A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren. A felszólalók Novák Katalin leköszönő államfő kegyelmi döntését és az Orbán-rendszert bírálták.

"Orbán Viktor fél a néptől" – ellenzéki pártok tüntettek BudapestenA közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett demonstráció résztvevői az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2024. február 25-én. A tüntetést a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek szervezte. MTI/Illyés Tibor

Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnöke, európai parlamenti (EP-) képviselője a bicskei gyermekotthon ügyéről azt mondta, ez a történet nem Novák Katalin, vagy Varga Judit volt igazságügyi miniszter, vagy Balog Zoltán református püspök egyszemélyes akciója. Az elmúlt hetekben kiderült, egy egész hálózat dolgozott azon, hogy ezek a bűnök rejtve maradjanak, hogy a gyerekek éveken keresztül szenvedjenek – mondta.

Szerinte ezért "az egész orbáni fideszes pedofilhálózat" felelős, amely a fejétől bűzlik, és az élén Orbán Viktor miniszterelnök áll.

Orbánnak kell mennie, Orbán rendszerének kell megbuknia, különben marad a pedofilhálózat – hangoztatta.

Úgy vélte, a kormánypártok nagy kapkodással most "egy köztársasági elnöknek látszó személyt" akarnak megválasztani. Ezt a folyamatot elnökválasztási puccsnak nevezte, és szerinte azért történik, mert

Orbán Viktor fél a néptől.

Kitért arra is, hogy 105 nap van az EP- és az önkormányzati választásig, ennyi idő alatt kell megértetni a választókkal: "vagy a pedofilmosdató Fidesz önkényrendszere vagy a demokratikus pártok jelöltjei".

Szabó Tímea, a Párbeszéd-Zöldek ügyvezető társelnöke szerint ma Magyarországon a szabadságot "Orbán Viktor és az ő pedofilhálózata" veszélyezteti. Azt mondta: Orbán Viktor egész rendszere bűnös, a tetején a miniszterelnökkel; nem lehet megállni Novák Katalin, Varga Judit lemondásánál, mert az igazi felelős a kormányfő.

Közölte, egy pedofil bűntársának szabadon bocsátásával lehullt a lepel a családbarát kormányzásról, kiderült, hogy az hazugság. Ígéretet tett arra, hogy országgyűlési képviselőként végigjárja a gyermekotthonokat és beszámol a tapasztalatairól.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a bicskei pedofilüggyel kapcsolatban arról beszélt, hogy "a szörny" maga a fideszes állam. A valódi felelősök rejtve, a sötétben maradnak, és cinkosok azok, akik hallgatnak – jelentette ki.

Kitért a júniusi választásokra, mindkettő esetében azt javasolta, hogy az ellenzéki pártok közös listán induljanak.

Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra sincs válasz több kérdésre: miért kapott kegyelmet egy pedofil bűnsegédje, ki tudott a kegyelmi ügyről a kormányban és azt ki engedélyezte.

Szerinte az ellenzéknek nemcsak a közvetlen elnökválasztást kell követelnie, hanem igazságot is a bántalmazottaknak. Gyökeres változást, reformot sürgetett a gyermekvédelmi rendszerben, és elmondta, pártja európai gyermekvédelmi hatóság felállítását is javasolja.

Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke szerint új rendszerváltásra van szükség, meg kell kérni Orbán Viktort, hogy "szíveskedjék kifáradni a közéletből". Emlékeztetett: 33 éve jobb- és baloldalon egység tudott születni arról, hogy ki legyen a köztársasági elnök.

Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője azt mondta: Magyarországon jogos közfelháborodás van, mert ismét kiderült, hogy az orbáni állam nem működik, vezetői "a bántalmazott gyermekek helyett a pedofilokat védik". Most pedig félnek attól, hogy "ez a pedofilmosdató rendszer" rájuk omlik – tette hozzá.

Ma már attól sem riadnak vissza, hogy börtönnel fenyegessenek politikai ellenfeleket, de őket ez csak megerősíti abban: a jó úton haladnak – jelentette ki.

