Elméleti testnevelést javasolnak az iskoláknak, ha nincs tornaterem.  zokban az iskolákban, ahol a tornatermek szűkössége vagy hiánya miatt nem lehet szakszerűen megtartani a heti öt testnevelésórát, azok legyenek elméletiek, például tanítsanak a diákoknak sporttörténetet. A Népszava szerint ezt javasolta a köznevelésért is felelős Belügyminisztérium az érintett intézményeknek, miután a kormány szigorított a testnevelésórák alóli felmentés szabályain. A heti öt órából kettőt eddig ki lehetett váltani sportköri foglalkozásokkal, néptánccal, szeptembertől viszont erre (a versenysportolók kivételével) nem lesz mód. Az eddiginél több diáknak kell tehát részt vennie mind az öt testnevelésórán, ám még mindig van olyan intézmény, ahol se tornaterem, se tornaszoba nincs. A lap információi szerint a tárca ezért javasolta elméleti órák megtartását. Korábban ugyanakkor a felmentési lehetőségek szűkítését azzal indokolták, hogy a gyerekek keveset mozognak, elhízottak. Az Orbán-kormány a...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Kezdem kapizsgálni a fociba öntött értelemtlen milliárdok jelentését. Elméleti fociban már meg is nyertük az EB-t.
lusta
Kezdem kapizsgálni a fociba öntött értelemtlen milliárdok jelentését. Elméleti fociban már meg is nyertük az EB-t.
Béla333
Majd fejben, gondolatban nyomják a fiúk a fekvőtámaszokat...!!!
rücsü41
Nem kell az ilyen dolgon csodálkozni, mert ha van olyan közmeghallgatás ahol köz nélkül lehet tartani ilyen meghallgatást , akkor a tornaterem nélküli tornaóra is könnyen megoldható, mert ugye az ország előre megy, de közben meg az jut az eszemben , hogy az 1950 években amikor általánosba jártam a Sipos-téri áltlános iskolában , de még sok másikban sem volt torna terem, de torna óra az meg volt tartva.Valószínű, hogy Pintér Sanya bácsi is akkor járhatott általánosba , s az jutott az eszébe ha akkor lehetett torna órát tartani torna terem nélkül , akkor most miért nem lehet ilyent tartani, hiszen előre megyünk, a haladás útjára léptünk, és ha mi kibírtuk ősszel és télen a hidegben odakint az udvaron ,akkor a mai gyerekek is ki fogják bírni!Sanya bácsi !Olyan épkézláb gondolataid vannak, hogy szerintem neked kellene kormányozni az országot!Akkor fele annyi pénzből megúsznánk az ország irányítását!Szerintem lehetnének még az előzőhöz hasonló gondolatait Sanyikám!Lehetne pédául orvos nélküli beteg ellátást is csinálni, csak itt az a veszély, hogy nem is olyan régen a tévében is szerelő ilyen embert kuruzslónak minősítettek, de az is lehet hogy ma már ebben a gazdasági helyzetben másképpen ítélné meg a bíróság egy ilyen ember tevékenységét!Rajta Sanya bá' !Gondolkozz egy kicsit, hát ha kitalálsz még valamit ami az életünket könnyebbé teszi!
Nessy
Bölcs ötlet! Ugyan gyakorlatban már nehezen mozgok, de elméletben naponta lefutom a maratont.
lusta
@rücsü41: Ajaj, nem kellene ötleteket adni. Ezek még komolyan veszik és meg is valósítják. Ami még rosszabb, a nemzethy matyar gyapjasok mindezt meg is fogják örömünnep keretében köszönni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.