Európa legnagyobb tűzijátéka jó eséllyel most is hazánkban lesz megrendezve. A kormány minden évben komoly figyelmet szentel ennek, presztízsként tekintenek rá.

A jelek szerint újra „Európa legnagyobb tűzijátéka” készül augusztus 20-án. Az ország vezetése olyannyira fontosnak tartja ezt a hagyományt, hogy valóságos presztízsként tekint rá, s úgy tűnik, idén is erre számíthatunk – írta meg az rtl.hu.

A portál vette észre, hogy 2024-ben a tűzijátékot Balásy Gyula cégei szervezhetik majd meg. Az állami Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Zrt. nettó 1 milliárd 893 millió (bruttó 2 milliárd 390,5 millió) forintos keretszerződést írt alá az üzletember két cégével, egyikük a Lounge Event Kft., a másik a Visual Europe Zrt., ők intézik majd a tűzijáték rendezvényszervezési feladatait.

Az eddiginél is drágább tűzijáték jöhet augusztus 20-án?

Jöhet az eddiginél is drágább tűzijáték? – Fotó: pixabay

A friss megbízással egyelőre a teljes összeg 70 százalékára vállaltak lehívási kötelezettséget, a fennmaradó rész opcionális – írta az rtl.hu.

Az rtl.hu megkereste ennek kapcsán a Nemzeti Kommunikációs Hivatalt és a Nemzeti Rendezvényszerző Ügynökség Zrt.-t. Előbbi azt válaszolta: „A Nemzeti Kommunikációs Hivatal az általa lefolytatott eljárásokról, beleértve a tűzijátékra és a Szent István napokra vonatkozó közbeszerzési eljárásokat a törvényi előírásoknak megfelelően közzéteszi a szerződéses adatokat.”

A 2023-ban megrendezett tűzijáték költsége nagyságrendileg nettó 1,4 milliárd forint volt – tudatta az rtl.hu.

Forrás: rtl.hu, 24.hu
Fotó: pixabay

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Ez érdekes Balásy Gyula nyert aki ellen nyomozás folyik. Mi ez ha nem össze játszás fele pénz is elég lenne az ünneplésre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Majd ennek a költségvetését is augusztusig tucatnyiszor módosítják, mint az alaptörvényt.
Yoda69
Mi a fasznak kell ez a rongyrazas, amikor kilog a gatyabol segg?
namihami
Mi itt a gond
? Egy ilyen gazdag, minden vonalon túlteljesítő és pazarul prosperáló, brilliáns államvezetéssel bíró országnak és vezetőinek ennyi már csak kijár! Neeeem?
Pálinkás Pál
inkább egy olyan " tüzijátékra " lenne szükség, ami eltakarítja a NER csürhét fizikálisan, hogy esélyük ne legyen visszatérni...
vitriol
Korábban már kérték a "magyaremberek", hogy szüntessék be ezt a mérhetetlen pazarlást és egyéb szempontból is káros játszadozást, de a kormány süketek gyülekezete, a magyaremberek véleménye nem számít, az csak hivatkozási alap minden más disznósághoz. Egyébiránt üres az államkassza, emlékszem, 2002-ben a fidesz érezte a vesztét, és úgy leürítette a perselyt, hogy egy fillér nélkül adták át a következő kormánynak. Lehet, most is ezt forgatják a fejükben!?
Nyírfa
@vitriol: 11.41

" Egyébiránt üres az államkassza, emlékszem, 2002-ben a fidesz érezte a vesztét, és úgy leürítette a perselyt, hogy egy fillér nélkül adták át a következő kormánynak. Lehet, most is ezt forgatják a fejükben!? "

Van benne ráció.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.