„Azért azt tegyük hozzá, hogy ez a demokrácia szellemével igazán szembemegy. A demokratikus versengésnek pont az a célja, hogy azok a pártok kerüljenek döntéshozói pozícióba, akik rendelkeznek támogatottsággal.” 

- jelentette ki Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője az m1-en a Párbeszéddel kapcsolatban.

Fidesz elemzője a KDNP-ről: Semjénék önállóan indulva már régen eltűntek volna a hazai politika térképéről

Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője Fotó: Facebook

Rotyis tehát valójában nem a KDNP-ről, hanem a Párbeszédről beszélt kedd reggel az m1-en. A két pártot azonban összeköti, hogy a választásokon önállóan nem mérettetik meg magukat, egy nagyobb párt direkt támogatásával kerülnek be parlamentbe, képviselő-testületekbe, közgyűlésekbe. A Párbeszéd ezúttal a DK-val és az MSZP-vel fogott össze, a KDNP pedig már régóta a Fidesszel. Kimutatható támogatottsága mind a két pártnak nulla százalék.

A 21. század legelejéig még lehetett szavazni az önálló KDNP-re sőt, 1990-ben és 1994-ben még az 5 százalékos parlamenti küszöböt is átlépték, így önálló frakciójuk lehetett.

A KDNP véleménye mindig egybeesik a Fideszével

Egyébként éppen Lázár János építési és közlekedési miniszter mondta azt pár hónappal ezelőtt, hogy még a Fideszben sem értik sokan a KDNP sikerének a lényegét. Vagyis nem csak Fideszen kívüli élcelődés céltáblája a Semjén Zsolt vezette párt, melynek mindig mindenről egybeesik a véleménye a Fideszével.

Lázár egyébként sok fideszessel ellentétben érti a KDNP sikerének titkát, melynek történelmi okai vannak – írja a 444.hu. Egy belső konfliktusok által szabdalt pártot hagyott ott 11 parlamenti képviselő 1997-ben, és állt át a Fideszhez. Még az is elképzelhető, hogy mégsem volt igaza Pozsgay Imrének, és a hála mégis politikai kategória?

Forrás: 444.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
A fideaznek szüksége van erre a holdkóros, éjszakai törvény benyújtó farizeus egyénre, meg a fidesztől kapott képviselőkkel alakított frakciójára! Ahogy a bolha a kutya bundájában jut be a lakásba, úgy ők páran így jutnak be a parlamentbe, kormányba!
Billibácsi
Zsolti a köpcös nélkül a parlament helyett egy magaslesen ücsörögne!
Pusztai
A fidesznek honnan van pénze??
Naaaaa???

A fideszmaffia miből gazdagodott 10, 100 milliárdokkal??
balos
@Billibácsi: Szerintem meg lóghatna a póráz végén az Erdélyi medvetáncoltatónál!
fideszes gyökér
@verőce21: biztos úgy van, ahogy mondod, de azért a pedofilok meg a maffiózók egy kicsit összezavarták ezt a hithű demokrata társaságot.
viccesvigságok
mégs ők költenek legtőbbet.10 en. kis hazánkban ma megtehetik holnaptól már nem biztos...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.