Az elmúlt hónapokban kétségkívül a kegyelmi botrány uralta a magyar közbeszédet. Valószínűleg senkinek nem kell bemutatni a főszereplőket: Novák Katalint, aki lemondott, miután köztársasági elnökként kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyerekotthon igazgatóhelyettesének, aki segített eltussolni Vásárhelyi János igazgató pedofil-botrányát. Míg az ő nevük már sok cikkben szerepelt, addig egy harmadik szereplőről kevesebbet lehetett hallani: az ügy másodrendű vádlottjáról, K. Béláról.

Világbotrány, hogy ezért felfüggesztettet kapott

A nyilvánosság 2016-ban, az RTL Házon kívül című műsorából értesült a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon igazgatójának súlyosan pedofil, egy évtizeden át folytatott bűncselekmény-sorozatáról, amit öt évig még azután is folytatni tudott, hogy az első bejelentések 2011-ben a hatóság tudomására jutottak. A per csak 2019-ben zárult le.

Bicskei pedofilügy: Az eddig háttérben maradt K. Béla nevelő pénzért vette rá a fiúkat orális szexre – "Világbotrány, hogy ezért csak felfüggesztettet kapott"

Fotó: Google Map

K. Béla nevelőként dolgozott Bicskén

K. Béla 2015-2016-ban nevelőként dolgozott a bicskei gyermekotthonban. A vádirat szerint ez idő alatt négy, nevelésére bízott fiúval végzett szexuális cselekményeket:

kielégítette őket orálisan, fenekükhöz nyomta a péniszét, rávette a gyerekeket arra, hogy elégítsék ki őt szájjal.

A vádirat szerint olyan is előfordult, hogy az otthon gárdonyi üdülőjében egy vele egy szobában lévő tizennégy éves fiúnak a takarója alá nyúlt, először a combját, majd a nemi szervét simogatta. A fiú ezt hagyta neki, mert hallotta, hogy a nevelő másokkal is csinált ilyet pénzért cserébe.

Ezután K. Béla orálisan kezdte el izgatni a fiút, de mivel a gyereknek nem volt erekciója, abbahagyta a cselekményt.

A fiú ekkor azt mondta neki: ezt soha többet ne csináld. K. Béla a fiú kérésére ötezer forintot fizetett. Egy másik esetben egy ittas tinédzserrel tízezer forintért análisan közösült – írja a Telex.

K. Béla tettei úgy derültek ki, hogy a gyermekotthon lakói Vásárhelyi János igazgatóval együtt őt is megvádolták.

Két bírósági eljárás indult: az egyikben Vásárhelyi János igazgató és K. Béla nevelőtanár ültek a vádlottak padján, a másikban az elnöki kegyelemben részesített K. Endre igazgatóhelyettes.

Vásárhelyi János 8 év letöltendő szabadságvesztést kapott, K. Béla 3 év felfüggesztettet csupán

Vásárhelyi János szexuális erőszak és visszaélés miatt 8 év letöltendőt kapott, K. Bélát 2019-ben másfél év szabadságvesztésre ítélte a Győri Ítélőtábla, az ítéletet 3 évre felfüggesztették. Tehát K. Bélának nem kellett börtönbe vonulnia.

A bíró indoklásában azt mondta: enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a nevelő együttműködő volt, és az igazgató ügyében is adott információkat

„Nincs olyan ember, aki azt gondolja, hogy ezért felfüggesztett börtönbüntetés elegendő lenne”

– mondta a Telexnek Gál András ügyvéd, aki a bántalmazott gyerekeket képviselte a bicskei ügyben. Az ítélet szerint K. Béla nevelésére bízott, kiszolgáltatott 18 év alatti fiatalokat bántalmazott szexuálisan, az ügyvéd szerint világbotrány, hogy ezért felfüggesztettet kapott.

Nem rajta volt a hangsúly

„Azt mindenki tudta, hogy ki a V. János és ki a K. Endre, azt viszont kevesen, hogy ki az a K. Béla”

– mondta a Telexnek az igazgató egyik áldozata, Pop Mert, akit Vásárhelyi János 13 éves korában molesztált először.

