30-40 százalékkal több felsőoktatási intézmény van Magyarországon, mint kellene. Ezt mondta a Tényeknek a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. A Semmelweis Egyetem rektora szerint diplomagyárak működnek, hiába tettek meg mindent, hogy ne legyen 70 főiskola és egyetem. Több egyetemen vasárnap tartották a tanévnyitót. Az idén körülbelül 100 ezer diák kezdi meg felsőfokú tanulmányait.

Forrás: Tények.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gondolkodo
Diplomagyárak? Igen!
No és hol gyártják? Igen, igen, a felsőoktatásban!
Celebünk büszke a 2 (kettő!) főiskolai diplomájára, miközben saját elmondása szerint a középiskolát elvégezte, de érettségi vizsgát nem tett!
Másik celebünk jogász lesz, ügyvédként kíván majd dolgozni (szintén saját elmondása), de állandóan halasztani kell, mert "celeb-feladata" miatt nem tud vizsgázni időben, mint a többiek!Mi ez, ha nem intézményesített diplomagyár?
gondolkodo
@Horizont: Az, hogy diplomásként diplomát nem követelő munkát végez, nem szégyen. (Ma különben is sok az önkéntes pálya-elhagyó.) Baj viszont az, hogy a mennyiség és minőség fordított arányban áll, ráadásul nem biztos, hogy a kevés munkahelyet a legjobban képzettek kapják meg, mert hiányzik a kapcsolatuk!
gesa
Ez is egyfajta túltermelés, amely előbb-utóbb válsághoz vezet. Ma a fizikai munka "szégyennek" számít és egy valamire való lánynak nagyon derogáló egy ilyen pasival mutatkozni, legyen az akármilyen jóképű pasas. Na de ha diplomás, az még is csak más! Az, hogy milyen ember? Kit érdekel! :-)))))
szöszmösz
Ez a tendencia már évtizedekkel korábban látszott. Ma már ember legyen a talpán aki az oktatási rendszerünk káoszában ki tud igazodni.A probléma ott kezdődött, hogy a jó szakmunka/ás/ elvesztette a társadalom megbecsülését. Mindenki irodista akart lenni.Ma már olyan tanfolyamokat neveznek szakképesítést nyújtónak, amelyek tartalmilag csupán egy technikai eszköz kezelését jelentik, vagy olyan diplomát adnak, amely mögött nincs tudomány terület.Óriási a káosz a felsőfokú tanfolyamok és a főiskolák megkülönböztetésében, de sorolhatnám. Az is baj, hogy ezek az elszaporodott, gyakran színvonaltalan iskolák által kiadott bizonyítványok mögött nincs tudásfedezet, és birtokosaikat is hamis illúziókba kergetik. Végül a társadalomnak is komoly anyagi terhet jelentenek ezek a diploma gyárak.
Lajos10
Teljesen igaza van de a gyerekeket arra tanítják hogy fiam menj iskolába és majd nem kell dolgoznod .És ezért nem őket kell hibáztatni hanem a szülőket . Ma már egy gyerek sem akar dolgozni csak öltönybe egy irodába eltölteni az időt hogy semmi értelme az nem számít .A felső oktatás 50% fölösleges kiadás ez csak az ott tanító tanároknak jó. De hogy ki fizeti őket az nem számít csak a semmiért nyugdíj jogosultságot szerezzenek .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.