztermelők gyilkosa: Ocsmány Vigyor!
o))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
Magyar méztermelők gyilkosa: Ocsmány Vigyor!
o))
Clavigo
A Magosz- parasztok meg Záhonynál vergődtek... DDXDXDXDXX...
Levendula
Akkor már a magyar méztermelők sem fognak a FIDESZ-re szavazni...
lusta
A magyar méhészek mehetnek a lecsóba csak azért, hogy az egyik négybetű nyaló Klenácz félének jó legyen.
vacsi
@Levendula: Ki az a bolond, aki ukrán mézet vesz?! Vagy bármi ukránt...
Eladott Ország
Nagy segítség ez a magyar termelőknek! A közelmúltban a Sokszínű vidék írt a magyar méhészek nehéz helyzetéről, a termelőket az olcsó, silány minőségű importméz lényegében padlóra küldte. Nehezen tudják eladni a mézet. Azt pedig nem tudják megfizetni a méhészek, tekintve, hogy sok méhésznél hordókban áll a nektár, nem tudják eladni. – A méz értékesítése problémát jelent, sok méhész csak nagyon nehezen tudja értékesíteni a jó minőségű termelői mézt. És olyan nyomott áron vásárolják fel, amivel már hosszú évek óta nem találkoztunk, mondta Horváth Zsolt, a Kaposvár és Környéke Méhészeinek Egyesülete elnöke. Ahhoz pedig, hogy megfelelő színvonalon és mennyiségben termeljenek, a méhek jó kondícióban legyenek a tavaszi, termelési időszakra, be kell ruházni. – Sokan már felélték a tartalékaikat, mert befektetés nélkül, nem tudunk működni, tette hozzá.
Minden héten kell valami látszólag fontosban döntenie, különben azt hinnék, hogy egy senki. Ahelyett, hogy terel a büdös g€ci, a lemondását kéne benyújtania a pedofilmentegető szarházijának. Há' b+ egy miniszterelnöknek az a dolga, hogy engedélyezze, vagy betiltsa a mézet? Hogy elhúzza a mézesmadzagot. Amihez pedig méz kell. Egyre több. Felkészül: madzagimport, vagy kegyelmet osszon a román tezsvéreinek’. Az ukrán szavazat behozatala se volt tiltva, feltéve, hogy a megfelelő fidesz helyre ment.
Eladott Ország
Orsós Vityó ismét megtalálta a legnagyobb problémát. Már csak a Túró Rudival kellene valamit kezdeni...vagy várjunk csak. Tömeges hazaköltözés és gyermekvállalási hullám várható az olcsóbb túró rudi miatt! A kormány 18 %-ra csükkenti a túró rudi áfáját.
twitter.com/csorike1520/status/1720475374797172843/photo/1
polgarb
@vacsi: Nyugi az is kínai, meg amit magyarnak hiszel az is!
Nyírfa
Teljesen mindegy, mit dönt Orbán Viktor. Tessék termelői mézet venni piacon, neten, kipróbáltat, megbízhatót. Évtizedek óta nem vásárolok bolti mézet.
Eladott Ország
@vacsi: ma, 08:28 ☺ A lényeg az, hogy a téliszalámi olcsóbb Németországban és a szomszédos országokban mint nálunk.
Hazaváró iroda. 28 ilyen iroda - na, kiktől bérlik?-, internetes rendszer, felszerelések, pár fidkány csemete álommelója - senki se megy be. Erre a látszatra költenek szépen, miközben: Már 48 ezren várnak műtétre az állami egészségügyben.
twitter.com/janos_hary/status/1720400066727363027/photo/1
Eladott Ország
- Munka van a faluba?
- Nincs.
- Bölcsi?
- Asincs.
- Óvoda?
- 10 éve nincs.
- Iskola?
- Az ötödik faluba, de busz, vonat nincs.
- Bolt?
- Hogy lenne? De má kocsma sincs.
- Annyuk’, akkó’ vállaljunk három gyereket, és adósodjunk el 25 évre. A vasútvonal megszűnt, posta sincs , a térerő is szar. De reggel kukorékol a kakas és lehet paradicsomot termeszteni.
- Fijjam’! Hát kórház sincs, csak 70 km-re, de oda is meghóni' járnak az emberek!
- Papa, magának kuss, örüljön, hogy nem visszük be az öregek otthonába, mert így még beszáll a közös költségbe. Azt kifelejtettem hogy védőnőt sem láttak 15 éve. Ez nem erről szól. Hanem arról, hogy a NER kedvezményezettjei állami támogatással vehessenek nyaralókat a legszebb üdülőfalvakban. Aztán majd a meg nem született gyerekek miatt lehet, hogy vissza kell fizetni, de a mai 7,5 millió még ér valamit, hanem a 2033-as 7,5 millió lehet, hogy egy roller ára lesz, ha így turbózzák az inflációt.
lusta
@vacsi: A vásárló ezt nem tudja. Származási hely: EU, EU-n kívüli ország
lusta
@Eladott Ország: Az egyik méhész barátom, 200 családja van, kb. 2 éve nem akarja eladni. Tudni tudná, de csak üveggyönyökért. A másik méhész barátom fia a szigeteken él és a hazait preferálja. Miután nem tegnap ment ki, a k9rnyékbeli angoloknak viszi a mézet, annyira imádják.
Nyírfa
@lusta: 09.32