Varju László, a DK alelnöke úgy fogalmazott: Orbán rendszere kizárólagos hatalomra törve az igazságot "határozatlan időre hatályon kívül helyezte" Magyarországon. Akik szemben állnak a rendszerrel nem beszélhetnek többé igazságról egy olyan országban, ahol "az igazságnak címkézett hazugságot törvények felett álló, fehérgalléros bűnözők csoportja diktálja egy bírónak, parlamenti képviselőnek, és mint látjuk, köztársasági elnöknek is" – tette hozzá. Azt mondta: soha nem adja fel a harcot az Orbán-rendszer ellen, mert igazságot és szabadságot akar.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szerint a tűrhetetlen és vállalhatatlan botrány nem a rendszer hibája, hanem "a rendszer maga". Azt mondta: olyan kormánya van Magyarországnak, amely többet költött állami propagandára, mint szociális és gyermekvédelemre, tíz- és százmilliárdért sulykolja, hogy a migráció ellen lép fel és a családok mellett áll, közben pedig kiengedi a börtönből az embercsempészeket és a pedofil szörnyetegek bűntársait.

Arról is beszélt: a köztársasági mára már csak a Fidesz által kijelölt, így a nemzet egységének képviseletére alkalmatlan elnök jelzője maradt. De a köztársaság ügye nem veszett el – jegyezte meg, hozzátéve, hogy Budapest ragaszkodik a köztársasági értékrendhez és az európaisághoz.

Forrás: MTI

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
mi van gyagyások ... kifogytatok az ötletekből? :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Philip Marlowe
"Orbán Viktor fél a néptől"

Melyik néptől???
Ettől a pár száz szerencsétlentől?

Most komolyan!
Ezek után még le meritek írni, hogy "Orbán Viktor fél a néptől"???...
Nooooormális?...bruhahahaha...
KisTehen
mi van gyagyások ... kifogytatok az ötletekből? :)
KisTehen
a pedagógus bérek miatt tüntetni már nem menő?

