A hazai webshopok nem tudnak versenyezni a Temuval, sok cég hóhéra lesz a Kínai online-bolt.

A hazai e-kereskedelem reccsenése után talán épp talpra állhatott volna, ha nem jön meg a Temu, az a Kínai cég, amely Amerikába van bejegyezve. Szinte végigtarolja a világot az olcsó kis vacakjaival, díjmentes szállításával, és a hazai webshopok nem tehetnek semmit, hiszen magyar fogyasztóknak a piacinál 50-70 százalékkal olcsóbban kínál termékeket.

500 milliót költött a Temu arra, hogy vegyél minél több kacatot!

Illusztráció: Pixabay

Persze mondhatjuk, hogy ezért még az alacsonyabb minőséget is képesek elfogadni a vásárlók, de az igazság az, hogy sok hazai webshop szintén olyan termékeket kínál sokszoros áron, amiket Kínából hoz be.

A Temu rendkívül agresszív kampányokat fizet már a tengerentúlon is, de a magyar népet sem kímélte: decemberben 500 milliót költött arra, hogy a karácsonyi ajándékod csak itt vedd meg és sehol máshol! A magyar kereskedők érthető módon harcba szállnak vele, hiszen úgy vélik, nem éppen az európai- és magyar szabályok szerint játszó versenytárs – jelentsen ez bármit.

Szakemberek szerint a magyar online üzletek, úgy vehetik fel vele a versenyt, ha olyat kínálnak, amit a Temu nem tud: gyors szállítás, magyar nyelvű ügyfélszolgálat. Folyamatos kommunikáció az ügyfelekkel hírlevelekben és a social media felületeken is.

Ám kérdés, hova vezet, hogy a fogyasztók és a kereskedők nem gondolkodnak együtt?

Az már tisztán látszik, hogy hazánkban is egyre népszerűbb a Temu, bár a rutinos online vásárlók úgy nyilatkoztak, hogy például ruhaneműben és cipőkben jobb, olcsóbb és biztonságosabbak a szlovák és lengyel webshopok. Tehát itt sem a hazait emelték ki.

Továbbá többek szájából elhangzott, az „álszent” jelző is, hiszen évekkel ezelőtt sok hazai kereskedő okosan meglátta egy Aliexpressz lehetőségét, és konténerekben hozatta áruját, amit aztán jócskán felárazva adott el a magyaroknak.

Visszanyalt a fagyi?

Megtippelhetetlen, hogy mi lesz ennek a vége. Vélhetően munkahelyek, állások fognak megszűnni, ellenben tudatos vásárlással jóval több maradhat a családok zsebében.

Vajon ki fog jobban járni?

Forrás: https://piacesprofit.hu/cikkek/kkv_cegblog/letarolja-a-piacot-a-temu-de-ez-a-hazai-fogyasztoknak-is-fajni-fog.html?oldal=1&utm_source=rss&utm_medium=referral

