Bill Clinton múlt heti kritikáját követően, a minap – Fehérházból származó információk szerint – Obama is elmarasztalta azokat az országokat – köztük Magyarországot is –, ahol a civilek hangjait elnyomják.

Bill Clinton, volt amerikai elnök jótékonysági estjének vendégei között Barack Obama is jelen volt, ahol beszédet mondott. Beszédében hangsúlyos szerepet kaptak a civilek, illetve a Kínában, Oroszországban, Magyarországon és Egyiptomban ellenük irányuló elnyomás. Ezt a Fehérház hivatalos oldalán is lehozták – írja a Nol.

"Épp azért, mert a polgárok és a civil társadalom ennyire erősek lehetnek – ki tudják használni a technológiai újdonságok nyújtotta lehetőségeket, kapcsolatot teremtenek egymással és mobilizálják támogatóikat ebben a példátlan pillanatban – éppen azért egyre több olyan kormány van, amely mindent megtesz, ami csak a hatalmában áll, hogy elhallgattassa őket" – mondta Obama.

Szerinte Oroszországtól kezdve Kínán át egészen Venezueláig látunk példákat arra, ahogyan könyörtelenül lecsapnak rájuk, a legitim egyet nem értésről hamisan azt állítva, hogy az pusztító hatású. Olyan országokban, mint Azerbajdzsán, a jogi környezet egyre nehezebbé teszi a civil szervezetek számára még a működést is. Magyarországtól Egyiptomig egyre gyakrabban vég nélküli szabályozás és nyílt megfélemlítések célpontja a civil szféra. És az egész világon zaklatás, támadások vagy akár gyilkosságok áldozatai lesznek olyan bátor nők és férfiak, akik fel merik emelni a szavukat – mondta az amerikai elnök a jótékonysági rendezvényen.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Akár hiszitek...akár nem...de nekem sem tetszik! :D
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Akár hiszitek...akár nem...de nekem sem tetszik! :D
folo
A homokozó akkor is csak az enyém, oszt jó napot, ámen...
eberti
Obama még nem tudja,hogy kinek szól be...
Fradigege
Aztán a barack is lepattan a felcsúti romagyerekről. Telibe fingja mások nem tetszését. Neki tetszik. Még az enyémet is, nem hogy obamijét.
pbalage
A tökéletes igázási terv:

Holnap reggel nekiállunk igázni, találkozó 6:45 Vinyesándormajor vasútállomás. Megtámadjuk amerikát, két nap alatt bevesszük a nyugati partot, aztán még egy nap hátra van, amikor is a sziklás hegységet meg kaliforniát hódítgatjuk.
3 nap alatt kész is az egész.

Mondjuk lehet két nap is elég, ha szép idő lesz, mert a gripenjeink tömkelege csak akkor teljesít jobban.

Az ideológíát meg mint mondtam a plakátokkal biztosítjuk, goolge fordítóval már meg is csináltam:

nexife.com/uzenet/#/hey%20jenkisz!/hunkari%20perfoms%20better,%20more!

ebből 4-5 darabot kell kiakasztani nekik, akkor biztos sec-perc alatt megtanulják, hogy kivel szórakozzanak.
volvós
Nemcsak Obama Elnök Úrnak, hanem Merkel kancellárasszonynak, Hollender Elnök Úrnak, a többi Európai vezetöknek, az EU-nak, csak a Putyinnak kedves...ennyi pénzért !!!
szandokan
Obama, na és akkor mi van, ha neked nem tetszik? Bizonyos rétegeket kordában kell tartani, a liberalizmus nem a jó irány.
Yoda69
Gondolom a COF-os bekamenet mar keszulodik Washingtonba hogy megvedjek a tahot.