Régebben a virágmézet preferáltam, de évek óta gyömbéres akácmézet teszek a teába, kurkumához, ha úgy adódik, süteménybe, vagy csak úgy, magában. A piacunkon van standja egy közeli méhész vállalkozásnak, már arra is volt példa, hogy egy konkrét egészségügyi kérdésben kértem, és kaptam tanácsot tőlük, ami jó szolgálatot tett.
csak úgy....
viktor az ukrán méhészek mézesmackója
lusta
@Nyírfa: Az akácméz verhetetlen. DE. A repcemézet a feleségem a friss kennyérre keni és úgy fogyasztja, mert így egy isteni desszert, mondja. Méhész barátomtól erdei virágmézet, szinte fekete színű, is szoktam venni a különleges illata és íze miatt.
balos
A méhek jobban vezetnék az országot,mint a csútis cirkuszosok!
Nyírfa
@lusta: 12.50

Vajas-mézes kenyér! :)) Meg vajas-lekváros! :)
Ha úgy érzem, valami nem stimmöl a szervezetemben, megeszem két kanál mézet, és iszom egy pohár sós vizet. Utána mehetek is a dolgomra.
Időnként tartok méhpempő-kúrát, szóval ,használom az apiterápia kincseit. Még a Manuka mézet szeretném kipróbálni, de az ára egyelőre visszatart.
lusta
@Nyírfa: Minden nap kb. 25 csepp propoliszt csepegtetek egy teáskanál cukorra és nem lenyelem, hanem szépen elkevergetem a nyelvemmel a szájamban. Nem szbad a kanálra önteni, mert elszínezi és szinte lemoshatatlan. A betegségek messze elkerülnek.
Nyírfa
@lusta: 16.18

Örülök, hogy törődsz az egészségeddel, és nincs szükséged orvosi ellátásra! Abszolút a megelőzés híve vagyok mindenben, csak egy baj van. Nem, kettő: olykor lusta vagyok, máskor elfelejtek felállni a gép elől, ha belefeledkezem valamibe. Így többnyire este torlódik az egészségmegóvási program. :)
Propoliszt én is tartok itthon, tablettában, és sok-sok gyógynövényt. Remélem, a körzeti orvosunkkal való megismerkedés erre az életre már elmarad. :)
Pusztai
És céget is szüntetgetnek meg:
444.hu/2024/02/20/ujabb-egykori-orban-ceget-tuntetnek-el

Újabb egykori Orbán-céget tüntetnek el
Orbán Viktor édesapja több százmillióval szállt ki a cégből. Az új tulajdonos jókora hitelt vett fel, hogy kifizesse Orbán Győzőt, most pedig felszámolja a céget."
lusta
@Nyírfa: Nekem a háziorvosom a barátom is egyben. Ő azt az elvet vallja, ha valami a természetben adva vagyon, használjuk. Mondok egy példát is. Az anyósom nyaki ütőér meszesedés miatt szorult műtétre. Sikeres volt, mára már el is felejtette, meg mi is, mikor volt. A műtét után a doki felírt egy marék gyógyszert. Természetesen megbeszéltem a barátommal is. Mondja, ezt meg ezt a gyógyszert felejtsd el. Kérdem miért, hiszen az ehhez értő orvos felírta. Erre mondja, nem a hatóanyagot, hanem a gyógyszert kell elfelejteni. Ugyanis ezeknek a hatóanyaga ugyaaz, ami ebben és ebben a teában megtalálható. Mennyivel kellemesebb elszürcsölgetni egy-két csésze növényi gyógyteát a tabletta bevevése helyett. Milyen igaz va. Így is tettem és azóta is fogyasztom, mert megelőzésre is tökéletes és kellemes a fogyasztása.
Nyírfa
@lusta: 17.08

