A magyar képviselőknek a teljes Kárpát-medencei magyarságot kell majd képviselniük az Európai Parlamentben. Aki ezt nem érti, vagy zokon veszi, az éppen az Európai Unió lényegével nincs tisztában – jelentette ki Orbán Viktor.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
xu
@zsbela: Szép ez az elmélet, amit fejtegetsz. Csak az a baj, hogy ezt egyetlen esetben sem tudják betartani a képviselők. Nem tudják kiverni a fejükből a nemzetiségüket. Sem az EU-ban, sem a hazai képviseletben nem tudnak elszakadni a hova tartozástól. Ennek számtalan példáját lehet látni. Sőt igen erős kötelék a párt kötődés. Legundorítóbb formája a pártfegyelemnek megfelelő szavazás. A képviselők szinte szóba sem állnak a képviseltekkel, nem képviselik a véleményüket, mert gúzsba köti őket az egy az út, egy a cél kollektív felelőtlenség.
Itthon és az EU-ban is!
zsbela
@xu:
Mivel a képviselők az EP-be, kizárólag pártlisták alapján kerülnek be egyértelmű a hovatartozásuk. A szavazásnál is egyszerűbb nekik a közös vélemény-nyilvánítás, mint bármilyen egyéni kezdeményezés.A képviselők már rég nem a képviseltek, hanem a saját érdekeiket tartják szem előtt.Nagyon sok képviselőnek fogalma sincs, hogy mi van az országában vagy az EP-ben.
basatu
@zsbela: Az EU bábszinház általad felsorólt szabályait senki nem méltányolja csak egy írott maszlag,ebből kfojolag az EU egy széthúzó bagázs és így nekünk is csak kizárólag a MAGYAR érdekeket kell képviselnünk.Ebben a trendiben nem várható változás sem nálunk sem az EU többi tagjánál sem.Ez előbb vagy utóbb szétfog hullani,és nekünk erre fel kell készülnünk.
xu
@basatu: Így igaz! Ahova mi belépünk: Kő Kövön nem marad!
furfang
@zsbela: bármilyen lassan írtad, világító agyadhoz nem ér fel Orbán Viktor, mi meg pláne nem. Így hát, az EU az, ahol különösen azért, mert a nemzetiségek kérdése messze alulmarad a gazdasági kérdéseknél igenis képviselni kell őket. Trianon is úgy jöhetett létre, hogy a Mo-on élő nemzetiségek sokkal jobban képviselték érdekeiket, mint a magyarok. Most újra ilyen helyzet állt elő, észnél kell lenni és időben!. Vajon a német külügyminiszter hogy vehette magának a bátorságot, hogy nekiálljon aggodalmaskodni? Hát úgy, hogy a szlovákok, csehet telekiabálják a világot a hazugságaikkal. Nem véletlenül mondta Tőkés László,"A sertésinfluenza járványhoz hasonlóan terjed a magyarellenesség a "volt kisantant országaiban". Véleményem az, ha ők hangosak, akkor nekünk sem szabad lapítani, mert egy nap felébredünk, és a szomszéd utca már más ország területéhez tartozik.

@antjud: Szerintem esze ágában sincs Orbánnak a radikálisokkal vetélkedni, de legalább egy hete b..sztatják a szlovákok,a csehek a mondataiért, ezért megismételte, és fenntartja. Ezzel én pl. teljesen egyet értek, ne keress a kákán is csomót, tegyétek a dolgotokat.
zsbela
@furfang: A tényeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.! Mint már írtam, -és ez így igaz- az Európai Uniót a csatlakozott ORSZÁGOK hozták létre. Az is igaz, hogy az országokban élnek kisebbségek, nemzetiségek is. Az EU, mint a legtöbb szövetség, elsősorban GAZDASÁGI szövetség.
A víziódat meg nem osztom. "egy nap felébredünk, és a szomszéd utca már más ország területéhez tartozik."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.