Obamanak teljesen igaza van, orban tullepett egy hatart: a civilek elleni haboru csak a leg diktatorikusabb orszagokra jellemzo. Szerencsere ott meg nem tartunk mint Kina, vagy E.Korea, hogy ki is vegezzek a nekik nem tecco emberkeket, de meg eljohet ez az ido is, ha valaki nem allitja meg a zsirdisznot.
ila51
@pbalage: 11:46...meg mégis mit képzel ez az Obama , majd pont mindenkinek a véleményét meghallgatjuk , akár nyomi , feka , vagy nő az illető...
Yoda69
@szandokan: Megis mi a jo irany szerinted?
Mobil123
"Kínában, Oroszországban,...és Egyiptomban " - Nem ezeket az országokat sorolta fel a setét vezir Tusványoson hogy ők a példa a jól menő gazdasághoz vagy mi ??
JAJMÁR
@szandokan: 12:35 Kordában tartani?? ! Jó lenne, ha értelmeznéd... Ki nem tudja és mit kordában tartani?
eberti
Bevezeti O.V. az "Il Obamaizmus" fogalmat is...
levi
Na Obama kormányzásának is vége, most hogy be mert szólni orbánnak. Az antidemokrata,kommunista nyugat vagy mit is kell most hinni róluk. cöhh
DR Eric CARTMEN
Majd megírja a "Magyar Nemzet" , hogy ott meg verik a négereket. osztjónapot
pbalage
@szandokan: van feljebb egy másik kérdés, hogy mondj jobbat.
És úgy egyáltalán:
Miért rossz a liberalizmusl?
És miért jó a populizmus?
Miért jó a diktatúra?
Miért jó a putyinizmus?
kata53
@Hellcat: Én elhiszem! Nekem sem tetszik!
verőce21
Obamának is átfaxolták véletlenül a Clintonnak írt szöveget? :)
szandokan
@pbalage: Na és miért kérdezel hülyeségeket? :-)
rugacs
@Hellcat: Te civil vagy? És elnyomnak? Miben?
Ki a fene zaklat téged azért, hogy folyamatosan kritizálod a kormány működését?
Vagy talán nem engedtek elmenni szavazni?
Vagy csak az a bajod, hogy kevesen képviselték az elveidet, s így nem tudod azokat érvényre juttatni?
Egyáltalán milyen módon vagy te elnyomva?
rugacs
@Yoda69: Te itt folyamatosan zrikálod a kormányt. És még csak le sem vagy csukva. Még csak meg sem fenyítettek (pedig már nagyon rád férne :-)
Tudod hol lennél, ha észak-koreai módszerek lennének nálunk is?
Imádom, mikor olyan vezetők kritizálnak minket, akik a saját szemétdombjukon sem képesek rendet rakni! Amerikában a Ku-klux-klan él és virul...!! :-)
Desischado
@pbalage: "... better more!" Tényleg jobb és több! NEKIK, DE NEKÜNK!!!
Desischado
@JAJMÁR: Ez engem is érdekelne! ÉS a saját fülemmel hallottam ma este, hogy Obama, elsőnem Magyarországot emíltette és csak utána Egyiptomot! Micsoda szégyen! És az Elnök úrnak sajnos igaza van! És megjegyzem, Clinton sem dicsért minket! Már vörös a képem a szégyentől, amiért hagyjuk, hogy egy elmeroggyant hazug, hatalom és pénzéhes alak miatt ennyire megszégyenüljünk az egész világon!
Yoda69
@rugacs: Mi van csak nem egy ex 3/3-as vagy? Vegulis a kurmanyunk tele van van ilyen geci besugokkal. :)
Szerinted volt ertelmes cselekedete az orban kurmanynak? Mondj egyet.
Yoda69
@szandokan: tegnap, 13:27