Pop Mert 2013-14 környékén találkozott K. Bélával. Egy közös barátjuk miatt kerültek egy társaságba. A későbbi nevelőt egy jó humorú, nagyon szórakoztató embernek ismerte meg, akiről annyit tudott, hogy zenél és ingatlanközvetítőként dolgozik.

K. Béla 2015-ben kezdett el a gyerekotthonban dolgozni, Pop Mert ekkor már nem lakott Bicskén, de többször visszalátogatott az intézménybe. Egyik alkalommal meglepődve tapasztalta, hogy K. Béla ott dolgozik.

„Úgy láttam, hogy a gyerekek nagyon szeretik a Bélát, mert igyekezett programokat szervezni”

– emlékezett vissza.

Mert később az otthonban lakó gyerekkori barátjától hallotta, hogy nem csak az intézmény igazgatója, hanem K. Béla is szexuális kapcsolatot létesített több fiatalkorúval. Pop Mert a Telexnek azt mondta:

„Szóbeszéd tárgya volt, hogy van a gyerekotthonnak egy nyaralója Gárdonyban, ahol lent volt a Béla, meg egy másik nevelő és ott is történtek dolgok”.

Pop Mert ledöbbent ezen, de ekkor még arról sem beszélt, hogy az igazgató miket csinált vele, így ezt az információt is elnyomta magában.

Aztán jött 2016, amikor Mert és egy másik áldozat, Levente a nyilvánosság elé álltak. Azonban K. Béla neve kezdetben még itt sem merült fel. Ezt azzal indokolta Mert, hogy ő is és mindenki más az igazgatóra koncentrált. Aztán a kihallgatások alatt előbb-utóbb felszínre került K. Béla neve is.

A történtek után Mert először egy tárgyalási napon, a folyosón találkozott a nevelővel. „Béla úgy tett, mintha nem történt volna semmi. Kedvesen üdvözölt, kezet fogtunk, megkérdezte, hogy vagyok” – emlékezett vissza Mert. Szerinte a tárgyalás közben már látszott, hogy Béla nagyon kellemetlenül érzi magát a vádlottak padján, szégyellte magát a történtek miatt.

Pop Mert azt nem tudja pontosan, hogy ez azért volt-e, mert K. Béla akkor szembesült azzal, miket követett el Vásárhelyi János. Vagy esetleg alapból azért követte el ő is a bűncselekményeket, mert tudott az igazgató tetteiről, és emiatt feljogosítva érezte magát a kiskorúak szexuális zaklatására.

Mertet bántotta, hogy végül a nevelő felfüggesztettet kapott. De azt hozzátette: őt nem igazán érdekelte a nevelő sorsa, csak az, hogy az igazgatót elítéljék.

A nevelő Mert szerint azért nem szerepelt annyit a médiában, mert sem szakmailag, sem a helyi viszonyokban nem volt olyan fajsúlyos szereplő, mint az igazgató vagy K. Endre. Szerinte, ha valaki felfüggesztettet kap, az ember joggal hiheti azt: biztos nem követett el súlyos bűncselekményt. Mert az eljárás óta nem beszélt K. Bélával, így azt sem tudja, hogyan éli azóta az életét.

Nyoma sincs a bicskei gyermekotthonnak

K. Béláról valóban keveset lehet hallani az ügy lezárulta óta. A nyilvános Facebook-oldalát megnézve nyoma sincs annak, hogy ő valaha kötődött a bicskei gyermekotthonhoz. A múltja ezen részére csak az emlékeztet, hogy a neve szerepel a bárki számára elérhető pedofilnyivántartásban.

A cikk írásakor a Telex megkereste K. Bélát is. Arra voltak kíváncsiak, mit gondol a kirobbant kegyelmi botrányról, a saját ítéletéről, és hogyan él mostanában. Kérdéseikre a cikk megjelenéséig nem válaszolt.

Forrás: Telex

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Philip Marlowe
"Az eddig háttérben maradt K. Béla nevelő pénzért vette rá a fiúkat orális szexre – "Világbotrány, hogy ezért csak felfüggesztettet kapott"

Ne már!
K.Endre már szart se ér?...ha...ha...ha...