HAHAHA
Ezodabasz
@Pegero: ma, 20:50 Hogy jön ide ez a szerencsétlen Varjú? Szerinted milyen súlyos sérülést okozhatott a biztonsági őrnek? Ezt a pitiáner faszságot kell most nektek meglovagolni?
Nagyságrendekkel nagyobb bűnökért még mindig nincsenek börtönben a fideSS-maffia-klán-rezsim tagjai!
Jaa az nem számít...nincs itt semmi látnivaló ugyi büdösbogár?
Pegero
@Ezodabasz: @ideodaamoda biszbasz:!
Ehhez te még gyerek vagy, kicsi a pöcsöd, s fejed nagy...
pindurpalota.hu/img/7801/31016/jatekbaba-muanyag-meztelen-fiu.jpg
Ezodabasz
@Philip Marlowe: ma, 19:58 0rbán népe ez a pár száz szerencsétlen te szerencsés!
Ki az 0rbán népe? Nem az egész ország talán, mert ha nem akkor valami nagyon el lett baszva!
0rbán népe csak a fideSS-konda. Talán egymillió ilyen marha adja a kétharmadot...a 8 215 304 szavazóból.
FideSS matek:))) Nooooormális vagy?...bruhahahaha...
Napifilipke! Jobb ha tudod: 0rbán igenis fél a néptől és nem kicsit! Nagyon! Meg is van rá a jó oka!
Nessy
Ketten valóban levonták a konzekvenciát, és lemondtak! Két bátor nő! Balog püspök és még páran viszont úgy döntöttek, ők csendben elsunnyognak Ebből sem lett volna ügy, ha nem derül ki véletlenül. És biztos, hogy van még csontváz a szekrényben, csak nincs meg az ajtó kulcsa.
Ezodabasz
@Maccska: ma, 21:51 Választási csalás??? Ne röhögtesd ki magad:) A fideSS házatáján kellene inkább sepregetni nem gondolod? Ki nyert választásokat csalással folyamatosan? A varnyú brigád, vagy a fideSS-rezsim???
Sámannus
Nem kéne már a durcit játszani, ha életben akartok maradni tömörüljetek egy pártba! Minél korábban annál jobb lesz az országnak a mai pártok platformként tartsák meg identitásukat.Talán még az ország is felszabadulna.
Ezodabasz
@Pegero: ma, 21:40 Inkább ne válaszolj, mert csak égeted magad! Kár ezért fáradozni!
Műanyagbaba meztelen fiú...húúúú. Rólad készült a szelfi?
verőce21
A Köztársasági Elnök választásának 1990 óta kialakult rendje van. A baloldal is eszerint valasztott. Ezt nem lehet lipsi hőzöngéssel megváltoztatni.
Minél előbb meg kell választani az Államfőt, hogy elejét vegyük az anarchiának...!
Ezodabasz
@verőce21: Államfővel, vagy anélkül...tökmindegy! Ugyanúgy megy minden mint azelőtt. Nem látod?
Bármit bármikor meg lehet változtatni, csak akarat kérdése. A fideSS-maffia egy tollvonással, 2/3-os szavazással bármit megváltoztathat ugyi?
Ezodabasz
@Sámannus: ma, 22:19 Ez lenne a legfontosabb amit írtál, de sajnos nem értik, vagy nem jut el odáig.
Inkább egymással torzsalkodik az ellenzék. Nem értem mire jó ez a csirkebox, hatalmi harc.
Ez a fideSS-maffia malmára hajtja a vizet:(
verőce21
@Ezodabasz: Akár rendet is rakhat a lipsik fejében...!
Ezodabasz
@verőce21: Lipsik??? Menj a francba! Mindenki fejében rendnek illene lennie...persze ez a bűnöző, tolvaj, saját magának fizetést emelgető, törvényeket kiskapukkal író 0rbán rezsimre nem vonatkozik.
A jogszabályok/törvények csak a pornépre vonatkoznak ugye? Nekik szigorúan be kell tartaniuk mert bünti lesz!
verőce21
@Ezodabasz: A kiskapukat egyelőre a lipsi csőcselék akar keresni, és a törvényeket kijátszani az Alkotmányellenes Államfőválasztással...!
Nessy
Árulja már el valaki, kik azok a "lipsik"??
Ezodabasz
@Nessy: Ne fáradj ezzel. Sosem fogjuk megtudni.
Sámannus
@Ezodabasz: Orbán minden valószínűséggel errodálódott így Gyurcsány sem tud neki visszavágni, tehát játszon helyettük az utókor. Ne sajnáljuk őket az országnak át kell lépni ezt a populista őrületet. Itt már mindenkit cserbenhagytak a jobboldaltól a balig, sőt még a szésőségeseket is. Országban kéne először gondolkodni.
Ezodabasz
@verőce21: Álljunk meg egy szóra: Alkotmány??? Ki alkotja és tákolja 14 éve?
Törvények testreszabva?
verőce21
@Ezodabasz: Ha szerinted Tákolmány is, de van... És ez van érvényben, még a liberális, posztkommunisták selejtes ivadékai (gyűjtőnevükön: lipsik) részére is...!
Tetszettek volna 2/3-dal választást nyerni...!
Sámannus
@verőce21: Csúcsra járatott hazugság propagandával szerzett kétharmadot nem lehet elfogadni,azzal visszaélni! Volt baloldali kétharmad is mégsem állítottuk fejetetejére az országot pupák.
verőce21
@Sámannus: Az államfőválasztás már 1990 óta ezen szabályok szerint zajlik. Azt nem is a Fidesz fogalmazta meg akkor, pupák...!
Nessy
@verőce21: Per pillanat egy adott kérdésben hányas számú módosítás az irányadó? Amelyik épp megfelel kormányunknak és a vezetőjének? Vagy gyorsan csinálnak egy új módosítást a "gránitszilárdságúnak"?
verőce21
@Nessy: Nem az a kérdés, hogy csinálnak-e...! Hanem az, hogy mi van érvényben, vagy minek van hagyománya...!

