A héten valamiért brutálisan begyengült a forint, nemcsak az euróval, hanem a dollárral szemben is. Ha jövő héten is ez folytatódik, akkor nagyon drágán nyaralhatnak a magyarok. 

A héten jelentősen gyengült a forint, az euróval szemben a 390-es szintről 399 közelébe, míg a dollárral szemben 362-ről 374-re. A magyar deviza gyengülésében szerepet játszott az a kedvezőtlen európai bírósági ítélet, ami Magyarország számára napi 1 millió eurós bírság fizetését írja elő a menekültügyi szabályok be nem tartásáért – jelezték az Indexnek nyilatkozó szakértők

A Makronóm Intézet és az MBH tartósan nem számol azzal, hogy a forint az euróval szemben a 400-as szinten vagy efölött maradjon.

Ennek egyik legfőbb oka az MNB kamatpolitikája lehet, mivel a forint tartós gyengülése az inflációs pályát veszélyeztetné, így ennek növekvő kockázata esetén a további kamatcsökkentések ütemét lassíthatja vagy elhalaszthatja a jegybank

– jegyezte meg Balog-Béki Márta, az MBH Elemzési Centrum szenior elemzője. Szerint az ország külső egyensúlyi helyzete is nagyon erős, ami hosszabb távon nem indokol további érdemi forintgyengülést.

Lejtőn a forint, áttöri-e a drámaian gyenge határt? – Elemzők az aggodalomra okot adó esésről

Képünk illusztráció  123fr.com 

Ami viszont megnyugtató, hogy megerősítette a befektetési ajánlású magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings péntek este, a Londonban bejelentett döntésében. A cég helybenhagyta a szuverén besorolás kilátását is, amely tavaly január óta negatív. A Fitch öt éve javította a jelenlegi BBB-re a magyar államadósság besorolását az addigi BBB mínuszról. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter reagált a jelentésre, kijelentette, hogy újabb megerősítést nyert a Magyarország iránti töretlen bizalom.

Forrás: Index

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Tennapelőtt sikerkajbálás ment, - varga, nagy M.-hogy egy minősítő bóvli felett egy lépcsőre tette MO-t.
Sikernél nem esik a nemzeti valuta.
Akkor hazudtak??
csak úgy....
"Különböző elnevezések vannak azokra az emberekre, akik sokféle racionálisan megmagyarázhatatlan dologban hisznek. Ha a hiedelmei rendkívül közkeletűek, azt mondjuk, vallásos, egyébként pedig nagy valószínűséggel, hogy bolond, pszichotikus vagy téveszméi vannak... Világos tehát, hogy az épeszűség a számokon múlik."

(Sam Harris)
Pusztai
Tennapelőtt sikerkajbálás ment, - varga, nagy M.-hogy egy minősítő bóvli felett egy lépcsőre tette MO-t.
Sikernél nem esik a nemzeti valuta.
Akkor hazudtak??
KisTehen
@Pusztai: a nyugati libsik baszogatják a forintot ... majd, ha elég sokat vesztettek, akkor abbahagyják
human
Pár év és hozzászokunk a 400 feletti árfolyamhoz is. Akkor majd arra lesz büszke Orbán, hogy azért még mindig kevesebb 500-nál. A birkák meg tapsolnak ehhez a "teljesítményhez".
csak úgy....
@KisTehen: kezeltetned kéne az üldözési mániád és a dagidat is vidd magaddal ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.