Van egy sportág, mely látványa nekem kifejezetten visszataszító: az ökölvívás. A box számomra a vad, brutális "leverés", a másik fél megalázása fizikailag és szellemileg egyaránt.

Forrás: tudtad.blog.hu
Feltöltő: slanger
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ugyeugye
Rokonlélek! :)
Egyszer valamiért elmentem egy boxversenyre. (már nem emlékszem miért, de tudom, h a munkám miatt kellett) Soha többet!
ráadásul voltak gyerekek is. mikor az elsőnek eleredt az orra, majdnem lefordultam a székről. nem bírtam tovább ottmaradni.
nem is értem, hogy miért engedik a fejet ütni? Hány profi boxoló lesz parkinson kóros idős korára, mert mócsingra verték a fejét fiatalon.
Szóval úszás, forma1, biatlon, síugrás, curling, korcsolya, kosárlabda.....
minden jöhet, ahol nem ütik péppé egymást - nálam is!
oldboy
van még durvább ! a K-1.nem csak ütnek,rúgnak is.testre is,fejre is.
Evikati
@ugyeugye: Önmagában minden sport veszélyes. Bármi történhet a véletlenek, vagy a külső behatások, kis figyelemkihagyás, stb. Az, hogy szándékosan "leverni" a másik fejét, gyomrát, meg mindenét ez nem összeegyeztethető az én ízlésemmel. Nagyon sajnálom a győztes is és a vesztest is. Pedig Papp László és Koko egyedülálló teljesítményeket és eredményeket hozott nekünk. Én mégsem rájuk vagyok a legbüszkébb. Ha "Egérkét" látom, vagy hallok róla még mindig ellágyulok:-) Persze sorolhatnánk, de örülök, hogy nem csak én látom így.
Evikati
@oldboy: Nem tudom, hogy ki fejlesztette ilyen fokra a másik fél ripityomra történő összeverését, de ez sem olyan sport, amit nézni szeretnék. Még egyszer sem láttam, de hallottam róla. A küzdő sportokat sokan szeretik és őrjöngenek egy-egy ilyen meccsen. Talán a bennük elfojtott indulatoknak így engednek szabad utat:-)
ophisz
Vérmérséklet, ízlés dolga ,nekem kenyeret, cirkuszt a népnek és kenyeret kategória. Volt, és lesz is akit érdekel nézze, aki egészségi kockázatait vállalta az csinálja .
Evikati
@ophisz: Persze, ez így igaz. Szubjektív megítélés kérdése. A férjem pl. végig nem nézne egy jégtáncot, vagy ritmikus sportgimnasztika versenyt. Az unokámat megnézi és ott hagy bennünket. (Tegnap Pécsett az országos versenyen 3 aranyat és egy kupát hozott haza a 9 éves kis unokám!) Ezt most csak zárójelben írtam, mert nagyon büszke vagyok rá:-)))
ugyeugye
@Evikati: én is! Mondd meg neki léccilécci!!! :)))
ophisz
@Evikati: nagy gratula unokádnak:) Jégtáncot én sem :D Vívás birkózás torna jöhet:)
Evikati
@ugyeugye: @ophisz: Köszönöm az ő nevében:-)
tangobarne
@Evikati: Nem vitatkozom veled, csak megemlítem, hogy itt legalább az ellenfél tudja, hogy meg akarják ütni, nem úgy mint a fociban, kézilabdában stb. ahol váratlanul, véletlenséget imitálva teszik ugyan ezt, kesztyű nélkül...
oldboy
@tangobarne: a politikát kifelejtetted. ha nem is ököllel ütnek,de feltétlenül alattomosan.
Diamont Frost
@Evikati
Gratulálok!Klassz az unokád! Remélem ,még sokra viszi!
Szerintem is brutális az ökölvivás...,gondolom,még az "állati" múltunkból maradt ránk.
A pasik azt hiszik,nagyon "macsósak",ha péppé verik a másikat.
a másik "embertelen" sport??!! a bikaviadal, azt is be kéne szűntetni! Nem való a 21. sz-ba!
ugyeugye
@Renrol: azt nem fogják. spanyolikum vagy hogy is kell mondani.
ugyeugye
@Renrol: és te hogy vagy? kipihented a 7végét? :)
Evikati
@tangobarne: Ebben igazad van! Igyekszik védekezni, de az egyiknek mindig győznie kell. Még akkor is, ha laposra verték.
Egyszer láttam egy vízipóló közvetítést. Hogy ott mit csináltak a víz alatt? Volt "alsómadárfogás" rendesen:-)
Evikati
@Renrol: Köszönöm szépen a gratulációt:-) Nagyon sajnálom a bikákat, de ez a "sport" nem érintette meg a szívemet, mert élőben még nem is láttam ilyet.
Diamont Frost
@ugyeugye
Köszi a kérdésedet, itt-és megvagyok....A hétvégét kipihentem, de a lelkem még toprongyos.