:))
A fiam néha megmosolyog, hogy kész gyógynövényes boltot csináltam a konyhából, de, ha bármi felmerül, hogy támogatás kéne, jön, hogy csináljak neki teát. A Bodorrózsa éppen most fogyott el, a Zsálya is, a Lándzsás útifű is, állítom össze a pótlást, hogy mi mindent kell beszerezni. Kurkuma, gyömbér, szegfűszeg, ceyloni fahéj - kínait nem szabad venni! - bőven van, az ezüstkolloid, a grapefruitmag-csepp fogyóban.
Te, olyan isteni teát csináltam a napokban gyömbérrel, fahéjjal és szegfűszeggel, kis mézzel megbolondítva, hogy az egész lakás ettől illatozott. :)
A legújabb, amit kipróbáltam, és nagyon működik, az a babértea. 3-4 dl vizet felforralok néhány nagyobb babérlevéllel, majd forrás után még főzöm 5-10 percig. Nemcsak finom, de az egészségünk őre is. A másik kedvenc a fokhagyma, csak hát nem lehet akármikor enni. Pedig olívaolajba aprítva, megsózva...nyamnyam. :)
Természetesen azt tudni kell, én is mindig mindennek utánanézek, hogy minek mi a hatása, van-e ellenjavallata, mivel lehet keverni.
lusta
@Nyírfa: Ha már itt tartunk. Volt egy barátnőm, munkatársnőm,igazi barát, pedig a főnöknek a fülét állandóan rágta, hogy ő velem egy irodában az istennek sem fog dolgozni. Gyakorlatilag minden betegségre tudta, tényleg, milyen méz, milyen mennyiségben jó. A feleségem a fahéj megszállotja. A ginko biloba tea a szervezet vérkeringését segíti. A forralt borba, a jól felforralt gyakorlatilag már alkoholmentes, nem véletlenül tesznek szegfűszeget. A sor nagyon hosszú. Az emberek egy része még a mai napig sem hajlandó elfogadni a természet gyógyító erejét. Itt pedig álljunk meg egy szóra. A bükki füves ember, Szabó Gyuri bácsi, sajnos már nincs köztünk, olyan tudással rendelkezett, ami mindenkinek a hasznára van és lesz.
Nyírfa
@lusta: tegnap, 19.33

Apám 89. évében távozott, a természet szerelmese és a népi gyógyászat híve volt. Valószínűleg én is hoztam magammal e hajlamokat, de csak a harmincas éveim elején kaptam rá a gyógynövényekkel való ismerkedésre. Na, onnan kezdve mindent bele! :) Sokat segített, hogy hozzáértőkkel kerültem kapcsolatba, biológussal, vegyésszel, orvosokkal, akik művelték az alternatív gyógyászatot is. Élő példája vagyok annak az elvnek, hogy, ha elindulsz a saját utadon, akkor mindenkivel találkozol, akik tovább segítenek, akikkel együtt haladhatsz. Beköszöntöttek az életembe a " véletlenek". :)
Egy közös ismerősünket a Nolblogról Szabó Gyuri bácsi mentette meg még gyermekkorában.
Apropó: a Béres cseppre anno a férjem figyelt fel, a mai napig része a házi patikájának. A hetvenes éveit tapossa, de büszke lehet a fittségére, igaz, a mozgás úgy tartozik hozzá az életéhez mint a levegő. A gyerekek az ő hatására fordultak a távol keleti sportok felé. A mozgásról még beszélni is jó, hát még űzni is valamely formáját! :) Én régebben futottam és tornáztam, ma már inkább csak gyalogolok, de azt kilométerekben mérve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.