Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai ügyekért és sportért felelős szóvivőjével, Petra Stegerrel közös sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a magyar kormány és az osztrák jobboldal együtt küzd a valódi európai demokráciáért és azért, hogy ne bélyegezzék meg azokat, akiknek a fősodortól eltér az álláspontjuk és kiállnak a nemzeti érdekeik mellett. A miniszter biztos abban, hogy Európa csak akkor tud sikeres lenni, ha azt erős tagállamok alkotják. A tárcavezető beszélt az illegális bevándorlásról, az ukrajnai háborúról és az Oroszország elleni szankciókról is.

A magyar kormány és az osztrák jobboldal együtt küzd azért, hogy Európában valódi demokrácia legyen, és ne bélyegezzék meg azokat, akiknek a fősodortól eltér az álláspontjuk és kiállnak a nemzeti érdekeik mellett”

– jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten az MTI szerint.

Jobboldali fordulatot vár Európában Szijjártó Péter

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Petra Steger társaságában. Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai ügyekért és sportért felelős szóvivőjével, Petra Stegerrel közös sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a magyar kormányzat és az osztrák jobboldal közötti együttműködés jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy „szuverenitásunkat meg tudjuk őrizni, és az Európai Uniónak ezt a föderalizációt erőltető politikáját meg tudjuk állítani”.

Mindketten sikeres Európát szeretnénk látni, de biztosak vagyunk abban, hogy Európa csak akkor tud sikeres lenni, ha azt erős tagálamok alkotják

– fűzte hozzá

A siker fontos alapjának nevezte a biztonságot is, amihez szavai szerint meg kell állítani végre az illegális bevándorlást, meg kell védeni a külső határokat, illetve be kell azt látni, hogy az Ukrajnában pusztító háborúnak nincs megoldása a csatatéren.

Szijjártó Péter ezt követően arra is kitért, hogy az európai uniós politika vonatkozásában Magyarország és Ausztria is különleges év előtt áll, hiszen hazánk júliusban átveszi a közösség soros elnöki tisztségét, a szomszédos országban pedig választásokat tartanak.

„Úgyhogy mindkettőnknek van mire készülnie az elkövetkező hónapokra nézvést, és mindezt egy olyan időszakban tesszük, amikor az Európai Unió kifejezetten rossz formában van”

– jegyezte meg.

„Mindkettőnknek az érdekünk, hogy ezt az európai hanyatlást meg tudjuk állítani, ugyanakkor hisszük, hogy ennek egyedüli módja egy masszív jobboldali fordulat lenne az európai parlamenti választásokon”

– tette hozzá.

Kiemelte: csakis ezáltal lehetne megállítani a föderalista szuperállam létrehozására irányuló „brüsszeli elképzelést és agresszív nyomulást”, kizárólag így lehetne visszahozni a józan észt a döntéshozatalba.

Egy jobboldali fordulat lesz képes arra, hogy végre az európai tagállamok szuverenitásának tiszteletben tartása alap legyen az EU-ban. Egy jobboldali fordulat szükséges ahhoz, hogy az illegális migrációnak megálljt parancsoljunk, és jobboldali fordulat szükséges ahhoz is, hogy Európa a háborús pszichózisból kitörjön és a béke hangja kerekedjen felül

– sorolta.

Ezzel kapcsolatban pedig aláhúzta, hogy a magyar kormány ezen álláspontja miatt gyakorta támadások kereszttüzébe kerül, azonban az osztrák jobboldalra ilyenkor is mindig lehet számítani, ugyanis az FPÖ mindig kiállt Magyarország mellett – írja az Index.

Forrás: Index, MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Most a jobboldal, a Néppárt van többségben. Ez a pedofilsimogató zseléhajó Szíjj Ártó pamana Pubi elfeljetette a lengyel leckét. A pisorkik a lengyeleknél megnyerték a választást és szépen hoppon maradtak. Ugyanis koalícióképtelenek voltak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cherry
Túl jó dolgod van te mocskos kis meleg, azt hiszitek tiétek a világ, nagyon pici tetük vagytok ti a világ meghóditásához, OV meg egy rossz zsiros elmebeteg statiszta,,,,
Pálinkás Pál
@lusta: hagyd...ez a szíjjastól csak demagóg duma,...de sajna esélyük meglesz...az elmúlt évek uniós ámokfutása migráció, meg " zöldítés " terén könnyen visszaüthet...nem sokan örülnek a sok sivatagi teveqró, meg egyéb színes jöttmenteknek, akiket betelepítettek melléjük...
Eladott Ország
Te kis seggfej. Foggal-körömmel véded a ruszki gazdáidat. Majd az kijevi perben is ilyen pofát vágj, légy szíves.
uploads.disquscdn.com/images/e344fb1a7251e195af191d2d80352f25b74d0225eda89aafbf516654e42967f1.jpg?w=800&h=774
Tuggyukkik’ golyóit szorongatja Putyin. Tuggyukkik’ lopták szét ezt az országot. Hát nem Brüsszel... Mivel tölti egy átlagos magyar gyerek azt az idejét amit nem tanulással tölt. Petike, a Ne̶m̶z̶e̶t̶i̶ Eg̶y̶ü̶t̶t̶ Re̶j̶s̶z̶o̶l̶á̶s̶ átlagos gyereke
coub.com/view/1lni6x
kereső
Európa, az unió kormányait elnézve jobboldali kormányok vannak- ollan valódi jobboldaliak, és ráadásul konzervativok. Ti nem tartoztok közéjük- amit ti óhajtotok Európában a magyar NER exportálása- a szélsőjobboldali, fasiszta autokrácia/ kleptokráciával - egyeduralkodás, diktatúra-és a nacionalizmus/sovinizmus. Ez vezetett a 2. világháborúhoz. Európa népei tanultak ebből- kivéve a "büszke" magyarokat, akiknek a nyakára rátettétek már a kötelet.
Sztyepospista
Vigyázó szemetek " POLSKÁRA " vessétek !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.