Egyenlőre itt vannak nap,mint nap, és én nagyon örülök Nekik. Szeretnék fenntartani egy szorosabb,, napi kapcsolatot, ahol nem csak a felületes dolgokról lehet beszélgetni,és min den dologban ,amitre szükségük van
segitségükre lehetek/persze nem tolakodón/
Aztán igértek hamarosan egy kis trónörököst is.....
---Ő lesz a "vigaszdij"
ugyeugye
@Renrol: kisbabákat IMÁDOMMMMMMMM!!! Nagyon irigyellek. én nagyon soká leszek nagymama.
Evikati
@Renrol: @ugyeugye: A legjobb dolog a világon, ha fiatalon lesz valaki nagyi.
Ma bemutatta a 15 éves unokám a kis barátnőjét. Olyan édesek, szerelmesek:-)
ugyeugye
@Evikati:
olyan jó, h veletek lehet szép dolgokról is beszélgetni :)))
Evikati
@ugyeugye: Igen, én is ezen a véleményen vagyok! Nem szabad állandóan a politikával és a kisebbséggel foglalkozni, megcsúfítja a gondolatainkat:-)
orogordog
Box az ilyen tejesen rendbe van ez így.
Nem kényszer sport. Ezt vállalták.
tangobarne
@Renrol: Továbbra sem vitatkozom...
A bikaviadal a spanyol (kevesen tudják, hogy nem csak az övéké) kultúra része, és spanyolok nagyon szépen ápolják hagyományaikat. Volt alkalmam látni TV-ben és élőben is. Bármennyire is borzasztó, ez mégis, csak része a kultúrájuknak, és mint ilyet nem lehet egyszerűen betiltani. Hogy módosításra és korlátozásra szorul ez kétségtelen, én is a bikáknak szurkolok!
Evikati
@tangobarne: Mexikóban is a kultúra része. Éppen a napokban láttam egy 12 éves kisfiút egy kis bikával küzdött. Tanítják nekik kicsi koruk óta. Nálunk a pusztában a lovak lefektetése és a karikás ostorcsattogtatás hasonló hagyomány, csak nem ennyire véres:-)
Diamont Frost
@ugyeugye
@Evikati
---Lányok, én nagyon szeretek Veletek beszélgetni.Tényleg jó,hogy nem kell mindig politizálni, szidni a másikat,lehet egy kis "lelki "életet is élni.
Annyi sok szép és jó dolog van még a világon, és valahogy ugy gondolom,,nekünk eléggé "egyre jár az eszünk" kereke".Sokszor ugy érzem,mintha évek óta ismernénk egymást.
@ugyeugye! Neked meg külön is hálás vagyok a szombati vigaszért..... pedig eléggé magam alatt voltam....
ember
A boxolók szeretnek boxolni. Nekik ez teljesen jó, férfias sport a régi görögök óta a birkózással együtt. Nem gladiátorok, nem kötelező. Az az igazság, hogy néha jól elnézek egy-egy boxmeccset a Tv-n, bár nem járok ki. Ismertem Papp Laci bácsit is, áldott jó ember volt és irtó rendes a családja.
ugyeugye
@Renrol: majd ha én cca 15-20 év múlva odakerülök, visszavigasztalhatsz - megegyeztünk? :D

Szívesen!!!!!
Evikati
@sisak: Én a nézőkön csodálkozom. Örülnek, ha valaki padlót fog és akkor őrjöngenek, kiabálnak a legjobban, ha az egyik fél "kiüti" a másikat. Szóval én ezt a szórakozást nem kedvelem. Természetesen vannak a sportágnak nagyjai, hírességei. Én Kokót is nagyon sajnáltam az utolsó, vesztes meccsén:-(
ember
@Evikati: Minden sportot fel lehet fogni szenvedésként, pl. a futók majdnem megfulladnak a végén. A focisták lába begörcsöl és akkorákat esnek és úgy rugdossák egymást, hogy na. A sakkozóknak meg a vérnyomása megy fel. Nincs nyugodt, szép sport. Mindenki szenved valahogy a teljesítményért.
Evikati
@sisak: ez így igaz! Mégis visszataszító számomra, ha véres fejjel, bedagadt szemekkel, rogyadozva védi az arcát a boxoló, az utolsó leheletéig. Ez azért más, mint a sakk, vagy a begörcsölt vádli:-)
ember
@Evikati: "Mely nyelv merne versenyezni véled!" :)
Evikati
@sisak: Ez kedves! Petőfit én is szívesebben hallgatom, mint a boxolók nyögéseit:-D
Szép estét!
Evikati
Ma hallottam a hírekben, hogy meghalt egy 23 éves győri boxoló Ausztráliában. Egy ütéstől vérömleny keletkezett az agyában és már nem is tért magához a kómából.
Ehhez egyebet nem kell hozzáfűzni, csak azt, hogy értelmetlen, rossz halál! Nagyon sajnálom:-((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.