A Medián felmérése szerint a Fidesz-KDNP-re voksolók nagy része 65 év feletti, a Magyar Péter-féle Tisza Pártra pedig inkább a fiatalabb korosztály volt.

A Medián néhány nappal a június 9-i választás előtt készített egy felmérést. Ebben a választók életkori megoszlását vizsgálta meg, melyből kiderült, hogy a Fidesz-KDNP és a DK-MSZP-Párbeszéd szavazói között kevesen vannak 40 év alattiak – szúrta ki az rtl.hu.

Itt vannak az adatok: kiderült, hogy kik szavaztak a Fideszre és kik Magyar Péterre

Magyar Péterre főként a fiatalok szavaztak/Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A kormánypártokra voksolók 29 százaléka 50-64 év közötti, a 65 év felettiek azonban a 34 százalékot teszik ki. A DK-MSZP-Párbeszéd szavazóinak 45 százalékának életkora meghaladja a 65 évet.

A felmérés szerint a fiatalabb korosztályt Magyar Péter pártja szólította meg. A Tisza Párt szavazóinak 22 százaléka 18-29 év, 24 százaléka azonban 30-39 év közötti. Magyar Péter pártja a 40-49 évesek között is jobban teljesített, mint a Fidesz-KDNP és a DK-MSZP-Párbeszéd. A Tisza Párt szavazóinak összesen 29 százaléka van 50 év felett.

Forrás: rtl.hu, atv.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Dr. Proktor: Tanultam statisztikát emlékszem a tanár mondatára a számokkal nagyon jól lehet taktikázni. Igaz annak már jó pár éve volt.
DR PRÉDlKÁTOR
Elmegy az összes közvélemény kutató az anyukájába, kapálni... Nálunk a 65 éven felüliek is a TISZA Pártra szavaztak
Őrnagy
@DR PRÉDlKÁTOR: A sok hülye nyuggernek kell egy Álmessiás, de majd felébrednek, hogy már megint csak bilibe lóg a kezük.
Dr. Proktor
@Őrnagy: Neked már van egy álmessiásod, másnak ne legyen?
Őrnagy
@Dr. Proktor Gyagyás: Az ateisták nem dőlnek be semmilyen álmessiásnak, kivéve a Sorosbérköcsög Gyagyások! De mivel én nem vagyok Sorosbérkögyög, így nekem nincs semmilyen álmessiásom se!
Amúgy minden gyagyás olyan háziállatban hisz amilyen ben akar, de Bartus megmondta, hogy aki Magyar álmessiásnban hisz azok mind hülyék, és Magyar mindet jól átveri.
Nem szoktam túl sokra tartani amiket Bartus ír az Amerikai Népszavában, de ezzel az írásával (pontosabban az írása címével) 100%-ban egyetértek kivételesen!
Őrnagy
@Dr. Proktor Gyagyás: Ki kell egészítenem, hogy a Sorosbérköcsög gyagyások valójában nem rendes ateisták, azok Gyagyás Szaros Gyurka hívők, ki tudja melyik miért is. Az egyik pénzért, a másik a Szaros Gyurka propagandagépezetének a hatására elluralkodott fóbiája miatt, más meg valószínűleg azért, mert született hülye! Te melyok kategórába tartozol Gyagyás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.