Újabb részletek derültek ki Oszkó adóterveiről: egy tízmillió forint értékű fővárosi panellakásra húszezer forint "vagyonadót" kell majd fizetni példának okáért - legalábbis ezt támasztják alá az MTI értesülései. A nyugdíjasok adóját pedig utólag az örökösök fizetnék be. Oszkó Péter pénzügyminiszter adóterveiről tartott előadást az MSZP frakciójának.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
atia
2 milliós összeghatárnál gyakorlatilag nincs senki, akinek nem kell fizetnie, mert akinek a lakását nem értékelik fel ennyire, az nem nevezhető lakásnak.... Akkor meg hová költözzön, aki nem tudja fizetni? Háromszobás családi házban lakom a szüleimmel és a gyerekemmel vidéken. A házat biztosan felértékelik 16 millió körülre, tehát fizessünk ki 56 ezer forintot évente. Nem hiszem, hogy nagyobb mint a szükséges, ezért nem mondhatják, hogy menjünk kisebb lakásba. A szüleim hiába terhelhetik majd a házra mint örökségre, hiszen az örökös én leszek és ha most nem tudom kifizetni, akkor hogy fizessem az öröklés után? Ezek szerint ha valahogy most összerakjuk ezt a pénzt velük közösen, akkor is azonnal adjam el, ha ők nem lesznek (noha születésemtől itt laktam), mert kifizetni nem tudom a hatalmas 70 ezres közalkalmazotti fizetésemből. Miért mindegy az, hogy a lakásban lakóknak mennyi a jövedelmük most éppen? Ha valaki összedolgozott egy 12-17 milliós házat mondjuk 20-25 év alatt és most munkanélküli, annak miért kellene az eddig elértet csak úgy eldobni? Jó sok becsülete van a munkának...Inkább itták volna el lakás helyett...
xu
@bombi02: A panellal nagy a baj! Soknak már lejárt a szavatossági ideje. Az ott élők, hogyan fogják tataroztatni?
Ezek nem látnak az orruknál tovább!
bombi02
@xu: Így igaz. A miénk több mint 30 éves. Szerencsés a mi lépcsőházunk mert a lakók nem rongálták, amit tudunk magunk megcsinálunk. De a nagyobb munkák elmaradnak, mert se pénz, se szakember. Az önkormányzatot egyáltalán nem érdekli. Nem segít, hagyja lepusztulni.

Valóban az orruknál tovább nem látnak vagy inkább nem akarnak. Szerintem nagyon jól tudják mindezt, sőt azt is, hogy a panel eladhatatlan, és azt is, hogy egyre inkább fenntarthatatlan.

Jó volna, ha Bajnai (vagy inkább Bajbani )Gordon átolvasná a nyilatkozatait, mielőtt égeti magát, azzal, hogy kimondja.

szalayagnes5
Nem tartom helyesnek, hogy azok is fizessenek adót lakásuk után, akiknek az ingatlanuk értéke nem éri el a 30 milkót. Az meg vérlázító, hogy a nyugdíjasok helyett az örökösök fizessenek. Milyen világban élek?
Csubaka
Azt hiszem nem teljesen látjátok a lényeget. Az egész ingatlanadó téma az egészségbiztosítás privatizációjának a leállítása és az amiatt a pénzmaffia füstévátl terveinek a B változata. Tekintettel arra, hogy a Magyar nép megtiltotta a társadalmi biztosítási bevételeinek a szétosztását, a nagy urak most kitalálták, hogy akkor onnan kell elvenni ahol még van! Közvetlenül a lét minimumát nyújtó otthonokból. Ha élni akarsz akkor fizess nekik. Ha nem akkor kölcsön helyett majd ők küldenek vevőt az ingatlanodra, legyen az bárhol és bármilyen értékű és ez addig így fog menni amig az országban egy négyzetméternyi helyet is magyar ember birtokol.
Ez már nem is sikkasztás emberek!! Elkezdtek kitoloncolni bennünket saját, - generációk és évtizedek által összekuporgatott - házainkból, lakásainkból és végül majd a saját hazánkból is. Ebből elég volt!!!!
xu
@szalayagnes5: Nem áll meg ez a hülyeség alkotmányjogilag! Sajnos kapkodnak az elvtársak és nincs szagértés! Jövőre alulról szagolhatják az Ibolyát! Mert Dávid legyőzi a Góliátot! Minden elismerésem és köszönetem a Gyurcsánynak! Mindenkit berántott a csőbe! Főleg ezt a liba semlegesítőt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.