Szoval fogalmad sincs. Es erre adtad a szavazatod. Hat tudod azert tobbet neztem volna ki beloled, a birka uzemmodnal.
mate03
@Yoda69: Megint megelőztél! Egyébként ,gratulálok! Remek írás volt!
világlátó
Úgy látszik konkrétumokat vár több kommentelő.Hát aki tagja valamely civil szervezetnek és van olyan konkrét példa esete, írja meg. Ott még nem tartunk hogy rendőrségi, NAV.-os és más hatóság eljárna a civil szervezetekkel szemben, / várjuk meg mi lesz a végkifejlete az Ökotárs -nak / de az naponta előfordul, hogy kihagyják az egyesületet olyan városi rendezvényről, ahol pedig érintett. Elég, ha az új ember még látni sem akarja elődjét, akit viszont egy - egy egyesület élére választanak, a szervezet jól felgfogott érdeke felismeréseként. Tanulság: Vagy alkalmazkodik minden civil szervezet a helyzethez, így működése úgy ahogy biztosított, vagy dacol a helyzettel, de akkor ellenségként kezelik, előbb - utóbb ellehetetlenül.A másik tanulság, szakmai , tudományos, kulturális- sport, művészeti, stb. egyesületeket kell létrehozni, okosan elemezve a lehetőségeket, nem konfrontálódni a helyi , majd a feljebb lévő politikai vezetéssel. Minél több az ilyen egyesület, minél több az általuk kiadott szakmai publikáció, annál szervezettebb a civil társadalom. Kiválasztódnak alkalmas és érdemes emberek, akik majd a szakmai szövetségek vezetői lesznek, akiket meg kell hívni, meg kell hallgatni, ők pedig a civil szövetségekkel a hátuk mögött, már bármit is tesznek szóvá, politizálnak, azaz a népes civil társadalom hangján szólnak, amit a médiák is közreadnak, tovább erősítve a tudatos, megfontolt kérést, javaslatot. Ma Parragh urat hallhatjuk, meg a Magosz elnökét, no és Csizmadia urat a cöf elnökét.
Már pedig ezen urak nem képviselik a hazai civil szervezeteket, egyesületeket. Én három egyesületben vagyok érdekelt, azon vagyok hogy azok működjenek is, látom, melyik miért nem tud eredményes lenni. Kettő ezek közül térségfejlesztő, közhasznú egyesület, a harmadik a kultúrális örökség ápolásával, ismeret terjesztéssel foglalkozik.
rugacs
@Yoda69: A legelsőt említem csak: elűzte a Fletót (remélem örökre)!
Na jó, még egyet: kitalálta a katát, kár, hogy nem olyan egyszerű...
Megadóztatta a k.rva bankokat, nem hagyják, hogy az unio az orrunknál fogva vezessenek minket...
Devizahitel ügyekben is kezdenek jönni az eredmények...
Lesz egy csomó szép stadionunk... :-)
Aztán ott a négyes metro...
Tavaly elintézte, hogy enyhe telünk legyen...
Közbenjárásuknak köszönhetően az idei nyáron sem kellett gyakran bekapcsolni a klímát...
És főleg ne felejtsd el, hogy még téged sem vittek el a gulágra robotra... (bár ezt inkább negatívumként említeném :-)
sakál
Bezzeg az Usa milyen király hely! (gyengébbek kedvéért:irónia)
Vadlaci
Nem tudom, hogy Obamát megnyugtatja-e, de nekem sem tetszik Orbán kormányzása.
szandokan
@mate03: Te mindig ilyen lassú vagy? :-)
szandokan
@Yoda69: De, tudom mi a jó irány. Most arra tartunk éppen, csak kissé göröngyös, és sok a buktató. Majd 2018 - ra minden kitisztul (lehet, hogy az én fejem is?:-))) ).
Vadlaci
@rugacs: Ami a k.rva bankokat illeti: a devizaalapú hitelekből érték el a kimagasló eredményeiket. Ennek 98-át az állam különadóként elvitte. Hol van az adósoktól beszedett pénz? Nos, az államnál.Most a bőrt akarják lehúzni a bankoklról. K.rva jól hangzik, hoy a bankok tisztességtelenek. Lehet benne valami, de ahogy a kormány nem azonos a néppel, úgy nem minden bank tisztességtelen. Egyébként ezeket a hiteleket az I. Orbán kormány idején kezdték osztogatni. Emberük Járai Zsiga még további 6 évig MNB elnök volt, a kormány sem szólt, Zsiga sem. Na tehát: nem ellenséget kellene keresni mindíg, hanem néha a tükör /nép/ elé kellene állni az igazsággal.
szandokan
@Vadlaci: Az, hogy az emberek egy része jól eladósodott, az elsősorban a saját hibájuk. Amikor adták az olcsó devizát, az emberek ujjongtak örömükben, most meg rohadt bankok? Akkor jók voltak, most meg fizessenek? A jegybanki alapkamat meg a béka segge alatt. Akinek nem hitele van, hanem pénze, kér betennie. Én nem engedném, pedig köztudottan Fidesz párti vagyok.
Yoda69
@rugacs: Nos, engedd meg hogy ezekre a fideSSes populista lozungokra ne valaszoljak. Ezeket a pontagyu birkaknak talaltak ki qrbanek, amikre jol lehet begetni, mint teszed te is :)
verőce21
Kapóra jött, hogy Barack Obama épp azon a héten essen neki a civileket "zaklató” Orbán-kabinetnek, amikor…