És mi van K.Évával?...K. Zsuzsával?...stb...
Menjetek már a picsába, ezzel az "üggyel"... NEVETSÉGES AMI MŰVELTEK FIRKÁSZOK!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Ne feledjük, hogy ezek a szörnyek a mai napig szednék az áldzataikat, ha az egyik otthonlakó gyerek öngyilkos nem lesz. Ugyanis a többi gyerek az ő tragédiája miatt szedte össze minden bátorságát és vallott a pedofilok ellen.
Havanagi
Ezek után nyugodtan kijelenthetjük,hogy a bicskei gyermekotthon volt a pedofilok fő hadiszállása.Kormány és köztáőrsasági elnök segédletével,kitüntetések adományozásával,kegyelemmel segítették a zavartalan ténykedést.Eszem áll meg ekkora erkölcsi fertő láttán ! Vagy ez csak a jéghegy csúcsa??!! Családbarát kormány,az!!!
Őrnagy
A bíróság mérlegelt:

-V János visszaeső pedofilt 8 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte
-K. Endrét, aki állítólag mentegetni próbálta V. Jánost (bizonyíték nincs, de egy cigánygyerek áldozat egyszemélyi vallomása alapján), de pedofil bűncselekményt nem követett el, kevés mérlegelés után 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, amin az ellenzék azóta is masszívan lovagol és addig hergelte a közvéleményt (miközben a gyermekvédelmi törvény minden részletét elutasították), amig a kegyelmi ügyben érintett személyek le nem mondtak, de még utána (azóta is) is pedofiloznak alpári módon
-A bíróság K. Béla nevelőt, aki bizonyítottan több rendbeli súlyos pedofil bűncselekményt követett el felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, mert bevallotta bűnét és együttműködött a bírósággal. De ez az ellenzéket, akik addig "gyerekvédők" amíg fideszpedofilozni, meg Orbánpedofilozni, meg Női politikusokat lehet vele buktatni, azon felül nem gyerekvédők! Hogy K. Béla hány gyereket molesztált,,vagy rontott meg, az egy ici-picit se zavarja, mert valamiért nem láttak benne semmilyen politikai hasznot!

Összefoglalva: Az ellenzéki összefosás egyáltalán nem gyerekvédő és nem gyerekbarát, csak egy szarházi csürhe!
Aki Én
@Őrnagy: valami olyan mélységesen buta, aljas, kotorék féreg vagy, hogy arra nincsenek szavak. Hogy ebből a brutális fideszközeli pedofilhálózat sztoriból egy szót sem értesz, az meg meg sem lep.
Egészen elképesztő, hogy milyen szarember vagy.
KisTehen
@Őrnagy: a déká lázasan keresi, hogy k. bélát milyen szálak füzik orbánhoz
Aki Én
Milyen abnormális eszelős korcs, akinek annyi jut eszébe erről a példátlan drámai sztoriból, hogy ,,ellenzék"?
Még akkor is, ha nem a fidesz lenne benne nyakig.
Őrnagy
@KisTehen: Igen, azt lázasan keresik, de úgy tűnik máshol van a találat: @Aki Én Gyagyás: -hoz állhat nagyok közel!
KisTehen
@Aki Én: nincs benne jobban a fidesz, mint az ellenzék
Philip Marlowe
"Az eddig háttérben maradt K. Béla nevelő pénzért vette rá a fiúkat orális szexre – "Világbotrány, hogy ezért csak felfüggesztettet kapott"

Ne már!
K.Endre már szart se ér?...ha...ha...ha...

És mi van K.Évával?...K. Zsuzsával?...stb...
Menjetek már a picsába, ezzel az "üggyel"... NEVETSÉGES AMI MŰVELTEK FIRKÁSZOK!
KisTehen
@Aki Én: mi tartott ennyi ideig, hogy "felfedezzétek" ezt az aljasságot?
KisTehen
2019-es hír az indexről:

"... három év felfüggesztettre pedig az egyik nevelőjét, akiket az otthonban lakó fiúk azzal vádoltak meg, hogy a két férfi gyerekkorukban évekig szexuálisan kihasználta őket. Ezzel a másodfokú bíróság helybenhagyta a tavalyi első fokú, nem jogerős ítéletet."

libsik ... hol a faszban voltatok 5 évig?