 A magyar alkotmányos megoldáshoz leginkább a cseh és a német szabályozás hasonlít, ahol az elnököt szintén nem közvetlenül a nép, hanem a parlament választja meg...!
Ezodabasz
@verőce21: Köszi az infót! Inkább ne beszélgessünk:))
verőce21
@Ezodabasz: lásd még: a 22:40-es bejegyzésem
Ezodabasz
@verőce21: A magyar parlament 2/3-os többsége egypártrendszer...semmi értelme a szavazásnak ott.
verőce21
@Ezodabasz: Akkor minek kerestél meg, ha nem akarsz "beszélgetni"? (Csak a saját verziódat akarod hallani? )
Hogy adjak igazat a hülyeségfolyamodnak...?
Ezodabasz
@verőce21: Mert hülyeségeket irkálsz, de sebaj te dolgod. Nincs miről beszélgetnünk úgy látom.
verőce21
@Ezodabasz: Mivel a Fideszre, a szavazók ~50%-a szavazott, ha népszavazás lenne az Államfő személyéről, akkor is a Fidesz jelöltje nyerne...! Csak sokkal többe kerülne...!
Nessy
Miután jelenleg "vészhelyzet"i egy személyi rendeleti kormányzás van, ő megmondja, hogy ki lesz a soros államelnök, és passz! A parlamenti bolha cirkuszt meg hagyjuk a 135 droidra, akik azt a gombot nyomják, amit mondanak nekik! A "nemzet egységének képviselet" c. szöveg szépen hangzik, csak a fele sem igaz! Lényeg, hogy gyorsan, olvshatóan írja alá, amit kell!
Pálinkás Pál
@Philip Marlowe: fülöpke,isten ostoba barma...ki volt az ,aki országértékelőjét hermetikusan elzárva merte csak megtartani, kesztyűsbáb csicskái előtt..? csak nem a kevlárkoca-..?...ami meg a " párszázat " illeti...jó időben jó helyen simán megdönthetné a rezsimet...
RonaGyuri
Ma kérem itten van az a bizonyos eb elhantolva

ha csak a magát ellenzékinek hirdető portál látja így az is gond, de ha a résztvevők is akkor nagyon nagy a baj

Címek a nepszava.hu hétfő reggeli kínálójából:
„Mennyire elégedettek a tüntetők az ellenzék Novák-botrányra adott válaszával? – Videó!”,
„„A szégyen nemzeti alapélménnyé vált” – Összefoglaló a vasárnapi gyermekvédelmi tüntetésről”,
„Bencsik András kimondta, hogy műbalhénak tartja az egész pedofilügyet”!!! =))
Dr. Proktor
El van tévedve az ellenzék, de nagyon! A pedofília ellen kellett volna tüntetni, arra tömegek mentek volna ki, a bábú szerepét betöltő köztársasági elnöki poszt kit érdekel? Csak ezt a pár, lézengő aktivistát...
Sámannus
@verőce21: Akkor azért vetettékj el, mhogy nehogy a kommunista vezetőt válasszunk meg. Aparlamenti szavazás pedig mindig több jelölt közötti választásról szól, nem pedig kinevezésről, és lemondatáról. Nekünk csak egy háztartásbeli elnökünk volt, és kitudja milyen lesz? hoppmester vagy, és golyóstoll.
verőce21
@Sámannus: Látod, emiatt az okos országokban királyság van!
Mennyi huzavonát megspórolnak vele...?! :)
Sámannus
@verőce21: Ha királyunk lenne, azt sem tudnád a putler seggéből kivakarni.
verőce21
@Sámannus: Nem hiszem, hogy a "putler" királyi családból lenne...! :)
Sámannus
@verőce21: Nem ezt írtam fuss neki mégegyszer.
verőce21
@Sámannus: De királyt csak királyi családból választanánk...! Annyira szegények azért azert nem vagyunk.
Királyt pedig csak a családi érdekeik tudják befolyásolni, nem holmi "putin"-ok...!
Ez neked is szól, eszelős @simmering73:
Sámannus
@verőce21: Mindenki aki királyságot alapít magát képzeli oda Nekünk má egy toitoi is királyság lehetne, csak jó kényelmes legyen. A királyok is odajárnának.
balos
@verőce21: Hát a hülyék királya már smafu?Ebből van az országban legalább 2millió fideSSes!
verőce21
@balos: Most jön majd az ötödik 2/3! Miniszterelnökként nagyobb szükség van rá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.