Még csak nem is sejtik az angolok, hogy mit esznek! Saját vágóhídjaikon még durvább visszaélésekre derítettek fényt, mint az eus importhúsokkal kapcsolatban. Angol termelők állatgyógyszerrel fertőzött lóhússal pótolták ki a marhát, de időnként disznót is felhasználtak termékeikhez. Az évek óta tartó tendenciára most derült fény, a húsiparban nagy lebukások várhatók.

Forrás: pecsiplusz.hu
Feltöltő: onlinepecs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kerék
Kerítés kolbászból, szalonna kutyából...
Így megy ez, egyes üzletláncok még a romlott húst is vissza rakják a polcra miután megmosták.
almosd
Ha nem vigyázunk lassan áttérünk az ázsiai konyhára,fogyasztunk majd kígyót, békát, bogarat .
onlinepecs
@Zsoel: Ez kiváló! Én tehenet tartanék - elvileg egy év alatt "milliomos" lehet vele az ember, ha jól felhizlalja, de a városi lakásban ki van zárva...
csikknorisz
Birkahús kutyából, nyúlhús macskából, csirkehús patkányból, lehetne még sorolni.
Zsoel
@onlinepecs: Akkor nem tehenet tartanál, hanem marhát, a hízómarhák ugyanis nem tehenek, státuszukat és általában nemüket tekintve sem. :) Amúgy tényleg tűrhetően fizet, csak hát rengeteg beruházást, és sok munkát igényel. Eltart egy ideig, amíg a belevetett költségek megtérülnek.
Mellesleg a házi sertéstartás is tiszta ráfizetés, mert (hacsak az ember nem saját maga termeli meg a takarmányt is) abból a pénzből, amit egy 12 hónapig hizlalt sertés mindösszesen "felzabál", a boltban úgy 70 kiló színtiszta, csontozott rövidkarajt lehetne venni. Ha tehát valakinek tisztán húsra van szüksége, mindegy, milyen úton, akkor ez nem valami vonzó út, és akkor a sok munkát még nem is számoltuk. A házi tartás egyetlen előnye a húsminőség, mert a házi hús finomabb is, meg az ember tudja is, hogy mit eszik meg... Na meg még talán a házi disznóölés hangulatát lehetne megemlíteni, amikor az ember azt csinál a sok disznóságból, amit akar: van friss hurka, préshurka (known as disznósajt), töpörtyű, házi sertészsír, kocsonyának való anyag, miegymás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.