Magyar Péternek már több facebookos követője van, mint Gyurcsány Ferencnek – szúrta ki a Telex.

Magyar Péter lenyomta Gyurcsány FerencetFotó: Facebook/Magyar Péter

A lap felidézte, 337 ezres táborával Magyaré most az ötödik legnagyobb magyar aktív politikusi oldal Orbán Viktoré, Vona Gáboré, Jakab Péteré és Szijjártó Péteré mögött.

A legutóbbi előzés szimbolikusra sikerült: míg a választáson a Tisza a DK-tól vette át az ellenzék legnagyobb pártjának szerepét, Magyar éppen Gyurcsány Ferenc facebookos követőtáborát előzte meg (328 ezer ember).

Forrás: Telex

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mivel a propi nem engedi beküldeni ezt a hírt, ezért itt teszem ben:

"A Tisza fölényesen legyőzte a Fideszt a külképviseleteken "
"Először kapott ki a Fidesz a magyar külképviseleteken leadott szavazatok tekintetében, eddig az összes EP-választáson nyerni tudott a követségeken is. A június 9-én személyesen, valamelyik külképviseleten szavazó magyarok abszolút többsége (51 százalék) a Tisza Pártra szavazott, de saját maga országos eredményéhez képest sokkal jobban szerepelt a Kutyapárt (9,2 százalék) és a Momentum (12,8 százalék) is.

Ahogyan arról már a korábbi EP-választások kapcsán beszámoltunk, két párt van ma Magyarországon, amely rendre sokkal gyengébben teljesít a nyugati magyar diaszpórában, egyik a Fidesz, a másik a DK. Ez a két szervezet idén is sokkal rosszabb eredményt ért el a külföldön személyesen leadott voksokban. Messze a saját országos eredményüket alulmúlva kapott mindössze 18,7 százalékot a Fidesz és a 3,8 százalékot a DK vezette baloldali szövetség is. Sokkal rosszabbul szerepelt nyugaton a Mi Hazánk is (2,2 százalék)."
telex.hu/valasztasi-foldrajz/2024/06/13/kulkepviseleti-szavazas-tisza-part-fidesz-ep-valasztas

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.