valasz.hu/vilag/a-soros-clinton-obama-reykjavik-tengely-titkai-104769
JAJMÁR
@szandokan: 22:12 Szóval ez a jó irány ! Mesélj, mi a célja ennek a "jó" iránynak? Nem látok tisztán.

Vagy kaptál egy "iránytűt"?
Hellcat
@rugacs: Mi a gondod kicsi troll, hogy így felzaklatott az egyszerű hozzászólásom? Megkaptad a pártházból a fizetésed és most arányosan leosztva ide kell írnod pár fröcsögő hozzászólást? Megtiszteltetésnek veszem, hogy az egyik bérkommentednél rám esett a választás. Köszönöm.
JAJMÁR
@világlátó: 13:37 Sokat tudnék mesélni, nehéz is röviden és lényegre törően összefoglalni.

Miután ez röviden és tömören összefoglalva is, rendkívül hosszú lett, elküldtem privát! Köszönöm, hogy elolvasod.
rugacs
@Yoda69: Csak óvatosan a zagyva sértegetésekkel, hiszen ha én valóban 3/3-as vagyok, te rövidesen valahol Kamcsatkában találod magad, ahol qrmánykodhatsz ha lesz mit, és itthon eltűntként kerülsz leltárba.
Yoda69
@rugacs: Multkor meg Recskre akartal deportalni, most mar Kamcsatka? Nagyon ott vagy a temaban.
világlátó
@JAJMÁR: Várom és természetesen figyelmesen olvasom.
rugacs
@szandokan: Szerintem nem érted a lényeget: az olcsó deviza csak mézesmadzag, csali volt. És nem is a szerződésekkel van probléma.
Hanem azzal, hogy miközben jól benne van az ember a visszafizetésben, a bankok EGYOLDALÚAN módosították a szerződéseket, úgy hogy ők még jobban járjanak!
Érted? Egyoldalúan! A kétoldalú szerződést!
Amikor felveszel X pénzt egy befektetésre és évekig normálisan törleszted, a bank egyszer csak úgy dönt, hogy felemeli a részletedet a háromszorosára, meg kitolja még 10 évvel a fizetési határidőt! Mert gazdasági válság lett, amit ráadásul ők maguk generáltak. Te meg közben elveszíted az állásodat, amire évekkel korábban nem igazán gondolhattál előre, hiszen akkor minden klappolt még.
Szóval ezt nevezik tisztességtelennek. Amikor a kétoldalú szerződést az egyik fél úgy irányítja, hogy neki tetszik.
Ettől függetlenül azok, akik a normális lakásukat kacsalábon forgó palotára cserélték devizahitelből én sem sajnálom. De vannak olyanok is elég sokan, akik a nyomorból akartak normális élethelyzetbe kerülni hitelből, és olyanok is, akik a megélhetésükhöz elengedhetetlenül szükséges eszközöket, gépeket, járműveket vásároltak hasonló módon.
De tök mindegy, kiről beszélünk, mert az egyoldalú szerződés módosítás önmagában is elég nagy gazság!
A kétoldalú szerződést folyamatában kizárólag mind a két fél közös egyetértésével és beleegyezésével lehet megváltoztatni!
És még valami: a csalások egy része úgy történt, hogy a deviza alapú hitelt úgy folyósították, hogy köze sem volt devizához!
