Avagy nagyon-nagyon rossz érzéseim vannak, átgondolva a hétvége eseményeit. (Ilyen történelmi időkben az ember már programot sem szervezhet hétvégére...)

Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csubaka
@vukkocska: Kicsi róka! Hatalmas tévedésben vagy aranyom. 2002-ben a Medgyessy Péter programjára szavazott a választó polgárok többsége, nem a Gyurcsányéra, mindahogy 2006-ban is az MSZP választási kampányban igért programjára és azokra a szocialista politikusokra akik a szavazó listákon a nevüket adták a program végrehajtásához. Azért óriási a különbség, nem az MSZP-re szavaztunk, hanem a programra! Alig néhány hónap múlva viszont Gyurcsány és stábja, felrúgva a választáskor a társadalommal kötött szerződést, olyan reformoknak nevezett anrchikus ámokfutásba kezdett melynek célja nem az ország felemelése, hanem a világ pénzbőségének megszerzése volt a célja. Megsemmisítette az állam szinte minden önvldelmi mechanizmusát, aminek köszönhetően a gazdasági válság beálltával az Európai Unió (cseppet sem önzetlen) támogatása nélkül néhány hét alatt az államcsődbe zuhantunk volna. Mindezeken túl, maradva a hét év korai történéseinél, először megsemmisítő vereséget szenvedett a néhány hónappal későbbi helyhatósági választásokon, majd 2008-ban még súlyosabbat, a népszavazáson. Ugyan milyen többségre hivatkozol kedves? A parlamentire? Az ottani pártok a jobboldal kivételével a szavazóbázisuk 2/3-át elvesztették áldásos hét éves munkájuk eredményeként s ma már a parlamentbe sem kerülnének be. Ha a többség véleményére és akaratára vagy kíváncsi akkor légyszi támogasd az előre hozott választást és megvilágosodhatsz!
Csubaka
@1951: A köztársasági elnöknek abban az esetben lenne lehetősége közbe avatkozni, ha nem konstruktív bizalmatlansági indítványt nyújtanának be, hanem a miniszter elnök személyesen adná át lemondó levelét. Amíg ez nem történik meg gyakorlatilag nem szólhat bele semmibe. Egy tegnapi alkotmánybírói nyilatkozat is alá támasztja, hogy sehol a világon ilyent még nem csináltak, de a magyar alkotmány hiányosságai miatt ez a lépés még sem tekintehető törvénytelennek, legfeljebb szokatlannak. A Gyurcsánynak pedig ragyogó jogi szakértői vannak akik mind az alkotmány mind a törvényhozás kiskapuit tökéletesen ismerik.
1951
@vukkocska: természetesen tiszteletben tartva véleményed,
a jogismereted hiánya természetes velejárója az általad leír-
tak.Amennyiben a miniszterelnök lemond - és ha ez nem
színjáték, pedig egyértelműen annak tűnik -akkor a kormány
mandátuma megszűnik, vagyis a kormánytagok jogállása is
megszűnik.Ebből következik - ha valóban lemondásról van szó -,
hogy új választásra - jelen esetben előrehozott választásra -
van szükség.Az alkotmány éppen azért rendelkezik így,hogy
kizárja az t a "bilikóka" játérkot, amelyet éppen jelenleg űz a
miniszterelnök úr.Ez pedig a demokráciában - ha valóban demok-
rácia van hazánkban -nem teheti meg a regnáló miniszterelnök,
hisz éppen ebben rejlik a miniszterelnök felelőssége a társada-
lom felé, ha Ő ezt egyáltalán komolyan vette és veszi.
Kedves vukkocska!Nem megbántani akartalak, csak egy kicsit
megvilágítani a jelenleg érvényben levő törtvény ide vonatkozó
részét.Szép, szép a kiállás,de a törvényt se hagyjuk figyelmen
kívűl. Jó egészséget kíván Neked 1951.!
Diamont Frost
Ment egy öreg ember az unokájával,vezettek egy szamarat.Beértek egy faluba.Látták őket az emberek,igy szólt az egyik:
-Nahát! Még ilyet, van egy szamaruk,mégis gyalog mennek!!
--Igaz is!--mondta az öreg,és felültette az unokáját a szamár hátára.
Mentek-mendegéltek tovább.-
--Nemsokára beértek egy másik faluba. Ott is összasúgtak az emberek:
--- Nézzétek már: -- A gyerek ül a szamáron,az "öreg" meg gyalogol!
--Igaz is!---mondta az öreg, és leszállitotta a gyereket ,és ő ült fel a szamár hátára. Mentek tovább.
Egyszer csak beértek egy ujabb faluba. Az emberek nevettek rajtuk. Nahát, ezek milyen ostobák! Hát azért van a szamár,hogy ne kelljen gyalogolni!
--Igaz is!--szólt az öreg és mind a ketten felültek a szamárra.
A szamár nemsokára összerogyott és kimúlt.
Összesúgtak ezt az emberek.
--- Namég ilyet! Igy elbánni azzal a szegény szamárral!!!

---És köztünk is élnek emberek, akiknek SEMMI SE TETSZIK!!
vukkocska
Renrol: aranyos volt a meséd és tanulságos.
Csubaka:: az emberek jelentős része pártokra és nem emberekre szavaznak. Ha ez így lenne, Orbán a 14. havi nyugdíjával vitte volna a prímet.
Az MSZP-sek jelentős része átszavazott az SZDSZ-re, hogy bekerülhessenek a parlamentbe.A nevek mellett is elsősorban azt nézték, hogy a jelölt melyik párthoz tartozik.
Csubaka
@vukkocska: Hát azt te tudod, hogy milyen alapon voksoltál, én viszont mernék egy közvéleménykutatást rendezni ez ügyben. A pártlistákon szereplő nevek jókora többségét ugyanis az átlagpolgár nem is ismeri. Így tulajdonképpen egy logikus lehetősége maradt, meghallgatni a pártvezérek programjait, elolvasni a kampányban a postaládákba dobált szórólapokon reklámozott pártprogramot és elhinni, hogy a pártlistákon szereplő polititkusok tényleg azt akarják végrehajtani. 2002-ben a Medgyessynek volt egy baromira drága, de a 2006-os választásokon még érezhető hatású intézkedése, mégpedig az, hogy hatalmas hitelből megfinanszírozta a közalkalmazotti bérek 50%-os emelését, bevezette a 13. havi bért és a 13. havi nyugdíjat. Ezzel viszont el is indította az országot a lejtőn.

Azon túl pedig egy hatalmas félreértésedet kellene a helyére tenned, Orbán Viktor nem ígért 14. havi nyudíjat!!! Az az ominózus mondat, amit ballib média és gátlástalan balosnak mondott neolib politikusok azóta is nagy előszeretettel magyaráznak félre ugyanis még Molnár egészségügyi exminiszter ténykedése kapcsán hangzott el. A lényege az volt, hogy ha a Tb magánosítása helyett a rendszer valódi reformjával és rendbetételével foglalkoznának kiderülne, hogy olyan tartalékok vannak még abban, hogy akár 14.havi nyugdíjat is lehetne fizetni belőle. Azért ez még nem ígéret!!!!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.