Minden pártnak versenytársat jelent a Jobbik, de a legtöbb félnivalójuk a szocialistáknak van - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lánczi András filozófus. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint az MSZP meggyengülésével olyan űr keletkezett a baloldalon, hogy ezt kihasználva akár egy új politikai erő is megjelenhet.

Forrás: InfoRádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
furfang
@grti7336: Van ma Magyarországon olyan ember, aki nem politizál? Maga a filozófia is politika.
démon
Azért politizál mert nem érti a filozófusi megfogalmazásokat,ezért akar egy s@ggel két lovat megülni.
grti7336
@Garnela. Szerintem a fent írt urak (elvtársak)közül Marx és Engels a marxista
filozófia alapvetéseit végezték el, ilyen módon lehet azt mondani, h filozófusok
voltak. Valójában, ha az eszmei igényességet nézzük akkor már nem biztos, h
filozófusok voltak, mert végülis az ő elméleteik a gyakorlatban hosszabb távon nem igazolhatók.Lenin ellenben- persze lehet, h csak az én véleményem szerint nem volt filozófus, ő jobban értett a hatalom konkrét megragadásához, tehát, ha így vesszük, akkor ízig- vérig politikus volt. Freud az én legjobb tudomásom szerint elméleti és gyakorlati pszichiáter volt. Hegel idealista filozófus volt, akinek elméleti alapvetései a mai napig tudományosan igazolhatók. Cronin, ha jól tudom sem filozófus, sem politikus nem volt.
furfang. Az első mondatoddal talán egyet lehet érteni. Én csak azt akartam kimondani, hogy egy filozófus ilyen módon nem biztos, hogy helyes,h elárulja a politikai hovatartozását, ahogyan azt egy tudományos munkatárs teszi, ha csak nem akar politikai tevékenységet végezni a továbbiakban. A politika az
álláspontom szerint gyakorlat, a filozófia pedig elmélet. Igaz pl. Kis János az SZDSZ elnöke is volt egy bizonyos korábbi időszakban. Ma már az elemzők álláspontjából kiderül, hogy rosszul tette. (A csúnya és talán ide nem teljesen illő jó magyar kifejezés szerint: "suszter maradjon a kaptafánál".)
xu
Nem hibás a hír címe? "Félteni valója"
grti7336
@xu. Barátom, te nemcsak az eszmékre gondolsz ? (Tudom, h mi lehet a háttérben. Te nem tudod,h ezek a szentéletű urak és hölgyek a végén mindíg veszítenek, pl. a költségelszámolásukat is "csökkentették", aztán ráfogták BAKI-ra.
Féltem őket, h ez a szabad életben nem lesz ilyen egyszerű. )
xu
@grti7336: Nekem az eszme és a böszme nem mond semmit! Az anyagi jólétüket féltik! Ha én ennyit rudtam volna síbolni, akkor már a fehér cellám fala fekete lenne a leült napok striguláitól; úgy gondolom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.