ENSZ határozat jöhet a drog globális dekriminalizációja érdekében, a Global Commission on Drug Policy jelentése értelmében – írta a 444.hu beszámolójában, amit a szervezet javaslatait gyűjti össze.

A GCDP egy olyan globális csoport, amelynek tagja több volt elnök – a volt görög és lengyel miniszterelnök –, de Kofi Annan és Mario Vargas Llosa is. A jelentés célja volt, a 2016-os ENSZ kábítószerekhez kapcsolódó rendkívüli üléssorozat előkészítése. A mostani anyagban szerepel, hogy fel kell adni a mérhetetlenül költséges drogellenes háborút és a dekriminalizálással valamint a drogfüggés egészségügyi problémaként való kezelésével kell megoldani a problémát.

A szervezet továbbá javasolja, hogy azokat a "bűnelkövetőket" ne küldjék kötelező kezelésre, akiknél kábítószet találtak.

Csak a fű...

Csak a fűlegalizáció óriási eredményeket hozott az USA-ban. 2012-ben két állama, Washington és Colorado népszavazás útján úgy döntött, hogy legálissá teszi a kannabisz rekreációs célú fogyasztását, termesztését és forgalmazását a 21 éven felüliek számára. Szigorúan szabályozott piacot hoztak létre, ahol minden növényt termesztéstől az eladásig vonalkód segítségével követnek nyomon. Azt, hogy a legalizáció gazdasági szempontból sikertörténet, kevesen vonják kétségbe: a becslések szerint Coloradóban 98 millió dolláros adóbevételt hoz a fű csak ebben az évben, ezen kívül több tízmillió dollárt spórol meg a büntető-igazságszolgáltatás számára. Coloradóban az adók 40%-át iskolaépítésre fogják fordítani, Washingtonban jelentős részét visszaforgatják prevencióba és kezelésbe.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
és majd csodálkoznak mitől születik a sok szellemileg elmaradott félidijóta utód !
Gratulálunk a jó ötlethez:-(((((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
levi
@csa-csa: Nos ha bevezetik, valószínűleg csak a kijelölt üzletekben lehet majd fogyasztani meg otthon, mint Amszterdamban. Ráadásul a mariska hatása főleg nyugalom és jókedv, ha ebből a szempontból nézzük akkor jobban járnánk vele mint az alkohollal .
moiszikf
@levi: "a mariska hatása főleg nyugalom és jókedv" - Én azért nem bánom, ha mondjuk egy katasztrófahelyzet esetén, a mentők,tűzoltók,rendőrök,katonák,stb... nem csak vihorásznának nyugodtan, hanem tennék a dolgukat, de szaporán!
levi
@moiszikf: Se a mentők se tűzoltók de még a rendőrök sem mennek piásan dolgozni...miért mennének beszívva? Nem úgy kell elképzelni, hogy ha lehet füstölni akkor midnenki napi 24 órában be lesz állítva. Akik most nem szívnak, mert nem akarnak azok akkor sem fognak ah legális lesz. Max lesz egy elhanyagolható mennyiség , akik felbátorodnak a legalizáción és kipróbálják, de ennek a mennyiségnek a 40%-a ha fog szívni többször.
Desischado
A drog az drog, ha enyhe, akkor is. Közveszélyes őrült mind, aki ezt legálissá akarja tenni! Mondjuk engem nem érint, és biztos nem próbálom ki!
csa-csa
@Desischado: "A drog az drog, ha enyhe, akkor is."
így igaz! és remélem aki engedélyezi bárhol is a világon, nyírják ki valakiét csak egy kis enyhe adag vidám hatása alatt!
pityuka
A Parlamentben szerintem már legalizálták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.