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Mi még nem vásároltunk a temu-ról, de nincs is szándékunkban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Mi még nem vásároltunk a temu-ról, de nincs is szándékunkban.
Kapanyél
Nagyon el kell olvasni az apró betűt! Amiről nem sokat írnak, hogy minim vásárlási összeg is van és csak az első vásrlás kedvezményes, az összes többi még a "jutányos árral" számolva is drágább az Aliexpressnél!
Méhes
@Levendula: nálunk a gyerekek már vásároltak. minden rendben volt gyors olcsó a minöség sem volt rossz
Sakk Matt
Ez a téma sem fekete-fehér, mint semmi sem.
A TEMU nyilván nem kínálatában jobb a konkurenciánál. Ugyanúgy megkapni a gagyit és az egészen jó holmikat a WISH, Aliexpres vagy Shein oldalakról is. A TEMU előnye valóban az ingyenes szállítás. Pénz beszél..ugye.
Hogy mi másban jobb, azt nem tudom, nem rendeltem még tőlük. Szerintem lecseng a hype és ugyanúgy egy lesz a sok között.
simmering73
Teljesen rendben van a Temu. Sokat vásárolunk tőlük. Ugyanazt az árut harmad áron, amit itthon is lehet kapni. És mindezt ingyen szállítva. Még egyikkel sem volt semmi probléma
Nanya
Kedves mindenki ! Na nehogy már a drága hazaitól vásároljak amit korábban behoznak Kínából,és jókora haszonnal adnák tovább.
Péter2
@Levendula: Vacakokat árulhatnak , ráadásul visszaélnek a márkanevekkel , egy eset , elektronikában jártas vagyok , és a temu oldalon amit beadott a gépem volt egy Fuke oszcilloszkóp kerek 20 ezer forintért , képben vagyok a műszerek árával mert nekem is van vagy 3 különböző márkából , de amit ezek 20 ezer ft-ért árulnak az a Fluke oldalán 1 millió 200 ezer x forint a készülék elég profi , el tudom képzelni mi jöhet 20 ezer forintért onnét ! A másik előre utalással semmit nem szabad vásárolni , mert ha nem azt kapsz amit rendeltél futhatsz a pénzed után , csak is utánvét , a futárnál megnézem aztán ha az amit rendeltem kifizetem és átveszem , ha nem az már megy is vissza a feladónak nem veszem át ! Amelyik oldalnál nincs utánvétel , már tárgytalan is számomra .
percsi
Én már többször rendeltem náluk, semmivel sem rosszabb minőségű, mint amit itt lehet kapni 3-8x-s áron.
A világ tele van kínai áruval, azokat adják az üzletekben. Kíváncsiságból Írtam be márka nevet a keresőbe, kiadott hasonló termékeket, egyik kereskedő sem tüntet fel márka nevet, tehát nem csapnak be.
Számlát is le lehet tölteni.
Egyik alkalommal a megrendelésnél megadott időpontnál 1 nappal később kaptam meg a csomagom, automatikusan jóváírtak 1700 Ft kupont, amit a következő megrendelésnél leírtak az árból.
Ingyenes szállítás 3500 Ft-tól. Ha netán probléma van egy termékkel, meg van adva, hogy Europában ki felel érte, cégnévvel, elérhetőséggel. Az Aliexpressnél is rendeltem már többször, szerintem jelenleg olcsóbb a Temu.
Sztyepospista
Rendeltem már honi... cégektől is, előnyösnek is tűnt a tremék beszerzése. Mikor megkaptam, néztem a GYÁRTÓT, szinte MINDEN ESETBEN kinai. " MADE IN CHINA " Ha már úgyis minden kinai, akkor legalább legyen OLCSÓ... A Temu- t nehéz lesz legyőzni...
szaboria1
Amikor keresek valamit akkor rögtön egy sor árut bedob a gép és láss csodát ugyan az a termék több fajta áron bejön. A hazai webshopok is általában kínai terméket kínálnak. Amit eddig a Temu megjelenése miatt már nem tudják ugyan azt az árut a duplájáért eladni.
Egy termék nem működött amit pont egy évvégi megrendelés volt a honlap egyből közölte dec 23-tól jan 7-ig nem fogadnak vissza árut így 2800.-ft ba került a sürgősségi feladásom, hogy meg a bezárás elött ott legyen. Az árú értékét vissza kaptam de a posta ktsg. nem.
Levendula
@Péter2: Egyetértek! Gagyit, kacatot nem vásárolunk!
Cipőket csakis az Office Shoes-tól, ahol új, valódi márkás cipők vannak: www.officeshoes.hu/tartalom-office-shoesrol/14
Elektronikai cikkeket leginkább a Media Markt-tól. Ott lehetőség van megnézni, kipróbálni, és ha valami gond van vele (ilyen még soha nem történt) akkor vissza lehet vinni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.