Az olasz kormányfő is sürgetné a menekültprobléma megoldását. Matteo Renzi azt mondta, ha az EU nem hajlandó szolidaritást vállalni Olaszországgal, akkor kénytelenek lesznek elővenni a B-tervet, ami egyáltalán nem fog tetszeni az Uniónak.

Renzi nem részletezte, pontosan mit is ért „B-terv” alatt, de egyértelműen kinyilvánította, nem hajlandó egyedül viselni a terhét a Földközi-tengeren át, Afrikából érkező menekültáradatnak. Alig öt hónap alatt 57 ezer menekült érte el Olaszország partjait és 1750-en vesztek a tengerbe. Tavaly január óta pedig összesen 220 ezer bevándorló érkezett az országba, ezzel 2013-ról 2014-re megháromszorozódott a migránsok száma – írja az Index.

Olaszország hamarosan az EU-ra árasztja a menekülteket

Forrás: Massimo Sestini/eyevine

Különösen elfajult a helyzet, miután Svájc, Ausztria és Franciaország is szigorította az olasz határ ellenőrzését, így egyre nagyobb tömegek torlódtak fel az olasz vasútállomásokon. Az egyik római állomás mellett létre kellett hozni egy ideiglenes menekülttábort is azok számára, akik nem tudták átlépni a határt, vagy visszafordították őket a szomszédos országok hatóságai.

Róma most méltányosabb felelősségvállalást követel, mert a jelenlegi szabályok egyenlőtlenül osztják meg a feladatokat túlságosan nagy terhelést rakva az unió határországaira, mint például Görögországra, Magyarországra vagy Olaszországra.

A miniszterelnök szavaiból kikövetkeztethető, hogy Olaszország B-terve az lehet, hogy schengeni vízumot nyom a bevándorlók kezébe, hogy azok szabadon közlekedhessenek Európában. Ezzel természetesen azokat az országokat terhelné, amelyekből a dublini rendelet értelmében nagyjából plusz 25 ezer főt telepítenének vissza Olaszországba és Magyarországra, pusztán azért, mert a migránsok itt léptek az EU területére.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

stirliitz
Az EU mikor fogja a többszörös kockázatot jelentő valamiket elhajtani?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@levi: Én, kisfiam nagyon magasról teszek a te jövődre. Neked ilyen gondolkodással nincs jövőd. Fogalmad sincs, hogy az a sok marhaság, amit összehordasz, milyen következményekkel jár. Mert bizony, amit te löksz, semmi önálló elképzelést nem tartalmaz, csak ismételgeted az Orbánék dumáját.
Ennek pedig az lesz a következménye, hogy a civilizált világ lemond rólatok. Egyelőre még fogja a bokátokat, tart, lógat a nagy semmi fölött, amit ti magatok ástatok magatoknak a sok gyűlölködéssel, önzéssel, mások leszarásával. Csak a saját pillanatnyi érdekeitekre gondoltatok, lenyeltétek-lenyúltátok a civilizált nyugat pénzét és még véletlenül sem tartottátok be a szabályokat, az elvárásokat. Nem fejlődtetek, hanem visszafejlődtetek. Szájkaratét folytattatok minden ellen, ami a civilizált Európát jelenti.
És ebből lassanként elég. Európa hamarosan azt fogja mondani, jó, most az egyszer elengedlek. Zuhanjatok csak, ahova akartok. Egy büdös kanyit sem kaptok, kerítsétek körbe magatokat, éljetek, ahogy akartok, termeljétek meg a kajátokat a híres mezőgazdasági országotokban.
Veszélyesek vagytok, terjednek nálatok a náci eszmék, kösz, nem kérünk többé belőletek.
Talán hallottad már valahol, hogy 1956-ban hirtelen 180 ezer ember szabadult ki Ausztriába, abba az Ausztriába, amelyik éppen csak egy évvel azelőtt nyerte vissza a függetlenségét, az emberek rettenetes szegénységben éltek. Mégsem mondott senki hasonlókat sem, mint most te a menekültekre. A nagyon szegény osztrákok, akik közül tízezernyien éltek még az utcán hajléktalanként, befogadták és ellátták a magyarokat. Téged öcskös, nem neveltek ám jól, ha erről nem is hallottál, ha senki nem magyarázta el, mit jelentett akkor az a segítség a magyaroknak.
Soha, de soha nem fogsz tudni magadon segíteni, soha, de soha nem fogsz semmire jutni, ha másokon nem is vagy hajlandó segíteni.
Ez van.
Persze, mondhatod, hogy felesleges velem beszélni. De akkor én mit mondjak? Tegyem fel veled kapcsolatban a kérdést talán, hogy jó vagy-e...
Anna Mária
@levi: Nyugodtan megsértődhetsz, abban te is profi vagy, mit a sok szamár társad. :)))
Anna Mária
@levi: Most vettem csak észre, bocs, hogy te bezzeg a menekülőknél is mindent jobban tudsz. Azt írod, te harcolnál, hogy majd a gyerekeidnek jobb legyen.

Tudod, harcolnál te egy nagy frászt, ha a kicsi gyerekednek nem tudnál mit enni adni, ha lebombázták volna a házadat, ahol a kiságya volt, ha nem tudnál a terhes feleségednek egy fél liter tejet sem szerezni.
Fognád a családodat, és menekülnél oda, ahol le tudsz telepedni, ahol a semmiből újra tudod kezdeni az életedet.
Nem szívesen idiótázlak le egyébként, mert nagyon fiatal vagy, és a fiatalok sosem reménytelenül hülyék. De azért amit te összehordasz, öcskös, az bizony nem semmi.
levi
@Anna Mária: Igen mert a problémák úgy oldódnak meg ha az ember menekül.
Te is csak nácizni tudsz, meg lehülyézni az embert, felesleges ilyen visszamaradott paraszttal beszélni mint te.
A fenti hsz-ben igazából semmit nem mondtál amit ne mondtál volna már el többször is, csak több volt a sértegetés.
Áruld el kérlek, miért sértegetsz olyanokat akiknek nem tudsz értelmesen válaszolni? Eddig terjed az értelmi szinted?
Lehet , hogy idősebb vagy, de agyilag egy kis takony ovodás szintján állsz.
Anna Mária
@levi: Ezt írtad:
"Kisszívem, én nem félek a menekültektől, egyszerűen csak semmi hasznuk, semmire sem jók, viszont kurva sok pénzt meg odafigyelést igényelnek. "

Sértegetted a menekülteket, ocsmány módon beszéltél róluk. Így utoljára a nácik beszéltek azokról, akiket haszontalannak ítéltek.
A nácik eszement őrültek voltak - és te követed őket, fogalmad sincs, mi következik a szavaidból.
Nem érdemelsz mást ezek után, mint sértést.
Megsértődni persze sokkal egyszerűbb, mint gondolkodni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.