A portugáliai látogatása során Orbán Viktor magyar miniszterelnök úgy ajánlotta a közép-európai térséget a portugál és brazil üzletemberek figyelmébe, mint az Európai Uniónak a következő tíz évben leggyorsabban növekvő régióját, amelyben Magyarország hídfőszerepet tölthet be.

Forrás: Kitekintő
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
A harmadik világ országaiban szokás olcsó munkaerőre és alacsony adózásra hivatkozni. Csak sajnos nem ezek határoznák meg a versenypiacot és külföldi tőkevonzó képességet, hiszen akkor a világon forgó működő tőke 90 százaléka az ilyen térségekbe vándorolna. Jó volna, ha néhány alapvető dolgot elolvasnának a versenyképességről ők is. Ennek rengeteg előfeltétele van, például mellett gazdasági, jogi, politikai de pszichológiai is. A viszonylag alacsony hazai társasági adó nem sokat számít. Ennél fontosabb a hitelesség, a bizalmi tőke, és az, hogy a különféle törvények kiszámíthatóvá tegyék a piacot, ne pedig azt éreztessék, hogy bármikor egy-két politikus kénye-kedve szerint alakítható.
adrenalink
A gyorsnaszád már megfeneklett! Most üss tökös leszünk...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.