Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai ügyekért és sportért felelős szóvivőjével, Petra Stegerrel közös sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a magyar kormány és az osztrák jobboldal együtt küzd a valódi európai demokráciáért és azért, hogy ne bélyegezzék meg azokat, akiknek a fősodortól eltér az álláspontjuk és kiállnak a nemzeti érdekeik mellett. A miniszter biztos abban, hogy Európa csak akkor tud sikeres lenni, ha azt erős tagállamok alkotják. A tárcavezető beszélt az illegális bevándorlásról, az ukrajnai háborúról és az Oroszország elleni szankciókról is.

A magyar kormány és az osztrák jobboldal együtt küzd azért, hogy Európában valódi demokrácia legyen, és ne bélyegezzék meg azokat, akiknek a fősodortól eltér az álláspontjuk és kiállnak a nemzeti érdekeik mellett”

– jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten az MTI szerint.

Jobboldali fordulatot vár Európában Szijjártó Péter

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Petra Steger társaságában. Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai ügyekért és sportért felelős szóvivőjével, Petra Stegerrel közös sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a magyar kormányzat és az osztrák jobboldal közötti együttműködés jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy „szuverenitásunkat meg tudjuk őrizni, és az Európai Uniónak ezt a föderalizációt erőltető politikáját meg tudjuk állítani”.

Mindketten sikeres Európát szeretnénk látni, de biztosak vagyunk abban, hogy Európa csak akkor tud sikeres lenni, ha azt erős tagálamok alkotják

– fűzte hozzá

A siker fontos alapjának nevezte a biztonságot is, amihez szavai szerint meg kell állítani végre az illegális bevándorlást, meg kell védeni a külső határokat, illetve be kell azt látni, hogy az Ukrajnában pusztító háborúnak nincs megoldása a csatatéren.

Szijjártó Péter ezt követően arra is kitért, hogy az európai uniós politika vonatkozásában Magyarország és Ausztria is különleges év előtt áll, hiszen hazánk júliusban átveszi a közösség soros elnöki tisztségét, a szomszédos országban pedig választásokat tartanak.

„Úgyhogy mindkettőnknek van mire készülnie az elkövetkező hónapokra nézvést, és mindezt egy olyan időszakban tesszük, amikor az Európai Unió kifejezetten rossz formában van”

– jegyezte meg.

„Mindkettőnknek az érdekünk, hogy ezt az európai hanyatlást meg tudjuk állítani, ugyanakkor hisszük, hogy ennek egyedüli módja egy masszív jobboldali fordulat lenne az európai parlamenti választásokon”

– tette hozzá.

Kiemelte: csakis ezáltal lehetne megállítani a föderalista szuperállam létrehozására irányuló „brüsszeli elképzelést és agresszív nyomulást”, kizárólag így lehetne visszahozni a józan észt a döntéshozatalba.

Egy jobboldali fordulat lesz képes arra, hogy végre az európai tagállamok szuverenitásának tiszteletben tartása alap legyen az EU-ban. Egy jobboldali fordulat szükséges ahhoz, hogy az illegális migrációnak megálljt parancsoljunk, és jobboldali fordulat szükséges ahhoz is, hogy Európa a háborús pszichózisból kitörjön és a béke hangja kerekedjen felül

– sorolta.

Ezzel kapcsolatban pedig aláhúzta, hogy a magyar kormány ezen álláspontja miatt gyakorta támadások kereszttüzébe kerül, azonban az osztrák jobboldalra ilyenkor is mindig lehet számítani, ugyanis az FPÖ mindig kiállt Magyarország mellett – írja az Index.

Forrás: Index, MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Most a jobboldal, a Néppárt van többségben. Ez a pedofilsimogató zseléhajó Szíjj Ártó pamana Pubi elfeljetette a lengyel leckét. A pisorkik a lengyeleknél megnyerték a választást és szépen hoppon maradtak. Ugyanis koalícióképtelenek voltak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
meg utólérjük Óusztriát!
30-ra.
ja.
lusta
Most a jobboldal, a Néppárt van többségben. Ez a pedofilsimogató zseléhajó Szíjj Ártó pamana Pubi elfeljetette a lengyel leckét. A pisorkik a lengyeleknél megnyerték a választást és szépen hoppon maradtak. Ugyanis koalícióképtelenek voltak.
Cherry
Túl jó dolgod van te mocskos kis meleg, azt hiszitek tiétek a világ, nagyon pici tetük vagytok ti a világ meghóditásához, OV meg egy rossz zsiros elmebeteg statiszta,,,,
Pálinkás Pál
@lusta: hagyd...ez a szíjjastól csak demagóg duma,...de sajna esélyük meglesz...az elmúlt évek uniós ámokfutása migráció, meg " zöldítés " terén könnyen visszaüthet...nem sokan örülnek a sok sivatagi teveqró, meg egyéb színes jöttmenteknek, akiket betelepítettek melléjük...
Eladott Ország
Te kis seggfej. Foggal-körömmel véded a ruszki gazdáidat. Majd az kijevi perben is ilyen pofát vágj, légy szíves.
uploads.disquscdn.com/images/e344fb1a7251e195af191d2d80352f25b74d0225eda89aafbf516654e42967f1.jpg?w=800&h=774
Tuggyukkik’ golyóit szorongatja Putyin. Tuggyukkik’ lopták szét ezt az országot. Hát nem Brüsszel... Mivel tölti egy átlagos magyar gyerek azt az idejét amit nem tanulással tölt. Petike, a Ne̶m̶z̶e̶t̶i̶ Eg̶y̶ü̶t̶t̶ Re̶j̶s̶z̶o̶l̶á̶s̶ átlagos gyereke
coub.com/view/1lni6x
kereső
Európa, az unió kormányait elnézve jobboldali kormányok vannak- ollan valódi jobboldaliak, és ráadásul konzervativok. Ti nem tartoztok közéjük- amit ti óhajtotok Európában a magyar NER exportálása- a szélsőjobboldali, fasiszta autokrácia/ kleptokráciával - egyeduralkodás, diktatúra-és a nacionalizmus/sovinizmus. Ez vezetett a 2. világháborúhoz. Európa népei tanultak ebből- kivéve a "büszke" magyarokat, akiknek a nyakára rátettétek már a kötelet.
Sztyepospista
Vigyázó szemetek " POLSKÁRA " vessétek !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.