A Medián felmérése szerint a Fidesz-KDNP-re voksolók nagy része 65 év feletti, a Magyar Péter-féle Tisza Pártra pedig inkább a fiatalabb korosztály volt.

A Medián néhány nappal a június 9-i választás előtt készített egy felmérést. Ebben a választók életkori megoszlását vizsgálta meg, melyből kiderült, hogy a Fidesz-KDNP és a DK-MSZP-Párbeszéd szavazói között kevesen vannak 40 év alattiak – szúrta ki az rtl.hu.

Itt vannak az adatok: kiderült, hogy kik szavaztak a Fideszre és kik Magyar Péterre

Magyar Péterre főként a fiatalok szavaztak/Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

A kormánypártokra voksolók 29 százaléka 50-64 év közötti, a 65 év felettiek azonban a 34 százalékot teszik ki. A DK-MSZP-Párbeszéd szavazóinak 45 százalékának életkora meghaladja a 65 évet.

A felmérés szerint a fiatalabb korosztályt Magyar Péter pártja szólította meg. A Tisza Párt szavazóinak 22 százaléka 18-29 év, 24 százaléka azonban 30-39 év közötti. Magyar Péter pártja a 40-49 évesek között is jobban teljesített, mint a Fidesz-KDNP és a DK-MSZP-Párbeszéd. A Tisza Párt szavazóinak összesen 29 százaléka van 50 év felett.

Forrás: rtl.hu, atv.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A 65 feletti fidesz szavazók dögöljenek éhen. Bátran. Alávjúh.

Mert megérdemlik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SÍva
Nem tudtam, hogy a szavazólapra fel kellett írni a koromat! Ezt nem tettem! Akkor ez választási csalás és újra meg kell ismételni az egész procedúrát
Peller Anikó
A 65 feletti fidesz szavazók dögöljenek éhen. Bátran. Alávjúh.

Mert megérdemlik.
Dr. Proktor
@szaboria1: Van ez a tudomány, úgy hívják statisztika és van ez a foglalkozási ág, úgy hívják közvélemény kutatás, ezek együtt hidd el hogy okosabbak mint ti hatan...
szaboria1
@Dr. Proktor: Tanultam statisztikát emlékszem a tanár mondatára a számokkal nagyon jól lehet taktikázni. Igaz annak már jó pár éve volt.
DR PRÉDlKÁTOR
Elmegy az összes közvélemény kutató az anyukájába, kapálni... Nálunk a 65 éven felüliek is a TISZA Pártra szavaztak
Dr. Proktor
@Őrnagy: Neked már van egy álmessiásod, másnak ne legyen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.