Ez azért csalás, mert közben árfolyam különbözetet számoltak fel, ami valójában nem is létezett, holott a törvény előírja, hogy hitelszerződésben csak olyan költséget lehet elszámolni, ami valóban volt! Márpedig ezekkel a nem létező költségekkel jó kis extra profitot gazdálkodtak ki maguknak, az adósok átverésével!
Vadlaci
@szandokan: én pedig jogi és közgazdasági végzettségű bankvezető voltam. Nem vagyok párttag,igyekszem vigyázni a függetlenségemre@rugacs: csakhogy a kétoldalú szerződést a másik fl-adós- is aláírta. Ja, hogy nem olvasta el? Ha benne volt szerződés egyoldalú módosításának lehetősége, akkor miről beszélnek? Ha nem volt benne és úgy módosított a bank, akkor törvénysértő. Akkor is az, ha a deviza árfolyamot módosítja.Ha vételin adta ki a hitelt,akkor a törlesztőrészletet nem állapíthatja meg eladási árfolyamon.
spu00
Az,hogy egy civil szervezet törvényen felülinek tartja magát, az még nem jelenti az ezért eljárást indító regnáló hatalmat, hogy nem engedi a civil szerveződéseket működni.Ez ugyan az mikor a szoclibek szerint csak akkor van demokrácia, ha ők vannak hatalmon. Lásd. 2006.okt.23.
Ha egy országnak juttatott pénzt egy olyan szervezet veszi fel, osztogatja, kölcsön adja, aki nem rendelkezik az aktuális kormány részéről megfelelő engedéllyel , még a korábbi szoci kormányéval sem, az ne csodálkozzon, hogy bele esik egy jogos ellenőrzési folyamatba, főleg még ha jogtalan pénzügyi tevékenység is számlájára írható.
Nem tudom, hogy Önök miért állnak ki ilyen társaság mellett, s adnak lehetőséget egy Clinton, Obama nevű egyéneknek, hogy elítéljék országunkat.Ez az Obama gyerekkorában még a buszra sem ülhetett fel, vagy ha igen, akkor csak hátulra.Önökhöz hasonló emberek teszik lehetővé országunk jogtalan elítélését a külföld részére, akik kapva kapnak rajta, csak hogy ne az ő országukról legyen szó.Az EU-s negatív vélemények zöme innen ered, meg a szocik egyéni feljelentéseiből.Semmi sem drága, ha a jelenlegi kormányt tudják szívatni, pedig ezzel csak erősítik a 2/3-s eredményeket. Annyi eszük nincs, hogy erre rájöjjenek. Kész öröm ilyen emberekkel együtt élni.
Vadlaci
@spu00: Az "emút nyóc évben" fidesz szivatta az akkori kormányt. Na, a szívatás a baj.
Nem segíti az ország gyarapodását, nem segíti az összefogást, ketté választja az országot...soroljam még? Amig a szívatás történik, meg a mindenkori hatalmon levők mutyija, addig nem fogunk előrelépni, maradunk balkáni, vagy még rosszabb helyzetben. A sikerpropaganda mág Rákosi idejében is totális volt, oszt mégis kilátszott a fenekünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.