Zárt körű ünnepségen avatják fel a balatonaligai kikötőt, miközben az építkezés jelenlegi is per alatt áll.

Háborog a Balaton – Hiába a per, mégis felavatják a kikötőt

Fotó: 123rf.com

Zárt körű ünnepségen avatja fel a balatonvilágosi önkormányzat és a Club Aliga-tulajdonos Pro Mot Kft. a balatonaligai kikötőt pénteken délután, a rendezvényre csak a helybeliséget igazoló lakcímkártyával, illetve birtoklappal lehet bejutni, az esemény nem sajtónyilvános – idézi a Népszava Takács Károly polgármester Facebook-posztját.

A polgármester azonban azt elfelejtette odaírni, hogy – a Club Aliga többi beruházásához hasonlóan – a nagy vihart kavart kikötőépítés jelenleg is per alatt áll:

a Pécsi Törvényszék éppenséggel jövő hétfőn dönt a használatbavételi engedély érvényességéről.

A bíróság „tavaly év végén egyszer már megsemmisítette, s új eljárásra kötelezte a fővárosi kormányhivatalt, ám az ismételten megadta az engedélyt a Pro Motnak. Június 7-én, jövő pénteken pedig a vízjogi üzemeltetési engedélyről dönt a törvényszék, a pert az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóság ellen indították – ahogyan a kormányhivatal ellen is – a balatonaligai tópartot féltő civilek, az Aligai Fürdőegyesület (AFE).

Az AFE igyekszik megakadályozni a Club Aliga teljes átépítését és kiárusítását: a civilek szerint ugyanis a helyiek ismét elveszítik majd a rendszerváltásig lezárt, azóta viszont szabadon használt tópartjukat.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt fontosságú beruházássá minősítette a projektet, ezáltal

mentesítette a Balaton-törvény és a helyi szabályozás előírásai alól, a 46 hektáron luxusüdülő-komplexumot akar kialakítani, míg a hajdani pártvezetők nyaralóhelyét, az Aliga II-t felparcelláztatta és milliárdokért értékesítette.

Forrás: nepszava.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Itt csak egy törvény van: a fidesz akarata.
lusta
Ők már ismerik a bírósági döntést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.