index.hu/belfold/2019/09/10/bicskei_gyermekotthon_szexualis_eroszak_zaklatas_gyerek_kiskoru_igazgato_targyalas/
Őrnagy
@KisTehen: Hol lettek volna? Amíg nem lehetett ezzel az üggyel Novák Katalint és Varga Juditot alaposan kikezdeni, addig ezaz ügy egyáltalán nem zavarta @Aki Én Gyagyás:-t és társait. Az egész a két politikusnő lemondatási kísérletével vált csak érdekessé számukra! No meg 5 év kellett ahhoz is, hogy kitalálják, hogy ezzel pedofideszezni is lehet (alaptalanul), de ha sokat mondják, meg ki is plakátozzák, mindig van valaki aki bedől nekik!
KisTehen
@Őrnagy: na ... ez a "hír" is kilőve ... innentől kezdve nem libsi mágnes többé :))
Őrnagy
@KisTehen: Az elvakult libsiknek minden libsi mágnes, amit a gazdáik az orruk alá tolnak még akkor is, ha a pedofil bűnöző anyja, főnöke, baráti köre amúgy mind egy szálig libsi.
Ezodabasz
@Őrnagy: ma, 19:22 Mi köze ehhez a fertőhöz az ellenzéknek? Hogy jön ez ide te félkegyelmű 6ökörnagy?
Ezek bűncselekmények politikai hovatartozástól függetlenül! Hogy tudsz ebből politikát csinálni és miért?
Ezodabasz
@Philip Marlowe: ma, 20:08 Napifilipke. NEVETSÉGES AMIT MŰVELSZ...Ha...ha...ha...ha..
"Menj már a picsába, mert szart sem érsz, és semmit sem értesz!
Kotródj!
simmering73
@KisTehen: @Szarrnagy: az inszeminátorod, Bimbó? Nagyon egy hullámhosszon vagytok.
Pusztai
Azé esse semmi Böjtéről:

Máshonnan:
"Forelle BAN!!
Böjtével kapcsolatban ez a legszelídebb cikk és kérdés, amit ideteszek. hogy is van a kettős mércés hőzöngés?

-Több üzenet mellett egy hangfelvétel is nyilvánosságra került, amelyen ön beszél a nővel, aki állítja: másfél évig az ön szeretője volt.
Létesített szexuális kapcsolatot a felvételen hallható nővel?
– A felvételt nehéz másképp értelmezni, mint hogy azon elismeri a nővel folytatott viszonyt.
Folytathatja így papként, szerzetesként?
– Ha nem a papi, szerzetesi esküje szerint élt vagy él, az nyilván hitelességi problémát jelent.
Olyannyira, hogy az intézményi kérdésekről mondott szavait is sokan kétkedve fogadják majd.
Honnan tudjuk, hogy igazat mond?"

Ezek a mocskok pofáznak erkölcsről?
Értem!
A fidesz is ezért ilyen a geczivel az élen, mert a minta számukra ezek az erkölcstelen gazemberek.
Aki Én
@Őrnagy: @KisTehen: mindenkit zavart volna, ha tudtunk volna róla.
De csak a fidesz tudott róla, a fidesz mentegette és tüntette ki a pedofiljait.
Minden épeszű felháborodik, nem csoda, hogy ti nem.
FLETÓ
Gál András ügyvéd még pár 100 millát kiver a magyar államból kártérítés gyanánt a kölköknek sok év után is! Neki is jut belőle bőven!
KisTehen
@simmering73: hol voltál 5 évig balfasz?
KisTehen
@simmering73: miért nem védtétek meg a gyerekeket eddig?
KisTehen
@Aki Én: hol voltál 5 évig balfasz?
KisTehen
@Aki Én: miért nem védtétek meg a gyerekeket eddig?
KisTehen
@Aki Én: .

"A vád szerint 2004 és 2016 között az elsőrendű vádlott, a bicskei gyermekotthon korábbi vezetője, V. János legalább tíz kiskorú fiút, a másodrendű vádlott, K. Béla pedig négy gyereket zaklatott szexuálisan, mindketten kihasználva a gondozásuk alatt álló kiskorú sértettekkel fennálló alá-fölérendeltségi viszonyukat."
Ezodabasz
@KisTehen: ma, 09:29 Te ezt komolyan gondolod? Kinek a feladata lenne(vagy lett volna) ezekben az ügyekben intézkedni? Az itt fórumozóknak? Te miért nem intézkedtél ha tudtál róla???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok