Filó Pál MSZP-s parlamenti képviselő a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy az intézkedések során nála a nyugdíjkorhatár emelése csapta ki a biztosítékot.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
........nálam is kicsapta a biztosítékot! - és mire számítanak? - kialkalmaz 60év felett? - senki. Már 34évet ledolgoztam hátra van 13, - vagy még több? Meg is kell érni!!!! - élni?!!!
gondolkodo
Erre mondják az én szakmámban: "Értem én, hogy villanymotor, de mi hajccsa?"
A cégek érdeke a minnél olcsóbb, tehát minimálbérért dolgozó munkás. Ez pedig a frissen végzett szakmával rendelkező réteg. (Beleértve a 8 elemi + szakmától az egyetemet végzettig!) Az idősebb szakiknál a gyakorlati tapasztalatot is meg kell fizetni, joggal várja el, követeli meg.
Ha magasabb fizetésűek a dolgozók, a járadékokkal több megy be a közösbe, viszont magasabb a fiatal korosztály munkanélküli rátája.
A cég érdeke: idősebb, nagy tapasztalattal rendelkező szakik foglalkoztatása minnél alacsonyabb béren, de tudják, ez nonszensz, ezért nem szivesen vesznek fel 40÷50 év felettieket. A fiatalok eleve keveslik a minimálbért, nem is nagyon tolonganak. A családos középkorúak, vagy idősebbek kénytelenek a munkáltató ajánlatát elfogadni. Ebből viszont csak akkora nyugdíj lesz, ami az élethez kevés, az éhenhaláshoz sok. Azaz: elszegényedik a dolgozó réteg (hogy azt ne írjam: a munkásosztály).
A törvényeket az eredeti tőkefelhalmozás állapotában leledző emberek hozzák, tehát ez még ront a helyzeten.

Figyelembe kéne venni azt is, hogy nem csak a segélyezettek viszik a sok pénzt ki a közös kalapból, hanem az önmagukat kivételnek tekintők, akik 100 milliókat tesznek zsebre azért, hogy ne tehessenek több kárt a vállalatoknak! (Most kiemelve: BKV, de nem egyetlen)
Kérdés: a "renszerváltók" -az igaziak, akik már "sehol nincsenek"- ezt akarták-e, valószínű: nem. Csak azok, akik azóta is a hatalomban vannak, vagy legalább annak árnyékában!
Igyekszünk utánozni a jóval fejlettebb államokat és azok intézkedéseit anélkül, hogy a hozzájuk hasonló alapokat megteremtenénk, akárcsak megközelítenénk!
Tehát: nyugdíjkorhatár emelésével egyidőben semmi nem kényszeríti a cégeket az idősebbek foglalkoztatására, ezért takarékossági szempontból nem is teszik.
kamazuka
Ha jól éertem arról van szó,hogy a fiataloknak nem adunk munkát,a munkaképes középkoru munkavállalókat éhbérért foglalkoztatják,mert csak kottognak,a nyugdíjasokat meg halálig dolgoztatják.

Ez nem egy burkoltan végre hajtandó népírtás?

Ki a megrendelő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.